Παγκόσμιο Κύπελλο : Ετοιμάζεται το VAR

Παγκόσμιο Κύπελλο : Ετοιμάζεται το VAR

Όπως όλα δείχνουν το VAR θα δώσει το «παρών» στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας που θα γίνει το προσεχές καλοκαίρι.

Τους τελευταίους μήνες το VAR έχει μπει για τα καλά στην ποδοσφαιρική καθημερινότητα αρκετών πρωταθλημάτων (ιταλικό, γερμανικό) και δεν αποκλείεται από την επόμενη σεζόν να βρίσκεται σε ακόμη περισσότερα (αγγλικό, ισπανικό). Ωστόσο, οι άνθρωποι της FIFA θέλουν το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας να διεξαχθεί με αυτό.

Το VAR έχει βοηθήσει σε αρκετές περιπτώσεις τους διαιτητές, με αποτέλεσμα τα λάθη να έχουν μειωθεί από μεριάς τους, αφού αν δεν είναι σίγουροι για κάποιο γκολ, για κάποιο πέναλτι ή για κάποια αποβολή μπορούν να σταματήσουν το παιχνίδι και να πάρουν τη γνώμη του «ειδικού».

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως το VAR μπορεί να προκαλέσει αναστάτωση στους διαιτητές, σε περίπτωση που εκείνοι δεν ξέρουν να το χειριστούν σωστά, αλλά και να «παγώσει» το ρυθμό του παιχνιδιού, ευνοώντας έτσι κάποια από τις δύο ομάδες.

Παρόλα αυτά ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, θεωρεί πως εν έτει 2018 δεν γίνεται όλοι να διαθέτουν smart phones που τους βοηθάνε να δουν αν ο ρέφερι πήρα κάποια λάθος απόφαση την ώρα που εκείνοι χρειάζονται περισσότερο από τον καθένα την τεχνολογία δίπλα τους, να μην μπορούν.

«Ζούμε στο 2018 και δεν γίνεται όλοι σ’ ένα στάδιο ή όλοι όσοι βρίσκονται μπροστά από μία τηλεόραση να βλέπουν και να ξέρουν αν ο διαιτητής έκανε ένα μεγάλο λάθος ή όχι και ο ίδιος να μην μπορεί να έχει μία εικόνα», ήταν τα λόγια του.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αντιπρόσωποι και των 32 εθνικών ομάδων που έχουν περάσει στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα παρευρεθούν στο Σότσι, προκειμένου να πάρουν θέση για το αν το VAR θα δώσει το «παρών» το καλοκαίρι στα γήπεδα της Ρωσίας με τους πιο πολλούς να αναμένεται να ψηφίσουν θετικά στην εν λόγω πρόταση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ