Πολωνία – Σενεγάλη 1-2

Πολωνία – Σενεγάλη 1-2

Η Σενεγάλη ήταν εκπληκτική απέναντι στην Πολωνία, μπλόκαρε εξαιρετικά το σύνολο του Άνταμ Ναβάλκα και πήρε μεγάλη νίκη με 2-1 στην πρεμιέρα της στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Χαμένος ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι, άψογα στημένοι οι Αφρικανοί.

Ο αποκλεισμός της Πολωνίας στο Euro 2016 από την Πορτογαλία, στην προημιτελική φάση, πόνεσε πολύ. Πόνεσε, γιατί τα πρώτα δείγματα της ομάδας του Άνταμ Ναβάλκα έλεγαν ότι ήταν σε θέση να αποτελέσει την έκπληξη της διοργάνωσης. Η υπέρβαση, όμως, δεν έγινε και οι καλές εμφανίσεις της ξεχάστηκαν γρήγορα. Αυτό έχει κληθεί να αντιστρέψει στο Μουντιάλ της Ρωσίας η παρέα του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, όμως στο πρώτο ματς της στη διοργάνωση είχε την ατυχία να πέσει πάνω σε μία εκπληκτική Σενεγάλη.

Η αφρικανική ομάδα ήταν εξαιρετική και επιβλήθηκε με 2-1 της Πολωνίας. Είχε, βέβαια, την τύχη να προηγηθεί με αυτογκόλ του Τσιόνεκ, όμως ήταν μια νίκη που, σε τελική ανάλυση, πήρε με το «σπαθί» της. Ο Σαντιό Μανέ έτρεξε όσο έξυπνα τον δίδαξε ο Γιούργκεν Κλοπ στη Λίβερπουλ, ο Καλιντού Κουλιμπαλί ήταν ο «βράχος» της αφρικανικής άμυνας και συνολικά το σύνολο του Αλιού Σισέ λειτούργησε άψογα σε τακτικό επίπεδο, μην επιτρέποντας στο αντίστοιχο του Ναβάλκα να βρει την παραμικρή καθαρή ευκαιρία.

Μέχρι στιγμής στη διοργάνωση έχουμε δει αρκετές ομάδες που αμύνονται καλά, αλλά μόνο χαμηλά στο γήπεδο. Για πρώτη φορά είδαμε κάποια, τη Σενεγάλη, να αμύνεται το ίδιο καλά ψηλά στον αγωνιστικό χώρο, με επίπεδο οργάνωσης που δεν βλέπεις συχνά σε εθνική ομάδα. Οι Πολωνοί μπλόκαραν από τα πρώτα λεπτά κιόλας και ασφυκτιούσαν για να βρουν τρόπους να βγάλουν σωστά την μπάλα από την άμυνα. Τις λίγες φορές που το έκαναν, έπεφταν πάνω στο τείχος είτε της μεσαίας είτε της αμυντικής γραμμής.

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι «εξαφανίστηκε», όχι τόσο υπό δική του ευθύνη, ενώ σημαντικοί παίκτες όπως οι Γκροσίτσκι και Μπλαστσικόβσκι δεν βρήκαν τρόπους να ξεχωρίσουν. Ο Κριχόβιακ ήταν ο μοναδικός που στεκόταν στο ύψος του, τουλάχιστον μέχρι το 60′. Τότε ήταν που ο 28χρονος μέσος έκανε ένα απίστευτα κακό γύρισμα προς… κάπου ανάμεσα σε αμυντικούς και τερματοφύλακα, με τον Νιανγκ να το εκμεταλλεύεται εγκαίρως και να γράφει το 2-0 υπέρ της ομάδας του. Ο μέσος τη Γουέστ Μπρομ επανόρθωσε, μειώνοντας σε 1-2 στο 86′, αλλά ήταν πολύ αργά για οποιαδήποτε αντίδραση. Οι Σενεγαλέζοι άντεξαν μέχρι το φινάλε και έδειξαν ότι αν κάποιος τους το ζητούσε, θα άντεχαν ακόμη περισσότερο.

Αυτό που είδαμε από τη Σενεγάλη μπορεί να τρομάξει κάθε ομάδα σε αυτή τη διοργάνωση. Και η διαπίστωση αυτή έχει να κάνει πολύ περισσότερο με την εικόνα και λιγότερο με το αποτέλεσμα. Οι Αφρικανοί θύμισαν λίγο το ποδόσφαιρο της Ατλέτικο Μαδρίτης του Ντιέγκο Σιμεόνε Σιμεόνε και έπεισαν ότι μπορούν να γίνουν η έκπληξη στα γήπεδα της Ρωσίας.

Πολωνία (Άνταμ Ναβάλκα): Στσέσνι, Πίστσεκ (83′ Μπερεσίνσκι), Πάζνταν, Σιόνεκ, Ρίμπους, Κριχόβιακ, Ζιελίνσκι, Μπλαστσικόβσκι (46′ Μπεντνάρεκ), Μίλικ (73′ Κοβνάτσκι), Γκροσίτσκι, Λεβαντόβσκι.

Σενεγάλη (Αλιού Σισέ): Κ. Εντιάιγ, Γουαγκέ, Σανέ, Κουλιμπαλί, Σαμπαλί, Σαρ, Α. Εντιάιγ (87′ Κουγιατέ), Γκέιγ, Νιανγκ (75′ Κονατέ), Μανέ, Ντιουφ (62′ Εντόι).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ