FIFA σε Βραζιλιάνους : «Σταματήστε να γκρινιάζετε»

FIFA σε Βραζιλιάνους : «Σταματήστε να γκρινιάζετε»

Η FIFA ζητά από τους Βραζιλιάνους ένα τέλος στις διαμαρτυρίες και τους συνιστά ψυχραιμία. Η Βραζιλία είχε παράπονα από τη διαιτησία στο ματς με την Ελβετία.

Η Εθνική Βραζιλίας «γκέλαρε» στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου απέναντι στην Ελβετία, μένοντας στο 1-1 παρά το ότι προηγήθηκε με σουτ του Κουτίνιο.

Ωστόσο οι Βραζιλιάνοι είχαν πολλά παράπονα από τη διαιτησία του Μεξικανού Σέσαρ Ράμος και την ομάδα διαιτητών του VAR. Κάποιες από τις φάσεις που διαμαρτύρονται οι Βραζιλιάνοι, είναι το γκολ της ισοφάρισης του Στίβεν Ζούμπερ και μία περίπτωση πέναλτι που θα άλλαζε τη ροή του αγώνα.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Άρσαεναλ Εντού, ο οποίος εκτελεί χρέη τεχνικού διευθυντή στην Εθνική Βραζιλίας πλέον, απέστειλε ένα γράμμα τριών σελίδων στη FIFA διαμαρτυρόμενος για τη διαιτησία στον αγώνα με τους Ελβετούς.

Ο Ολλανδός παλαίμαχος άσος Μάρκο Φαν Μπάστεν, ο οποίος βρίσκεται στο πλευρό του προέδρου της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο ως σύμβουλος, πιστεύει ότι οι διαμαρτυρίες των Βραζιλιάνων έχουν βάση, αλλά παρόλ’ αυτά η επίσημη απάντηση της FIFA κινήθηκε σ’ άλλο μήκος κύματος, χαρακτηρίζοντας τη διαιτησία του Μεξικανού διαιτητή «καλή» και χαρακτήρισε τις αποφάσεις του στις δύο φάσεις που διαμαρτύρεται η «Σελεσάο» ως σωστές. Παράλληλα ζήτησε απ’ όλα τα στελέχη της αποστολής της Βραζιλίας να σταματήσουν να «γκρινιάζουν», όπως χαρακτηριστικά έγραψαν.

Οι Βραζιλιάνοι δημοσιογράφοι ζήτησαν ένα σχόλιο από τον ίδιο τον Φαν Μπάστεν, με τον Ολλανδό να δηλώνει ότι το γκολ δεν θα έπρεπε να μετρήσει, αλλά επανέλαβε ότι αυτή είναι απλώς η γνώμη του.

Την επιστολή-απάντηση της FIFA συνυπέγραψαν ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας Τζιανλουίτζι Κολίνα και ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της FIFA και παλαίμαχος Κροάτης διεθνής Ζβόνιμιρ Μπόμπαν. Στην επιστολή τονίζεται ότι ο ρόλος των VARs (Video Assistant Referees) δεν είναι να κρίνουν αν οι αποφάσεις του διαιτητή είναι σωστές, αλλά εάν κάποια απόφαση είναι ξεκάθαρα λανθασμένη. Ενώ συμπλήρωσαν ότι η γνώμη του διαιτητή σ’ όλες τις άλλες περιπτώσεις, είναι αυτή που μετράει.

Όπως είναι λογικό οι Βραζιλιάνοι δεν έμειναν ικανοποιημένοι από την απάντηση της FIFA και πήγαν τις αντιδράσεις τους ένα βήμα παρακάτω, ζητώντας το ηχητικό απόσπασμα της ενδοεπικοινωνίας του Ράμος με τους VARs. Η FIFA απέρριψε το αίτημα, απαντώντας ότι οι συνομιλίες είναι απόρρητες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ