Γιακουμίδης: «Μας πρότειναν να μπούμε σε κύκλωμα ομάδων που ευνοούνται»

Γιακουμίδης: «Μας πρότειναν να μπούμε σε κύκλωμα ομάδων που ευνοούνται»

Νέες αποκαλύψεις για το κύκλωμα που χειραγωγεί αγώνες, έκανε ο πρόεδρος του Απόλλωνα Πόντου, Γιώργος Γιακουμίδης, όπως τόνισε με δηλώσεις του, λίγες ώρες μετά την εισαγγελική παρέμβαση που προκάλεσαν όλα όσα είπε ο τεχνικός της ομάδας, Δημήτρης Καλαϊτζίδης.

Την Κυριακή (26/11) ο τεχνικός του Απόλλωνα Πόντου, Δημήτρης Καλαϊτζίδης, ισχυρίστηκε ότι υπάρχει κύκλωμα που χειραγωγεί αγώνες έναντι 20.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να επέμβει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρου Τσόγκα και να ζητήσει άμεση προκαταρκτική εξέταση.

Ωστόσο, το θέμα δεν έμεινε εκεί, αφού και ο πρόεδρος της ομάδας της Καλαμαριάς, Γιώργος Γιακουμίδης, προχώρησε σε νέες αποκαλύψεις. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του στην αρχή της σεζόν άνθρωπος του πρότεινε ο Απόλλωνας Πόντου να ενταχθεί σε κύκλωμα ομάδων που ευνοούνται στο πρωτάθλημα της Football League, κάτι που αρνήθηκαν οι Θεσσαλονικείς, με αποτέλεσμα πλέον να πληρώνουν ακριβά αυτή την επιλογή τους, όπως ισχυρίστηκε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά όσα είπε στο «Αθλητικό Metropolis 95,5 fm»:

Για τις δηλώσεις του Δημήτρη Καλαϊτζίδη μετά το ματς:

«Είμαι υποχρεωμένος να αποκαλύψω ότι από το καλοκαίρι που μας πέρασε, ο Απόλλωνας Πόντου είχε μια επαφή με κάποιον άνθρωπο ο οποίος μας πρότεινε να ενταχθούμε στο κύκλωμα αυτών των ομάδων που θα ευνοούνται στο Πρωτάθλημα. Όπως είναι φυσιολογικό εμείς αρνηθήκαμε. Είναι για εμάς θέμα αρχής και ας το πληρώνουμε ακριβά. Όποιος αρνείται να μπει σε μια τέτοια κατάσταση, έχει συνέπειες. Εμείς το πληρώνουμε σε χρήματα, σε βαθμολογική συγκομιδή και σε ψυχική ταλαιπωρία».

Για το αν έχει στοχοποιηθεί η ομάδα του Απόλλωνα:

«Συστηματικά από την αρχή του Πρωταθλήματος διαπιστώνουμε πράγματα τα οποία δείχνουν ότι επαναλαμβάνεται η εποχή που εξουσιάζει η παράγκα. Επαναλαμβάνεται με τα σφυρίγματα και με την πλημμελή εφαρμογή των κανονισμών από τους διαιτητές».

Για το αν ο Απόλλωνας Πόντου ήταν προετοιμασμένος να αντιμετωπίσει αυτές τις καταστάσεις:

«Ασφαλώς τα συνυπολογίσαμε αυτά, όταν έγινε όμως η αλλαγή στην διοίκηση της ΕΠΟ, εμείς ελπίσαμε ότι αυτά θα πάψουν. Δυστυχώς όμως η πρακτική δείχνει ότι η παράγκα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι η ΕΠΟ και η ΚΕΔ κάνουν πραγματικά καλή προσπάθεια για να εξαλειφθούν αυτά τα φαινόμενα. Το παιχνίδι πάντως δεν παίζεται καθαρά και οι περισσότεροι επικαλούνται τον χρόνο της καταγγελίας μας. Η καταγγελία μας δεν έχει θέμα με την ήττα μας, γιατί δεν θα χάσουμε για πρώτη φορά, ούτε τελευταία. Θέλουμε να προλάβουμε τα γεγονότα που έρχονται στο μέλλον».

Για τις λύσεις που χρειάζονται για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο αυτό:

«Στο κοινό ποινικό δίκαιο, όταν υπάρχει ένας μάρτυρας σε έναν φόνο, είναι αρκετό για να καταδικαστεί ο φονιάς. Στο ποδόσφαιρο χρειάζονται 2-3 μάρτυρες. Αν είναι κάτω από τρεις δεν μπορεί να γίνει δίωξη. Είναι πολύ σοβαρό ζήτημα για το πώς ισχύουν οι κανονισμοί. Αυτό είναι ένα εμπόδιο για να πέσει η κάθαρση και τα αδιάσειστα στοιχεία δεν αρκούν. Ο παράγοντας που μας πλησίασε είναι από ομάδα που έχουμε ήδη αντιμετωπίσει».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ