Παναχαϊκή – Καλλιθέα 1-0

Παναχαϊκή – Καλλιθέα 1-0

Η Παναχαϊκή επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας με 1-0 της Καλλιθέας στην Πάτρα. Απίστευτη ματσάρα στη Δράμα, άνετη νίκη του Απόλλων Πόντου στη Σπάρτη, νίκη μετά από καιρό για τον Πανσερραϊκό

Στις εντός έδρας επιτυχίες επέστρεψε η Παναχαϊκή, μετά την ήττα της από τον Αιγινιακό, επικρατώντας με 1-0 της Καλλιθέας και φτάνοντας τις επτά νίκες στο «Κώστας Δαβουρλής».

Στο πρώτο ημίχρονο κυριάρχησε η δύναμη, με τους γηπεδούχους να πλησιάζουν στο 1-0 στο 27′, με τον Θεοδωράκη να αποκρούει το σουτ του Ντάσιου με δυσκολία. Από εκείνο το σημείο και μετά ο ρυθμός έπεσε με το 0-0 να μένει μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Ορέστης Μάκο έπεσε στο έδαφος από μαρκάρισμα του  Σωτηράκου, με τον ποδοσφαιριστή της Καλλιθέας να χάνει τις αισθήσεις του και να μεταφέρεται στο νοσοκομείο. Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα το 58′ ο Μωραΐτης εκμεταλλεύθηκε το τραγικό λάθος του Σωτηάκου που έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του, κάνοντας το 1-0 για την Παναχαϊκή.

Οι Αχαιοί πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο από το γκολ και μετά και στο 66′ «άγγιξαν» το 2-0, με το σουτ του Αργυρόπουλου να απομακρύνεται πάνω στη γραμμή από τους αμυντικούς της Καλλιθέας. Το 1-0 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος με την Παναχαϊκή να παίρνει ένα πολύτιμο τρίποντο και να παραμένει στη μάχη της ανόδου.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Βρονταράς, Ντάσιος, Μπουτζίκος, Λουμπαρδέας, Σωτηράκος, Γκίνο, Φωτάκης, Φουρλάνος (64′ Αργυρόπουλος), Αποστολόπουλος, Ελευθεριάδης (89’ Πολυχρόνης), Μωραΐτης (75′ Βασιλείου).

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Γιώργος Κορακάκης): Θεοδωράκης, Συριόπουλος, Παπαγγελής, Σεζάι, Ντιακιτέ, Καντέ, Μάκο (55′ Γλυνός), Παυλής (73′ Μίγγος), Χοτζάλι, Γκέτσι (88’ Καρβουνίδης), Ζυγκερίδης.

Δόξα Δράμας – Αιγινιακός 3-3

Απίθανο παιχνίδι έγινε στη Δράμα, με την Δόξα και τον Αιγινιακό να αναδεικνύονται ισόπαλοι με 3-3, με τους φιλοξενούμενους να αποσπούν ένα σημαντικό βαθμό στην προσπάθεια τους για παραμονή στην κατηγορία.

Ο ρυθμός ήταν γρήγορος από το ξεκίνημα του ματς, με τους γηπεδούχους να έχουν δοκάρι στο 25′ με τον Μαρκόπουλο και έξι λεπτά αργότερα άνοιξαν το σκορ με τον Γουνδουλάκη.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Αιγινιακός ανέτρεψε το εις βάρος του 1-0 μέσα σε μόλις ένα λεπτό (49′-50′), με τον Παπαδόπουλο να ισοφαρίζει και τον Χότζιτς να κάνει το 2-1! Οι Μαυραετοί αντέδρασαν και κατάφεραν να ισοφαρίσουν  στο 63΄ με τον Γεωργιάδη και να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα στο 68′ με τον Κουσκουνά.

Οι φιλοξενούμενοι όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και ισοφάρισαν στο τελικό 3-3 με άπιαστο βολέ του Ζούρκου στο 86′, παίρνοντας έναν πολύ σημαντικό βαθμό στην προσπάθεια τους για παραμονή.

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Νίκος Κωστένογλου): Βούρας, Σιώπης, Βαλλιάνος, Γκότοβος, Όστοϊτς, Βιτλής, Ριζογιάννης (57’ Κάσες), Μαρκόπουλος (57’ Γεωργιάδης), Γουνδουλάκης, Ματσούκας (76’ Ντιμιτρόφσκι), Κουσκουνάς.
ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Κώστας Νικολαΐδης): Καραγκιόζης, Ανδρικόπουλος, Γιαζιτζόγλου, Βλάχος, Λιόλιος, Γκατσολάρι (83’ Μπιλάλι), Ζούρκος, Παπαδόπουλος, Πέριτς (83’ Φούρτζιος), Χότζιτς (60’ Πετρούσης), Σοφιάνης.

Σπάρτη – Απόλλων Πόντου 0-4

Μια άνετη νίκη πέτυχε στη Σπάρτη ο Απόλλων Πόντου, ο οποίος επικράτησε της τοπικής ομάδας με 4-0, φτάνοντας στη δεύτερη εκτός έδρας νίκη του στο εφετινό πρωτάθλημα.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι στο 16′, με την κεφαλιά του Σανδραβέλη να περνάει δίπλα από τα δοκάρια του Λόπεθ. Η πίεση από μεριάς Σπάρτης αυξήθηκε, όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 34′ με προβολή του Καλογέρη, με το 1-0 να έιναι το σκορ στο τέλος του πρώτου μέρους.

Η ομάδα του Δημήτρη Καλαΐτζίδη λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 57′ πέτυχε και δέυτερο γκολ με τον Χασομέρη να παίρνει το ριμπάουντ μετά από απόκρουση του Γιακούμη σε σουτ του Σαμαρά. Οι φιλοξενούμενοι, μάλιστα, οκτώ λεπτά αργότερα έκαναν και το 3-0 με όμορφο σουτ στην κίνηση του Συμελίδη. Η πολύ κακή εικόνα των γηπεδούχων συνεχιζόταν με αποτέλεσμα να δεχτούν και τέταρτο τέρμα, με τον Σαμαρά να σκοράρει με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπρίτο.

ΣΠΑΡΤΗ (Γιώργος Πολυμενέας): Γιακουμής, Ζουλιώτης, Οικονομόπουλος, Βοσνακίδης, Νιάρος, Τσιμότζι, Παναγιώτου (63′ Μπέλης), Μπουζούκης (46′ Μουζακίτης), Σανδραβέλης, Ράντι, Γουόρντεν (56′ Φουρτάδο).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Λόπεθ, Αμαραντίδης, Γεωργιάδης, Καλί, Σαμαράς, Συμελίδης, Τσεμπερίδης (79′ Καλαϊτζίδης), Καλογέρης, Ηλιάδης (78′ Βλαχομήτρος), Χασομέρης, Μπρίτο (73′ Λιόνης).

Πανσερραϊκός – Παναιγιάλειος 3-0

Την πρώτη του νίκη μετά από 11 συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα πέτυχε ο Πανσερραϊκός, που επικράτησε εντός έδρας του Παναιγιάλειου με 3-0.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά από το ξεκίνημα του ματς και απείλησαν αρκετές φορές την εστία του Τσάπαλου, χωρίς αποτέλεσμα. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πήγαιναν ισόπαλες στα αποδυτήρια, μια κεφαλιά του Παπουτσογιαννόπουλου στο 45 έδωσε το προβάδισμα στον Πανσερραϊκό.

Στην επανάληψη η ομάδα του Απόστολου Χαραλαμπίδη συνέχισε να πιέζει και έφτασε νωρίς στο 2-0, με τον Παπουστογιαννόπουλο να σκοράρει ξανά με κεφαλιά στο 49ο λεπτό. Δέκα λεπτά αργότερα ο Κάκκο με υπέροχο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-0, με τους γηπεδούχους να έχουν ευκαιρίες να πετύχουν κι άλλα τέρματα στη συνέχεια.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Ρίστιτς, Ορφανίδης, Τσελεπίδης, Ρούσσος, Ποζατζίδης, Ναζίμ, Παπουτσογιαννόπουλος (76’ Αναστασόπουλος), Κρητικός, Κάκκο (82’ Μακούσης), Πόζογλου, Γκούρτσας (70’ Δούμτσιος).

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Πέτρος Δημητρίου): Τσάπαλος, Ρέλλας, Μηλιώτης, Βλάχος, Γαβριηλίδης, Γκούμας, Τζανουλίνος (57’ Καναβέτας), Σκαρτσίλας, Πολιανίδης (46’ Αγιούποφ), Ζαφειράκης (67’ Δοξάκης), Σταματής.

Αχαρναϊκός – Καραϊσκάκης 0-3 α.α.

Βέροια – Απόλλων Λάρισας 0-3 α.α.

Δευτέρα (5/3)

ΑΟΧ Κισσαμικός – Εργοτέλης

Επόμενη αγωνιστική (7-8/3)

Τετάρτη (7/3)

Αιγινιακός – ΟΦΗ

Απόλλων Λάρισας – Σπάρτη

Απόλλων Πόντου – Πανσερραϊκός

Αχαρναϊκός – ΑΟΧ Κισσαμικός 0-3 α.α.

Καλλιθέα – Άρης

Καραϊσκάκης – Βέροια 3-0 α.α.

Παναιγιάλειος – Αναγέννηση Καρδίτσας

Τρίκαλα – Δόξα Δράμας

Πέμπτη (8/3)

Εργοτέλης – Παναχαϊκή

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ