Ρομπέρτο : Τα όσα έζησε στην τρομοκρατική επίθεση στη Μαδρίτη

Ρομπέρτο : Τα όσα έζησε στην τρομοκρατική επίθεση στη Μαδρίτη

Ο Ρομπέρτο Χιμένεθ Γκάγκο διηγήθηκε μια συγκλονιστική εμπειρία η οποία κόντεψε να του στοιχίσει τη ζωή πριν 14 χρόνια. Ο πρώην τερματοφύλακας του Ολυμπιακού βρέθηκε μόλις λίγα μέτρα μακριά από την τρομοκρατική επίθεση σε σιδηροδρομικό σταθμό της Μαδρίτης. Οι βομβιστικές επιθέσεις στην ισπανική πρωτεύουσα στις 11 Μαρτίου 2004 ήταν σχεδόν ταυτόχρονες, συντονισμένες επιθέσεις στο σύστημα […]

Ο Ρομπέρτο Χιμένεθ Γκάγκο διηγήθηκε μια συγκλονιστική εμπειρία η οποία κόντεψε να του στοιχίσει τη ζωή πριν 14 χρόνια. Ο πρώην τερματοφύλακας του Ολυμπιακού βρέθηκε μόλις λίγα μέτρα μακριά από την τρομοκρατική επίθεση σε σιδηροδρομικό σταθμό της Μαδρίτης.

Οι βομβιστικές επιθέσεις στην ισπανική πρωτεύουσα στις 11 Μαρτίου 2004 ήταν σχεδόν ταυτόχρονες, συντονισμένες επιθέσεις στο σύστημα προαστιακού σιδηροδρόμου της πόλης. Οι εκρήξεις σκότωσαν 191 ανθρώπους και τραυμάτισαν άλλους 1.800.

Ο Ρομπέρτο θυμήθηκε τα όσα έγιναν εκείνο το πρωί λέγοντας τα εξής: «Πριν 14 χρόνια ξύπνησα σαν να ήταν μία ακόμα ημέρα. Πήγαινα στο σχολείο και σχεδίαζα να περπατήσω μέχρι τον σταθμό Vicalvaro που ήταν το σχολείο μου. Σπάνια φεύγαμε μαζί από το σπίτι εγώ και ο πατέρας μου, αλλά εκείνη την ημέρα με πήγε μέχρι το σταθμό.

Έχοντας περάσει λίγη περισσότερη ώρα με τον πατέρα μου, έτρεξα προς το σταθμό όπου αισθανόμουν το τούνελ κοντά στην πλατφόρμα να δονείται καθώς έφτανε το τρένο μου.

Πηδούσα τρία τρία τα σκαλοπάτια, όμως προς απογοήτευσή μου οι πόρτες του τρένου είχαν ήδη κλείσει. Πάτησα τα κουμπιά στην πόρτα όπως κάνουμε όλοι, όμως το τρένο είχε αρχίσει να επιταχύνει και ήταν πλέον βέβαιο πως θα αργούσα για το σχολείο.

Πέντε λεπτά μετά την αναχώρηση του τρένου, ο θόρυβος από την έκρηξη μπορούσε να ακουστεί στην πλατφόρμα που βρισκόμουν, ήταν ο ήχος μίας έκρηξης που είχε γίνει σε κάποια απόσταση από το σημείο που βρισκόμουν. Κάτι είχε σκάσει στον επόμενο σταθμό της Santa Eugenia.

Μία φωνή από τα μεγάφωνα μας είπε να εγκαταλείψουμε το σταθμό, έτσι πήγα σπίτι μου όπου έβαλα την τηλεόραση και είδα να γίνεται μπροστά μου η θλιβερή ιστορία που θυμόμαστε όλοι και σήμερα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ