Είναι πολλά τα λεφτά (Γεν)Άρη (pics, vids)

Είναι πολλά τα λεφτά (Γεν)Άρη (pics, vids)

Κάποτε με 700 εκατομμύρια ευρώ μπορούσες να αγοράσεις τέσσερις ελληνικές τράπεζες και να έχεις και περίσσευμα ή απλά μπορείς να πάρεις στην ομάδα σου τους 10 πιο ακριβούς παίκτες του Ιανουαρίου.

Έχετε σκεφτεί τι θα μπορούσατε να κάνετε με 700 εκατομμύρια ευρώ; Θα μπορούσατε να χρηματοδοτήσετε την αγροτική ανάπτυξη της Ελλάδας ή να δημιουργήσετε πρόγραμμα στήριξης για της μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας μας.

Θα μπορούσατε να αγοράσετε τον ακριβότερο πίνακα στην ιστορία («Σωτήρας του Κόσμου» του Λεονάρντο Ντα Βίντσι που πωλήθηκε για 450 εκατ. ευρώ) και να σας μείνουν και ρέστα. Θα είχατε τη δυνατότητα να σπάσετε τη ρήτρα του Μέσι και να τον αποκτήσετε σε όποια ομάδα θέλετε.

Βέβαια, με 688,5 εκατ. ευρώ θα μπορούσατε πολύ απλά να αποκτήσετε την 11αδα με τις πιο ακριβές μεταγραφές του Ιανουαρίου και να έχετε και 11,5 εκατ. έτσι για… προσάναμμα στο τζάκι.

To10.gr σας θυμίζει τις 10 πιο ακριβές χειμερινές μεταγραφές: 

1.Φελίπε Κουτίνιο: 160 εκ. ευρώ (Ιανουάριος 2018) από Λίβερπουλ σε Μπαρτσελόνα

Σ’ένα μεταγραφικό σήριαλ που ξεκίνησε από το καλοκαίρι του 2017, η Μπαρτσελόνα κατάφερε τελικά αγοράσει τον Φιλίπε Κουτίνιο από τη Λίβερπουλ έναντι 160 εκατ. ευρώ. Ο Βραζιλιάνος που αποχώρησε επεισοδιακά από τους Κόκκινους, έφυγε μετά από πέντε χρόνια, όπου μέτρησε 54 γκολ και 46 ασίστ σε 201 συμμετοχές.

2. Βίρτζιλ Φαν Ντάικ: 85 εκατ. ευρώ (Ιανουάριος 2018) από Σαουθάμπτον σε Λίβερπουλ

Ακόμη ένα μεταγραφικό σήριαλ του καλοκαιριού, με την Σαουθάμπτον να αποδέχεται τα 85 εκατ. ευρώ που της προσέφερε η Λίβερπουλ για τον Ολλανδό, που ήθελε να παίξει σαν «τρελός» στο Άνφιλντ. Μάλιστα στο ντεμπούτο του με τους Κόκκινους πέτυχε και το νικητήριο τέρμα στο ντέρμπι κόντρα στην Έβερτον για το Λιγκ Καπ. Στη Σαουθάμπτον αγωνίστηκε για 2,5 χρόνια και μέτρησε 7 γκολ σε 80 συμμετοχές.

3. Ντιέγκο Κόστα: 66 εκατ. ευρώ  (Ιανουάριος 2018) από Τσέλσι σε Ατλέτικο Μαδρίτης

H μεταγραφή του Ντιέγκο Κόστα άργησε μερικούς μήνες για να κλείσει τυπικά, καθώς Τσέλσι και Ατλέτικο είχαν συμφωνήσει από το καλοκαίρι, όμως το μεταγραφικό εμπάργκο της δεύτερης ανέβαλε την επιστροφή του Ισπανού στους ροχιμπλάνκος μέχρι τον Ιανουάριο. Και τι επιστροφή είχε ο Ντιέγκο Κόστα! Γκολ στο ντεμπούτο του κόντρα στην Γέιδα για το κύπελλο Ισπανίας, γκολ και αποβολή (!) στο πρωτάθλημα κόντρα στην Χετάφε, σ’ ένα ματς που συνόψισε όλη την καριέρα του 30χρονου επιθετικού.

4. Όσκαρ: 66 εκατ. ευρώ (Δεκέμβριος 2016) από Τσέλσι σε Shangai SIPG

Η μεταγραφή του Όσκαρ στην κινεζική Shangai SIPG αποτέλεσε μια μεγάλη έκπληξη για τους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους τον περασμένο χειμώνα, δεδομένου του ενδιαφέροντος πολλών ομάδων για τον Βραζιλιάνο. Τα 66 εκατομμύρια την Τσέλσι και τα 17 εκατ. το χρόνο στον νεαρό μεσοεπιθετικό τον δελέασαν αρκετά, ούτως ώστε να μετακομίσει στη χώρα του μεταξιού. Εκεί, πάντως, δεν περνάει και τις καλύτερες ημέρες του, καθώς έχει σημειώσει μόλις 9 γκολ σε 40 αναμετρήσεις, ενώ το καλοκαίρι επιτέθηκε σε δύο αντιπάλους του και δέχτηκε «καμπάνα» 8 αγωνιστικών.

5. Φερνάντο Τόρες: 58,5 εκατ. ευρώ (Ιανουάριος 2011) από Λίβερπουλ σε Τσέλσι

Τον Ιανουάριο του 2011 ο Φερνάντο Τόρρες έπαιρνε την απόφαση να αποχωρήσει μετά από 3,5 επιτυχημένα χρόνια (81 γκολ σε 142 συμμετοχές) στη Λίβερπουλ για χάρη της Τσέλσι, με το κόστος της μεταγραφής να φτάνει στα 58,5 εκατ. ευρώ. Στο Λονδίνο ο Ισπανός φορ θα παρέμενε για 4 χρόνια, χωρίς ιδιαίτερη προσωπική επιτυχία, καθώς σημείωσε μόλις 45 γκολ σε 172 συμμετοχές, όμως βοήθησε αρκετά του μπλε να κατακτήσουν το πρώτο Τσάμπιονς Λιγκ στην ιστορία τους τη σεζόν 2011-12.

6. Άλεξ Τεσέιρα: 50 εκατ. ευρώ (Ιανουάριος 2016) από Σαχτάρ Ντόνετσκ σε Jiangsu Suning

Ακόμη ένας παίκτης που επέλεξε τα «ζεστά» χρήματα της Κίνας, αντί για μια μεταγραφή σε κάποια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα. Ο Άλεξ Τεσέιρα είχε τη… μισή Γηραιά Αλβιώνα στα πόδια του, αλλά επέλεξε την κινεζική Jiangsu Suning, η οποία έδωσε 50 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ τον Ιανουάριο του 2016, προσφέροντας στον ίδιο 10 εκατ. ευρώ το χρόνο. Στο κινεζικό πρωτάθλημα τα πηγαίνει αρκετά καλά, καθώς μετράει 30 γκολ σε 71 συμμετοχές, όντας ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες της ομάδας του Φάμπιο Καπέλο.

7. Χουάν Μάτα: 46 εκατ. ευρώ (Ιανουάριος 2014) από Τσέλσι σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο Χουάν Μάτα είχε χάσει την εμπιστοσύνη του Ζοσέ Μουρίνιο τη σεζόν 2013-14 και ο χρόνος συμμετοχής του ήταν λίγος, με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να εκμεταλλεύεται τη συγκυρία αυτή και να αγοράζει τον Ισπανό μέσο έναντι 46 εκατ. ευρώ. Οι πρώτες σεζόν του Μάτα στους Κόκκινους Διαβόλους ήταν αρκετά καλές, όμως φέτος ξανά με προπονητή τον Πορτογάλο ο 29χρονος ποδοσφαιριστής βλέπει το χρόνο συμμετοχής του να μειώνεται. Συνολικά σε τέσσερα χρόνια στη Μάντσεστερ Γιουναίτεντ ο Μάτα μετράει 39 γκολ και 30 ασίστ σε 169 συμμετοχές.

8. Τζάκσον Μαρτίνεζ: 42 εκατ. ευρώ (Φεβρουάριος 2016) από Ατλέτικο Μαδρίτης σε Γκουάνγκζου Εβεργκράντε

Η επιλογή του Τζάκσον Μαρτίνεζ να μεταγραφεί στην Ατλέτικο Μαδρίτης το καλοκαίρι του 2015 δεν αποδείχτηκε σωστή και τόσο ο Κολομβιανός φορ όσο και οι ροχιμπλάνκος αναζητούσαν αγοραστή για τον Ιανουάριο. Η Γκουάνγκζου Εβεργκράντε, που είχε τον παίκτη στο στόχαστρο από το καλοκαίρι, δαπάνησε 42 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της. Στην Κίνα ο Μαρτίνεζ ξεκίνησε δυναμικά τη σεζόν με 4 γκολ σε 10 παιχνίδια, όμως κάποιοι συνεχόμενοι τραυματισμοί δεν του έχουν επιτρέψει να αγωνιστεί από τον Απρίλιο του 2016.

9. Άντι Κάρολ: 41 εκατ. ευρώ (Ιανουάριος 2011) από Νιούκαστλ σε Λίβερπουλ

Η Λίβερπουλ απέκτησε τον Άντι Κάρολ έναντι 41 εκατ. ευρώ, κάνοντας τον τον πιο ακριβό Άγγλο ποδοσφαιριστή στην ιστορία εκείνη τη στιγμή. Οι Κόκκινοι ευελπιστούσαν ότι ο 22χρονος τότε επιθετικός θα αντικαθιστούσε τον Φερνάντο Τόρες που αποχώρησε για την Τσέλσι. O Άγγλος επιθετικός, όμως, δεν δικαίωσε ποτέ τις προσδοκίες , αφού σημείωσε μόλις 11 γκολ σε 58 συμμετοχές και αποχώρησε για τη Γουέστ Χαμ το καλοκαίρι του 2012 (ως δανεικός) και το επόμενο καλοκαίρι μόνιμα έναντι 16 εκατ. ευρώ.

10. Γιούλιαν Ντράξλερ: 40 εκατ. ευρώ (Ιανουάριος 2017) από Βόλφσμπουργκ σε Παρί Σεν Ζερμέν/ Λούκας Μόουρα: 40 εκατ. ευρώ (Ιανουάριος 2013) από Σάο Πάολο σε Παρί Σεν Ζερμέν

Tον Ιανουάριο του 2013 η Παρί Σεν Ζερμέν προχώρησε στην απόκτηση του Λούκας Μόουρα από την Σάο Πάολο έναντι 40 εκατ. ευρώ, με το ποσό αυτό να είναι το μεγαλύτερο που είχαν δαπανήσει η Παριζιάνοι μέχρι εκείνη τη στιγμή στην ιστορία τους. Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ σε πέντε χρόνια παραμονή στη Γαλλική πρωτεύουσα μετράει 46 γκολ και 50 ασίστ σρ 229 συμμετοχές.

Τέσσερα χρόνια αργότερα με ακριβώς το ίδιο ποσό η Παρί απέκτησε τον Γιούλιαν Ντράξλερ από την Βόλφσμπουργκ. Ο Γερμανός μεσοεπιθετικός στην πρώτη του σεζόν είχε αρκετό χρόνο συμμετοχής με τους Παριζιάνους, όμως η άφιξη Νεϊμάρ το καλοκαίρι του 2017 άλλα άρδην το κλίμα και πλέον ο 24χρονος ποδοσφαιριστής βρίσκεται στη λίστα προς πώληση. Στον ένα χρόνο που βρίσκεται στην Παρί ο Ντράξλερ έχει αγωνιστεί σε 49 παιχνίδια, όπου σημείωσε 13 γκολ και μοίρασε 8 ασίστ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ