Το… VARατε των Σουηδών νίκησε το καράτε των Κορεατών

Το… VARατε των Σουηδών νίκησε το καράτε των Κορεατών

Ο Μάρκους Μπεργκ αστόχησε στη μεγαλύτερη χαμένη ευκαιρία του Μουντιάλ μέχρι στιγμής και λίγο έλειψε να γίνει μοιραίος για τη Σουηδία, η οποία εντέλει επικράτησε με 1-0 της Νοτίου Κορέας και... άγχωσε ακόμη περισσότερο τους Γερμανούς.

Το φορτίο της διαδοχής του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς πέφτει ούτως ή άλλως βαρύ. Για οποιονδήποτε. Στο πρώτο ματς εθνικής διοργάνωσης μετά την αποχώρηση του εμβληματικού φορ της σκανδιναβικής χώρας, ο Μάρκους Μπεργκ λίγο έλειψε να το… βαρύνει κι άλλο. Δεν έχασε πολλά, έχασε όμως ένα που ήταν αρκετό για να τον χρίσει μοιραίο. Στο 21ο λεπτό, όταν ευρισκόμενος τρία μέτρα από την εστία και δύο μέτρα μακριά από τον αντίπαλο γκολκίπερ, κατάφερε να στείλει την μπάλα πάνω του, παρότι ολομόναχος!

Ευτυχώς για τον ίδιο και φυσικά για την ομάδα του Γιαν Άντερσον, ο Εμίλ Φόρσμπεργκ, ο οποίος σε αυτό το πρώτο ματς δεν… έλαμψε όσο αναμενόταν, κέρδισε το πέναλτι στο 64’ μετά από χρήση του VAR και ο Γκράνκβιστ εκτέλεσε με περίσσια ψυχραιμία για το τελικό 1-0. Οι Σουηδοί ήταν καλύτεροι, είχαν σαφώς περισσότερες ευκαιρίες, χωρίς πάντως να πείθουν ότι μπορούν κάνουν την υπέρβαση στα γήπεδα της Ρωσίας.

Από την πλευρά τους, οι Νοτιοκορεάτες εκμεταλλεύτηκαν πολλές φορές την ταχύτητά τους για να φύγουν στην αντεπίθεση και συνήθως δημιουργούσαν ευνοϊκές συνθήκες, όμως κατέληγαν πάντα σε κακή επιλογή όταν ερχόταν η ώρα της τελευταίας πάσας. Ο Σον της Τότεναμ έκανε αισθητή την παρουσία του τις λίγες φορές που έτρεξε στους κενούς χώρους, όμως δεν κατάφερε να μετουσιώσει τις ενέργειές του. Στα τελευταία δευτερόλεπτα του ματς οι Ασιάτες ζήτησαν επίσης πέναλτι, ωστόσο ο διαιτητής αρνήθηκε ακόμη και τη χρήση του VAR.

Το… κακό που βρίσκει τη Γερμανία είναι πλέον τόσο επικοινωνιακό, όσο και πρακτικό. Η ομάδα του Γιόακιμ Λεβ παρέμεινε η μοναδική ευρωπαϊκή στο Μουντιάλ που έχει ηττηθεί, ενώ είναι προφανές ότι μετά τη νίκη των Σουηδών οι πιθανότητές της για πρόκριση από τον 6ο όμιλο μειώνεται ακόμη περισσότερο. Ο κλοιός για τους Γερμανούς σφίγγει επικίνδυνα, έστω κι αν η τύχη τους είναι ακόμα στα δικά τους χέρια. Σουηδοί και Μεξικανοί έχουν μια ιστορική ευκαιρία να πετάξουν εκτός συνέχειας την πρωταθλήτρια κόσμου.

Σουηδία (Γιάνε Άντερσον): Όλσεν, Αουγκούστινσον, Γράνκβιστ, Γιάνσον, Λούστιγκ, Κλάεσον, Λάρσον (81′ Σβένσον), Έκνταλ (71′ Χίλιεμαρκ), Φόρσμπεργκ, Τοϊβόνεν (77′ Τελίν), Μπεργκ.

Νότια Κορέα (Σιν Ταεγιόνγκ): Γιο, Λι, Γιανγκ, Κιμ Γιουνγκουόν, Παρκ (28′ Κιμ Μινού), Λι, Κι, Κου (72′ Λι Σεουνγού), Χουάνγκ, Κιμ Σινούκ (66′ Γιουνγκ Γου), Σον.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ