Ατρόμητος – Παναθηναϊκός 0-1: Ο Καρλίτος ξόρκισε την «κατάρα»

Ατρόμητος – Παναθηναϊκός 0-1: Ο Καρλίτος ξόρκισε την «κατάρα»

Στο Περιστέρι έμελλε να σπάσει το αρνητικό σερί του Παναθηναϊκού εκτός έδρας. Με σκόρερ τον Καρλίτος για ακόμη μία φορά τη φετινή σεζόν, το «τριφύλλι» επικράτησε με 1-0 του Ατρόμητου και προκρίθηκε στους «16» του Κυπέλλου.

Μπορεί στο πρωτάθλημα να αγνοεί τη νίκη μακριά από τη «Λεωφόρο» σε τέσσερα παιχνίδια, ωστόσο στο Κύπελλο ο Παναθηναϊκός έκανε αυτό που έπρεπε και πανηγύρισε το πρώτο του διπλό στη σεζόν. Χάρη σε -ακόμα- ένα γκολ του Καρλίτος που έφτασε τα εννιά ήδη φέτος, οι «πράσινοι» επικράτησαν με 1-0 του Ατρόμητου στο Περιστέρι και προκρίθηκαν στους «16» της διοργάνωσης.

Έτσι ξεκίνησαν

Με 4-2-3-1 παρατάχθηκε ο Παναθηναϊκός στο Περιστέρι, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να αφήνει στον πάγκο τον Βιτάλ. Ο Μπρινιόλι ήταν κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Κώτσιρας, Σάρλια, Βέλεθ και Χουάνκαρ ενώ οι Πέρεθ και Αλεξανδρόπουλος ήταν στα χαφ. Στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο φορμαρισμένος Καρλίτος και από πίσω του οι Χατζηγιοβάνης, Παλάσιος και Ιωαννίδης.

Ο Γιώργος Παράσχος επέλεξε το 5-3-2 με τον Γιαννιώτη στο τέρμα, τους Κιβρακίδη, Στρούγγη, Παπαδόπουλο, Μαυρομμάτη και Γκαλβάο στην άμυνα, Νάτσος, Σάλομον και Καρτάλης ήταν στα χαφ, με τους Κωτσόπουλο και Κουλούρη στην επίθεση.

Από μία ευκαιρία στο ξεκίνημα

Ο Ατρόμητος μπήκε στο ματς με διάθεση να πιέσει τον Παναθηναϊκό και μόλις στο 6′ έφτασε κοντά στο 1-0 στην πρώτη και μοναδική ουσιαστικά κλασική του ευκαιρία σε όλο το παιχνίδι. Ο Βέλεθ κόντραρε το σουτ του Κωτσόπουλου που βρέθηκε σε θέση βολής, εκείνος έστρωσε για τον Κουλούρη αλλά το πλασέ που επιχείρησε ο τελευταίος έφυγε μόλις έξω από την εστία του Μπρινιόλι.

Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να βρεθούν επιθετικά, μέχρι το 17′ που ήρθε η πρώτη τους όμορφη προσπάθεια και ευκαιρία. Ο Χατζηγοβάνης σέντραρε από τα δεξιά, ο Καρλίτος πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι αλλά η κεφαλιά του έφυγε λίγο άουτ.

Καρλίτος ξανά

Το παιχνίδι στα επόμενα λεπτά απέκτησε αρκετή ένταση μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων, με τις ευκαιρίες να αγνοούνται. Για να φτάσουμε στο 37′ όταν και ήρθε το γκολ για τον Παναθηναϊκό. Ο Χουάνκαρ έκανε υπέροχη μπαλιά για τον Χατζηγιοβάνη που έκανε το γύρισμα πριν η μπάλα περάσει άουτ και ο Καρλίτος σε κενή εστία σκόραρε για το 0-1 ανοίγοντας λογαριασμό και στο Κύπελλο, μετά τα οκτώ γκολ που έχει ήδη στο πρωτάθλημα. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιοσημείωτη φάση στο πρώτο μέρος.

Έδωσε χώρο ο Παναθηναϊκός αλλά ο Ατρόμητος δεν απειλούσε 

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Παναθηναϊκός άφησε την μπάλα στον Ατρόμητο ο οποίος όμως δεν μπορούσε να δημιουργήσει. Δύο σουτ από Καρτάλη και Κουλούρη στο 55′ δεν ανησύχησαν τον Μπρινιόλι που πέρασε γενικά ένα ήσυχο βράδυ στο Περιστέρι.

Ο Γιαννιώτης κράτησε τον Ατρόμητο στο παιχνίδι 

Αν υπάρχει ένας λόγος που έμειναν οι γηπεδούχοι στο ματς μέχρι το τέλος, αυτός ήταν ο Γιαννιώτης. Ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου σταμάτησε στο 63′ τον Χατζηγιοβάνη που βγήκε τετ α τετ μετά από μαγική προσπάθεια και κάθετη του Καρλίτος, στο 70′ έσωσε την κεφαλιά του Σάλομον που στην προσπάθειά του να διώξει πήγε να βάλει αυτογκόλ και στο 85′ «είπε» ξανά όχι σε σουτ του Χατζηγιοβάνη από κοντά.

Ο Ατρόμητος προσπάθησε στις καθυστερήσεις να απειλήσει μέσω κάποιων στημένων, αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει καν ευκαιρία, με το 0-1 να είναι το τελικό αποτέλεσμα και να δίνει την πρόκριση στον Παναθηναϊκό.

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης (60’ Βασιλαντωνόπουλος), Στρούγγης, Παπαδόπουλος, Μαυρομμάτης (71’ Αθανασίου), Γκαλβάο, Νάτσος (70’ Ντένιτς), Σάλομον, Καρτάλης (77’ Μπεντινέλι), Κωτσόπουλος (70’ Τζαβίδας), Κουλούρης.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σάρλια, Κώτσιρας, Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος, Χατζηγιοβάνης, Παλάσιος (69’ Βιτάλ), Καρλίτος, Ιωαννίδης

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ