UEFA : «Στο ΟΑΚΑ ο τελικός Κυπέλλου και με κόσμο»

UEFA : «Στο ΟΑΚΑ ο τελικός Κυπέλλου και με κόσμο»

Η UEFA έδωσε σαφή οδηγία στη διοίκηση της ΕΠΟ να διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ με την παρουσία κόσμου.

Ο τελικός πρέπει να διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ και με παρουσία κόσμου στις εξέδρες. Αυτή ήταν η οδηγία-προτροπή της UEFA στη διοίκηση της ΕΠΟ, ακόμα και αν οι δυο φιναλίστ είναι οι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Ο τελικός του Κυπέλλου έχει οριστεί στις 12 Μαΐου, με τον δικέφαλο να είναι ο ένας φιναλίστ εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, καθώς στον πρώτο ημιτελικό νίκησε τον Πανιώνιο με 3-1 στη Νέα Σμύρνη. Από την άλλη, η ΑΕΚ καλείται να ανατρέψει το εις βάρος της 2-1 κόντρα στη Λάρισα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Live Sport, η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία ήταν σαφής στο ζήτημα της διεξαγωγής του τελικού, καθώς προτρέπει την παρουσία οπαδών και των δύο ομάδων που θα διεκδικήσουν τον τίτλο του κυπελλούχου Ελλάδας. «Δεν μπορεί μπορεί ένα τέτοιο παιχνίδι να διεξάγεται μπροστά σε άδειες εξέδρες ή να έχει μόνο μαθητές», αναφέρεται από τους ξένους αξιωματούχους που ασχολούνται με το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Άλλωστε και η προκήρυξη της διοργάνωσης αναφέρει πως ο τελικός θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο, ενώ ο Δημήτρης Μελισσανίδης στις 12 Φεβρουαρίου μετά από συνάντηση με τον Βαγγέλη Γραμμένο είχε δηλώσει ότι πήρε τη δέσμευση πως θα διεξαχθεί εκεί ο τελικός.

Το άλλο σημαντικό ζήτημα που θα απασχολήσει την Αστυνομία και την ΕΠΟ είναι ο αριθμός των εισιτηρίων. Αν το ζευγάρι του τελικού είναι το περσινό (ΑΕΚ και ΠΑΟΚ), τότε για τον καλύτερο έλεγχο των οπαδών αναμένεται να διατεθούν 20-22 χιλιάδες εισιτήρια σε κάθε ομάδα.

Την ίδια στιγμή, στον τελικό αναμένεται να βρεθούν και οι αξιωματούχοι της FIFA και της UEFA προκειμένου να έχουν προσωπική άποψη για ό,τι συμβεί. Να σημειωθεί τέλος, ότι και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, είναι υπέρ της διεξαγωγής του τελικού στο ΟΑΚΑ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ