Ολυμπιακός : Καταγγέλλει ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ζητώντας αφαίρεση βαθμών

Ολυμπιακός : Καταγγέλλει ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ζητώντας αφαίρεση βαθμών

Ο Ολυμπιακός ζητάει -3 στους δύο «Δικέφαλους» για τα επεισόδια που δεν είδαν οι παρατηρητές και η Αστυνομία. Την Παρασκευή το μεσημέρι, η απολογία.

Οι τρεις παρατηρητές της ΕΠΟ και η Αστυνομία δεν είδαν τίποτα από τα αίσχη του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, τα είδε όμως, όλη η Ελλάδα.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν, δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια με τα έκτροπα που αμαύρωσαν τον τελικό αλλά οι εντεταλμένοι της ΕΠΟ της εξυγίανσης, δεν τα πήραν χαμπάρι (;).

Με καταγγελία που έκανε στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, η οποία συνοδεύεται από οπτικοακουστικό υλικό, η ομάδα του Πειραιά ζητάει να ασκηθεί δίωξη σε ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ με βάση το άρθρο 15, παράγραφος 4β. του Πειθαρχικού Κώδικα που κάνει λόγο για «είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου, που συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας» και προβλέπει ποινή έδρας 2 έως 4 αγωνιστικές, πρόστιμο από 50.000 έως 250.000 ευρώ και παράλληλα αφαίρεση 3 βαθμών!

Οι δύο «Δικέφαλοι» με βάση τα γραφόμενα στις εκθέσεις των παρατηρητών και της αστυνομίας, όπου σκανδαλωδώς δεν αναφέρονται οι βιαιοπραγίες εντός αλλά και εκτός του Ολυμπιακού Σταδίου, έχουν κληθεί σε απολογία με βάση το άρθρο 15, παράγραφος 4α. για επεισόδια ή είσοδο οπαδών χωρίς βιαιοπραγίες ή φθορές ξένης περιουσίας που προβλέπει μόνο πρόστιμο από 20.000 έως 100.000 ευρώ.

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας μέχρι το βράδυ της Πέμπτης (17/5) δεν είχε πάρει την καταγγελία στα χέρια του οπότε αν δεν έχει αποφανθεί μέχρι την Παρασκευή (18/5) το μεσημέρι (15.00) που είναι προγραμματισμένη η απολογία στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, δεν αποκλείεται ο Ολυμπιακός να ζητήσει την αναβολή της υπόθεσης.

Να σημειωθεί ότι οποιαδήποτε ποινή θα εφαρμοστεί τη νέα περίοδο ενώ οι δυο ΠΑΕ για να γλιτώσουν την τιμωρία θα ισχυριστούν ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει έννομο συμφέρον. Για το τελευταίο θα αποφανθεί η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Οι «ερυθρόλευκοι» ζήτησαν επίσης, την τιμωρία των τριών παρατηρητών για όσα δεν έγραψαν στις εκθέσεις τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ