Άρης : Τα πέντε «υπερατού» των κίτρινων

Άρης : Τα πέντε «υπερατού» των κίτρινων

Ο Άρης βρίσκεται «αγκαλιά» με την επιστροφή στη φυσική του θέση και to10.gr εστιάζει στα ατού των κίτρινων και «ξεχωρίζει» τους πέντε παίκτες που κάνουν τη διαφορά στην ομάδα του Δημήτρη Σπανού.

Μετά και τη διεξαγωγή της 23ης αγωνιστικής, ο Άρης βρίσκεται ουσιαστικά με το… ενάμισι πόδι στα «σαλόνια» της Σούπερ Λίγκας. Οι κίτρινοι πήραν ένα παλικαρίσιο «διπλό» στον Κισσαμικό, την ώρα που η Παναχαϊκή «λύγιζε» για μία ακόμη φορά σε σημαντικό ματς τον τελευταίο καιρό, χάνοντας με 2-0 από τη Δόξα Δράμας.

Ο φετινός Άρης μπορεί αρκετές φορές να μην… θέλγει με την απόδοσή του, να αγχώνει τον οπαδό του όμως, αδιαπραγμάτευτα, διαθέτει κάποια σημαντικά στοιχεία που τον έχουν φέρει ως εδώ. Χαρακτήρα, αποτελεσματικότητα και πίστη πως ό,τι κ αν γίνει στο τέλος το ζητούμενο θα έρθει. Όπως ενδεικτικά συνέβη με τα Τρίκαλα, με την Παναχαϊκή, τη Βέροια, τον Εργοτέλη, τη Δόξα Δράμας και εσχάτως με τον Κισσαμικό.

Ο Αρης δεν επιτρέπει στον αντίπαλό του να πιστέψει πως ακόμη κι αν προηγηθεί ή τον ισοφαρίσει, θα καταφέρει να φύγει έστω και με το θετικό αποτέλεσμα. Ξέρει ότι απέναντι του έχει ένα ανώτερο σύνολο με «βαρύ» όνομα το οποίο μάλιστα διαθέτει και εξαιρετική φυσική κατάσταση.

Όλα αυτά αν κάποιος τα βάλει μαζί μπορεί να καταλάβει γιατί ο Άρης έχει πάρει τόσους πολλούς βαθμούς μετά το 75’-80’. Όταν οι άλλοι «σκάνε» οι κίτρινοι, βγάζουν την ποιότητά τους και εν τέλει δικαιώνονται.

Βεβαίως, πέρα από το ικανό σύνολο που έχει φτιάξει ο Δημήτρης Σπανός, πρέπει να εστιάσουμε και στους παίκτες-κλειδιά που έχουν ξεχωρίσει και οι οποίοι αποτελούν τα ατού των «κίτρινων» τη φετινή σεζόν. Πέντε πρωταγωνιστές που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ομάδας και οι οποίοι έχουν δώσει τις περισσότερες λύσεις σε άμυνα κι επίθεση.

Ιδού λοιπόν οι πέντε ηγέτες σε άμυνα κι επίθεση του Άρη:

Το «κανόνι»
Δημήτρης Διαμαντόπουλος

Ο Έλληνας επιθετικός ηγείται της επιθετικής γραμμής του Άρη, πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Είναι μέχρι στιγμής ο πρώτος σκόρερ της ομάδας τους, έχοντας σημειώσει δέκα γκολ, ενώ έστειλε και ενδέκατη φορά την μπάλα στα δίχτυα στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Καλλιθέα, όμως, υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ. Μπορεί να άκουσε αρκετά, κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος, όμως, δεν παύει να είναι η πιο αξιόπιστη επιθετική λύση για τον Άρη. Δεν ήταν λίγα τα παιχνίδια που με δικά του γκολ χάρισε πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τα δυο τέρματα που σημείωσε απέναντι στον Κισσαμικό.

Ο ηγέτης
Βαγγέλης Πλατέλλας
Αποκτήθηκε την τελευταία στιγμή από τον Άρη, όμως, είναι η μεταγραφή που πραγματικά κάνει την διαφορά μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα. Αγωνίστηκε τόσο στα άκρα της μεσαίας γραμμής, όσο και σε ρόλο επιτελικού μέσου στις τελευταίες αναμετρήσεις. Είναι ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας του με εφτά τέρματα, ενώ είναι ο πρώτος στις ασίστ, έχοντας ετοιμάσει πέντε γκολ για τους συμπαίκτες του. Με την ταχύτητα και την πολύ καλή τεχνική του κατάρτιση δημιουργεί πολλά προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες. Ο ίδιος δήλωσε ότι αναγεννήθηκε στον Άρη και η αλήθεια είναι ότι έχει φτάσει σε υψηλά επίπεδα από πλευρά απόδοσης. Όπως όλα δείχνουν θα είναι από τους παίκτες που θα συνεχίσουν στο Κλεάνθης Βικελίδης και την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

O «βιονικός»
Γιώργος Δεληζήσης
Ο αρχηγός του Άρη είναι η ψυχή της ομάδας. Ανίκητος στο ψηλό παιχνίδι, έχει κερδίσει την εκτίμηση των οπαδών της ομάδας του με το πάθος και την ψυχή που βγάζει σε όλα τα παιχνίδια. Είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής του Άρη που έχει αγωνιστεί και στα 22 μέχρι τώρα παιχνίδια της ομάδας του, χωρίς, να έχει γίνει, μάλιστα, αλλαγή, ενώ μετράει 1980 αγωνιστικά λεπτά. Έχει σκοράρει δυο φορές την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, χαρίζοντας όμως ισάριθμες φορές τους τρεις βαθμούς στον Άρη, απέναντι στην Παναχαϊκή και την Σπάρτη.

Ο παθιασμένος
Ούγκο Σόουζα
Η παραμονή του στον Άρη το καλοκαίρι μπορεί να έγινε… σίριαλ, όμως από τη στιγμή που οριστικοποιήθηκε ο Πορτογάλος έδειξε πως είναι 100% συγκεντρωμένος στην ομάδα και στον στόχο της ανόδου. Δεύτερος σε λεπτά συμμετοχών με 1890 συνολικά, μόλις πίσω από τον Δεληζήση – μαζί με τον οποίο αποτελεί δυνατό δίδυμο στο κέντρο της άμυνας που δύσκολα αλλάζει -, διακρίνεται για τη διάθεση και τη δυναμικότητα που βγάζει σε κάθε του εμφάνιση. Έχει δώσει λύσεις και επιθετικά με δυο τέρματα, απέναντι σε Πανσερραϊκό και Αναγέννηση Καρδίτσας. Είναι ψηλά στη λίστα με τα ονόματα προς ανανέωση για τη νέα σεζόν, ενώ και ο ίδιος έχει εκφράσει τη διάθεση να συνεχίσει στον Άρη.

Ο αξιόπιστος
Χουσεΐν Μουμίν
Σταθερή αξία αποτελεί ο έμπειρος αμυντικός μέσος στον φετινό Άρη, γεγονός που είναι εμφανές και στα στατιστικά του: είναι τρίτος σε λεπτά συμμετοχής με 1810 και μετράει 21 εμφανίσεις, έχοντας χάσει μέχρι στιγμής μόνο την αναμέτρηση με τον Κισσαμικό λόγω τιμωρίας. Είναι ήρεμη δύναμη, έχει συνέπεια στην απόδοση και πολλές φορές «κρατάει» το κέντρο με σημαντική συνεισφορά στην ανασταλτική λειτουργία. Τα χαρακτηριστικά του αυτά του έχουν κερδίσει τη θέση του βασικού στην ενδεκάδα, καθώς η απουσία του τις ελάχιστες φορές που έλειψε έγινε άμεσα αισθητή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ