Χριστόπουλος : «Η Καλαμάτα είναι το DNA μας και μας γεμίζει υπερηφάνεια»

Χριστόπουλος : «Η Καλαμάτα είναι το DNA μας και μας γεμίζει υπερηφάνεια»

Κατά την παρουσίασή του, ο νέος προπονητής της Καλαμάτας μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την ομάδα της Πελοποννήσου αναλύοντας τη φιλοσοφία και τα πλάνα του ενόψει της νέας σεζόν.

Ο Γιάννης Χριστόπουλος παρουσιάστηκε και επίσημα από την Καλαμάτα. Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του ξενοδοχείου «Horizon Blu» στην παραλία της Καλαμάτας, η διοίκηση της Μαύρη Θύελλας παρουσίασε τον 46χρονο τεχνικό με τον χρηματοδότη της Καλαμάτας Αγαθοκλή Χριστόπουλο, και τον πρόεδρο του συλλόγου Απόστολο Κουκούτση, να κάνουν τις «συστάσεις» στο πολυπληθές ακροατήριο μεταξύ των οποίων ήταν ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο βουλευτής Δημήτρης Κουκούτσης, ο πρόεδρος του αθλητικού φορέα του Δήμου Νίκος Μπασακίδης, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μεσσηνίας Βασίλης Σπηλιώτης, ο αντιπρόεδρος Ηλίας Αλεξανδρόπουλος και ο ταμίας Παναγιώτης Καλκαβούρας, ο πρώην πρόεδρος της Καλαμάτας Γιώργος Ράλλης, ο Θόδωρος Παπαθεοδωρίδης, ο Άγγελος Σκαφιδάς, ο Νικήτας Παπανικολόπουλος προπονητές και παράγοντες ομάδων, ποδοσφαιριστές και παλαίμαχοι αλλά και πολλοί φίλαθλοι. εκπρόσωποι φορέων, παράγοντες, προπονητές, ποδοσφαιριστές αλλά και αρκετοί φίλαθλοι.

Στην «καινούργια αρχή της αγαπημένης μας Καλαμάτας» και το αγκάλιασμά της με την αθρόα προσέλευση του κόσμου αναφέρθηκε ο βασικός χρηματοδότης της Καλαμάτας, Αγαθοκλής Χριστόπουλος ο οποίος στο ξεκίνημα της τοποθέτησής του αισθάνθηκε την ανάγκη να εκφράσει την θλίψη του για την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου, με τον οποίο είχε πολύχρονη γνωριμία μέσα από τις κοινές επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Παρουσιάζοντας τον Γιάννη Χριστόπουλο τόνισε: «Βλέπετε ότι έγινε η πρώτη κίνηση για μια μεγάλη αρχή, με προσδοκίες. Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανένας, όλοι είναι απαραίτητοι για να φτάσουμε την ομάδα μας πάρα πολύ ψηλά», είπε και διαβεβαίωσε ότι θα γίνει απ’ όλους το καλύτερο δυνατό για να φτάσει η Καλαμάτα εκεί που της αξίζει.

Κουκούτσης: Κόουτς καλή δύναμη και καλή επιτυχία

Τον λόγο στην συνέχεια πήρε ο πρόεδρος της Καλαμάτας Απόστολος Κουκούτσης, ο οποίος ανέφερε:
«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την δυναμική παρουσία σας , η οποία με χαροποιεί ιδιαίτερα και παράλληλα με κάνει να αντιληφθώ ακόμη περισσότερο την ευθύνη που έχω αναλάβει απέναντι στην ομάδα μας , στην πόλη μας και σε εσάς .

Το πρώτο βήμα έγινε, είναι η σημερινή σας παρουσία, η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον κ. Χριστόπουλο και γενικά η δουλεία που γίνεται το τελευταίο διάστημα και έχει αρχίσει να βάζει τις βάσεις για να μπει το τρένο στις ράγες .

Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι τα βήματα που πρέπει να γίνουν είναι πολλά και δύσκολα . Αλλά για αυτό είμαστε εμείς εδώ και όλοι μαζί να πετύχουμε τους στόχους και τα όνειρά μας .

Κυρίες και κύριοι έχω την τιμή σήμερα να υποδέχομαι στην ομάδα μας τον κορυφαίο Έλληνα προπονητή.

Κόουτς θέλω να σε καλωσορίσω και να σου ευχηθώ καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο σου. Σε διαβεβαιώ ότι εγώ και η διοίκηση θα αγωνιζόμαστε πάντα στο πλευρό σου» .

Γιάννης Χριστόπουλος: Η Καλαμάτα είναι το dna μας

Ο τεχνικός της Καλαμάτας Γιάννης Χριστόπουλος, πήρε στην συνέχεια τον λόγο και αφού εξέφρασε την χαρά του για το γεγονός πως βρίσκεται μεταξύ φίλων και ευχαρίστησε για την ανταπόκριση στο κάλεσμα, ανέφερε:

«Η Καλαμάτα για όλους εμάς δεν είναι απλά μια ποδοσφαιρική ομάδα. Η Καλαμάτα είναι μια ιδέα. Είναι ο τόπος μας, οι αναμνήσεις μας, τα όνειρα μας, η οικογένεια μας . Ένα σημείο αναφοράς.
Η Καλαμάτα είναι το dna μας που θέλουμε να μας πρεσβεύει απέναντι στους άλλους και να μας γεμίζει υπερηφάνεια. Στην πραγματικότητα η αγάπη για αυτή την ιδέα , είναι ο λόγος που βρισκόμαστε σήμερα εδώ. Για αυτό δεν μπορώ να σας δω σαν καλεσμένους αλλά σαν συνοδοιπόρους.

Η Καλαμάτα ως αθλητικός σύλλογος ξεπέρασε ήδη τον μισό αιώνα ζωής. Είχε καλές στιγμές, κακές στιγμές. Απέδειξε και τις αντοχές, αλλά και τις δυνατότητες της. Δεν μπόρεσε να σταθεροποιηθεί όμως σε ένα υψηλό επίπεδο, διότι τις περισσότερες φορές είχε ανάγκη την οικονομική βοήθεια κάποιου ανθρώπου. Αυτό δεν συνέβη μόνο στην ομάδα μας .Αντίθετα συμβαίνει σε όλη την κλίμακα του αθλητισμού της χώρας. Το ζητούμενο λοιπόν είναι να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε αυτή τη συνθήκη.

Να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον, που θα μπορεί να εγγυηθεί για την ομάδα σχεδόν σε μόνιμη βάση και την ίδια στιγμή να φέρουμε την ομάδα σε ένα σημείο που να μπορεί να ανταποδώσει σε αυτούς που της προσφέρουν .

Αυτή είναι και η νέα φιλοσοφία του συλλόγου .

Ο τρόπος για να γίνει αυτό, είναι ένας. Να γίνουμε ένα. Για αυτό καλούμε μαζί μας τις τοπικές αρχές , τον επιχειρηματικό και αθλητικό κόσμο και τους φιλάθλους μας. Όλοι μαζί μπορούμε να φτάσουμε την ομάδα μας εκεί που ονειρευόμαστε.

«Γερές βάσεις και υποδομές»

Οι στόχοι που θέτουμε ξεκινώντας αυτή τη νέα προσπάθεια είναι πολλοί.

Καταρχήν θα πρέπει η ομάδα να αρχίσει να λειτουργεί οργανωτικά σε πιο επαγγελματικά πρότυπα. Να δημιουργήσει γερές βάσεις και υποδομές σε όλα τα επίπεδα που θα ενισχύσουν την λειτουργικότητα της ,την αξιοπιστία της και θα την κάνουν ελκυστική σε παίκτες , συνεργάτες , υποστηρικτές και φίλαθλους.

Το αγωνιστικό πλάνο

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι ,το οποίο είναι αλληλένδετο με αυτά που προανέφερα, η αλήθεια είναι ότι βρισκόμαστε μακριά από εκεί που πρέπει να είμαστε και το σίγουρο είναι ότι θα κάνουμε ότι μπορούμε για να πλησιάσουμε εκεί που ανήκουμε. Ξεκινάμε από την αρχή την προσπάθεια να χτίσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα, στηριζόμενη στην δική μου αγωνιστική φιλοσοφία, η οποία κάθε χρόνο θα κάνει πρωταθλητισμό. Θέλουμε να μπουν οι βάσεις σε ένα ρόστερ το οποίο δεν θα έχει συχνές και πολλές αλλαγές , θα στοχεύουμε στην ατομική εξέλιξη των αθλητών και βέβαια στην βελτίωση σε ομαδικό επίπεδο. Βασική μου επιδίωξη είναι η δημιουργία αποδυτηρίων με οικογενειακό κλίμα και σωστή νοοτροπία και μιας ομάδας που κάθε Κυριακή θα βγάζει όλη της την ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο και θα παλεύει μέχρι το τελευταίο λεπτό .

«Διάρκεια από όλους»

Για την επίτευξη των στόχων χρειάζεται προγραμματισμός ,σκληρή δουλειά, υπομονή , επιμονή , διάρκεια. Διάρκεια στην προσπάθεια από εμάς , διάρκεια στην υποστήριξη και τη συμπαράσταση από εσάς. Εάν στο πρώτο κακό αποτέλεσμα απογοητευτούμε δεν θα καταφέρουμε πολλά. Αν η προσπάθεια μας έχει την ίδια ένταση για κάποια χρόνια τότε σίγουρα θα πάρουμε καρπούς.

«Η καλύτερη Κυριακή»

Θα ήθελα να προσθέσω άλλον έναν στόχο ο οποίος για εμένα κατέχει πρωταρχική θέση .Όραμα μου να βελτιώσω την προσέγγιση του κόσμου στην ομάδα. Στην συνείδηση όλων μας η Καλαμάτα να είναι πρωτίστως αγώνας, να είναι προσπάθεια. Και αυτό το στοιχείο θέλω να είναι κυρίαρχο στην εποχή που ανοίγει. Η καλύτερη Κυριακή για εμένα θα είναι εκείνη που η ομάδα θα έχει δώσει τον καλύτερο της εαυτό και που η προσπάθεια της θα χειροκροτηθεί από την κερκίδα ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Θα είναι η Κυριακή που κάθε οικογένεια θα βρεθεί στο γήπεδο με το κασκόλ και τη σημαία της Καλαμάτας και θα την αγαπάει ανιδιοτελώς. Που θα ξαναγίνει η ομάδα της πόλης, το κέντρο της πόλης. Που θα ξαναγίνει ένας λόγος για να καμαρώνουμε. Αυτός ο στόχος είναι πολύ μεγαλύτερος από κάθε άλλο στόχο, στο δικό μου μυαλό. Να θυμάστε : την ημέρα που θα δούμε τα παιδιά της πόλης μας, να φορούν στο δρόμο τη φανέλα της Μαύρης Θύελλας , εκείνη την ημέρα θα έχουμε πετύχει τον στόχο μας.

Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω τον Αγαθοκλή Χριστόπουλο και τον Αποστόλη Κουκούτση για την εμπιστοσύνη τους και γιατί η προσωπικότητα τους ήταν ένας από τους λόγους που με ενέπνευσαν να αναλάβω την ομάδα.

Εμείς θα κάνουμε έναν τίμιο αγώνα . Δεν ξέρω που θα καταφέρουμε να φτάσουμε αλλά να είστε σίγουροι ότι θα δώσουμε τα πάντα για την ομάδα μας, για τον τόπο μας για τον κόσμο μας», ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του ο Γιάννης Χριστόπουλος για να ακολουθήσει παρατεταμένο χειροκρότημα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο Γιάννης Χριστόπουλος, ανάφερε ότι η Καλαμάτα είναι κοντά σε συμφωνία με τον Μεσσηνιακό για χρήση του «Στ. Παπαδόπουλος» ως έδρας.

«Εδώ και 3,5 μήνες κάνουμε διεργασίες πολύ σκληρές για να προετοιμάσουμε τα πράγματα» πρόσθεσε τονίζοντας πως το προσεχές διάστημα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για το τιμ των συνεργατών του.

Δεν είναι πάντα τα χρήματα, αλλά και οι συνεργάτες που παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο, εξήγησε για το πώς τον …έπεισαν οι Αγαθοκλής Χριστόπουλος και Απόστολος Κουκούτσης να έρθει στην ομάδα, καθώς έχουν όραμα και στόχους που θέλουν να πραγματοποιήσουν, αλλά και ο ίδιος έχοντας κατά νου πάντα την πρόκληση να δουλέψει σε ένα περιβάλλον που έχει υγεία. Πρόσθεσε επίσης πως κυρίαρχο ρόλο έπαιξε το συναίσθημα ώστε να επιστρέψει στην ομάδα όπου έβγαλε το πρώτο του ποδοσφαιρικό δελτίο και δούλεψε για πρώτη φορά επαγγελματικά ως προπονητής, στην Κ16 της Μαύρης Θύελλας το 1999 επί προεδρίας Σταύρου Παπαδόπουλου.

Τέλος, τόσο ο Γιάννης Χριστόπουλος όσο και ο Αγαθοκλής Χριστόπουλος αναφέρθηκαν στο θολό αγωνιστικό τοπίο που υπάρχει (και) στην Γ’ Εθνική, γεγονός που δυσχεραίνει τον σχεδιασμό και τον προγραμματισμό της έναρξης της προετοιμασίας της ομάδας.

Δείτε βίντεο από την παρουσίαση:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ