Βέλγιο – Παναμάς 3-0

Βέλγιο – Παναμάς 3-0

Το Βέλγιο επιβεβαίωσε τον… νόμο των «νευρικών φαβορί», αφού τα βρήκε σκούρα κόντρα στους Παναμέζους. Χρειάστηκε η γκολάρα του Μέρτενς για να ξεκλειδώσει τους Κόκκινους Διαβόλους που τελικά επικράτησαν με 3-0, με άλλα δυο γκολ του Λουκάκου.

Το Βέλγιο ως τυπικά γηπεδούχος, φιλοξένησε τον Παναμά στο εναρκτήριο ματς του 7ου Ομίλου, στο Σότσι της Ρωσίας. Όπως ήταν λογικό, οι Κόκκινοι Διάβολοι κυριάρχησαν από το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή. Ειδικά στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης, πολιόρκησαν ανελέητα τους Παναμέζους, αλλά οι Καράσκο (6’) και Μέρτενς (7’), νικήθηκαν από τον Πενέδο και ο Αζάρ στο 11’ ήταν άστοχος.

Από εκεί και πέρα, το σφικτό 4-5-1 του Παναμά, δυσκόλεψε το Βέλγιο. Οι παίκτες του Ερνάν Γκόμες περιορίστηκαν σε αμυντικό παιχνίδι, αλλά έκλεισαν αρκετά καλά τους διαδρόμους για τους φλύαρους Βέλγους που κέρδισαν αρκετές στημένες φάσεις αλλά ήταν εκνευριστικά αδύναμοι να απειλήσουν. Στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού το Βέλγιο πάτησε και πάλι γκάζι αλλά στο 38’ ο Αζάρ νικήθηκε από τον Πενέδο και ο Μέρτενς μετά από μια πολύ καλή κομπίνα σούταρε άουτ, για το 0-0 που ήταν το σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος είχαμε απονομή ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης. Οι Βέλγοι μπορεί να ήταν άστοχοι, αλλά οι παίκτες του Παναμά δεν κατάφεραν να περάσουν τη σέντρα με αξιώσεις και να τους αγχώσουν. Ήρθε και η γκολάρα του Μέρτενς πολύ νωρίς (47’) και τα πράγματα απλοποιήθηκαν.

Από εκεί και πέρα οι παίκτες του Μαρτίνεθ «ξεκλείδωσαν» και ο Ρομέλου Λουκάκου ανέλαβε δράση. Ο θηριώδης στράικερ έκανε γκολ μια πολύ περίτεχνη σέντρα του Ντε Μπρόιν με το εξωτερικό για το 2-0 (69’) και ολοκλήρωσε με ιδανικό τελείωμα αντεπίθεση και ασίστ του Αζάρ για το 3-0 (75’). Από εκεί και πέρα το ματς κύλισε… προβλεπόμενα, με τους Βέλγους να το ελέγχουν και να κάνουν νικηφόρο ντεμπούτο στο Μουντιάλ.

Οι Παναμέζοι από τη μεριά τους είναι παθιασμένοι, τρεχαλατζήδες αλλά φαίνεται πως βάσει προσόντων θα αρκεστούν στη χαρά της παρθενικής συμμετοχής την οποία όμως τίμησαν με την προσπάθειά τους στο ματς αυτό.

Αναλυτικά οι ενδεκάδες

Βέλγιο (Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Βερτόνγκεν, Αλντερβάιρελντ, Μπογιάτα, Μενιέ, Βίτσελ (90′ Τσαντλί), Ντε Μπρόιν, Καράσκο (72′ Ντεμπελέ), Αζάρ, Μέρτενς, Λουκάκου

Παναμάς (Ντάριο Γκόμες): Πενέδο, Μουρίγιο, Εσκομπάρ, Τόρες, Γκόμες, Πέρες (80′ Τεχάδα), Μπάρσενας (63′ Τόρες), Κούπερ, Ντέιβις, Γοδόι, Ροδρίγκες (63′ Ντίας).

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ