Είναι «τρελοί» αυτοί οι Ισλανδοί!

Είναι «τρελοί» αυτοί οι Ισλανδοί!

Δύο «τρελοί» Ισλανδοί οδήγησαν 5.000 χμ. από το Ρέικιαβικ έως τη Ρωσία σ’ ένα Λάντα για να παρακολουθήσουν τη χώρα τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η «τρέλα» δεν πάει στα βουνά… Δύο Ισλανδοί ξεκίνησαν από το Ρέικιαβικ με το βαμμένο στα χρώματα της Ισλανδίας, μάρκας Lada αυτοκίνητο τους και μετά από ταξίδι 5.000 χμ. έφτασαν στο Ροστόφ για να παρακολουθήσουν τη χώρα τους ν’ αγωνίζεται στο Μουντιάλ.

Το ότι έκαναν το ταξίδι στη Ρωσία μ’ ένα Ρωσικής κατασκευής αυτοκίνητο δεν είναι το μόνο ενδιαφέρον στοιχείο. Η ονομασία «Lada» διάλεξαν οι Ρώσοι ιδρυτές της αυτοκινητοβιομηχανίας, ήταν επηρεασμένη από ένα είδος πλοίου των Βίκινγκ που ονομαζόταν μ’ αυτόν τον τρόπο. Άλλωστε και το σήμα της εταιρίας απεικονίζει το συγκεκριμένο είδος πλοίου.

Ο Κρίστμπιορν Κιάρτανσον και ο Γκρέταρ Γιόνσον συνολικά ταξίδεψαν 14 ημέρες από την Ισλανδία μέχρι τη Ρωσία. Όπως δήλωσαν και οι δύο αυτό που τους οδήγησε στο να κάνουν αυτό το ταξίδι ήταν η αίσθηση της περιπέτειας. Προσθέτοντας πως ως Βίκινγκ που είναι το ταξίδι και η περιπέτεια είναι στο αίμα τους.

Οι δύο 30χρονοι πρώτα πέρασαν με πλοίο απέναντι στη Δανία και έπειτα οδήγησαν μέχρι τη Γερμανία. Πέρασαν από την Πολωνία, τη Λιθουανία και τη Λετονία πριν φτάσουν στη Μόσχα. Η μόνη δυσκολία που συνάντησαν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, ήταν όταν το Lada τους υπερθερμάνθηκε, αλλά οι ντόπιοι στη Μόσχα τους βοήθησαν άμεσα στην επιδιόρθωση.

Έτσι οι δύο φίλοι έφτασαν στην ώρα τους στο Ροστόφ, εκεί όπου τους περίμεναν αρκετοί δημοσιογράφοι για να τους υποδεχτούν μ’ ένα «τσουνάμι» ερωτήσεων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ