H ανταρσία που ταρακουνά συθέμελα την Αργεντινή

H ανταρσία που ταρακουνά συθέμελα την Αργεντινή

Τα πυρά στον Σαμπάολι, οι ευθύνες του Μέσι, οι βρισιές στα αποδυτήρια το σολάρισμα του Μαραντόνα. Ποιος αλήθεια είπε πως η Αργεντινή ασχολείται με τον «τελικό» πρόκρισης κόντρα στη Νιγηρία και την δεύτερη ευκαιρία που της ήρθε από το... πουθενά;

Θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει την… ποδοσφαιρική μεταφορά του αριστουργήματος του Χέρμαν Γουκ. Διότι όσα συμβαίνουν αυτές τις ημέρες στην εθνική ομάδα της Αργεντινής περισσότερο παραπέμπουν στην «Ανταρσία του Κέιν» και λιγότερο σε οτιδήποτε σχετίζεται με το ίδιο το παιχνίδι! Μια χαοτική κατάσταση που κανείς δεν ξέρει που τελικά θα οδηγήσει.

«Η Αργεντινή είναι τρελοκομείο. Μπορεί να μπει στο γήπεδο και στο πρώτο ημίχρονο να σε νικά με 5-0. Να πάνε στα αποδυτήρια να πλακωθούν μεταξύ τους, όλοι με όλους και στο δεύτερο ημίχρονο να βγουν στο γήπεδο και να χάσουν με 6-5» έλεγε προ 12ετίας ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς. Ο Τζόλε που ετοιμάζονταν εκείνον τον καιρό με τη Σερβία να αντιμετωπίζει τα… παιδιά του Ντιέγκο Μαραντόνα, στο Μουντιάλ της Γερμανίας. Τρία Παγκόσμια Κύπελλα αργότερα, τα λόγια του μοιάζουν προφητικά. Όλο το ταλέντο του κόσμου, πεταμένο στα… σκουπίδια γιατί απλούστατα ο ένας δεν αντέχει τον άλλον.

Τι και αν τα γκολ του Μούσα κράτησαν ζωντανούς τους «Γκαούτσος», τι και αν το ματς της Τρίτης με τη Νιγηρία έχει πλέον ιστορικό χαρακτήρα καθώς κρίνει ένα Μουντιάλ για εκείνους. Στο στρατόπεδο της Αργεντινής φαίνεται πως κανένας πια δεν ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Οι ποδοσφαιριστές, για την ακρίβεια οι… «παλιοί» της ομάδας (Ντι Μαρία, Μασεράνο, Ιγκουαϊν, Μέσι κλπ) απαιτούν εδώ και τώρα το «κεφάλι» του Χόρχε Σαμπάολι στο πιάτο, και όσο η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας δεν υποκύπτει στην πίεση, τόσο αυτοί εξοργίζονται. Τα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι αξημέρωτα οι σταρ της Αργεντινής τηλεφωνούν στον team manager, τον σεβάσμιο Χόρχε Μπουρουσάγκα (ναι, τον χρυσό σκόρερ του τελικού του ’86) προκειμένου να κάνει την κίνηση κλειδί. Σαν άλλος αξιωματικός Μαρίκ, να απαλλάξει τον πλοίαρχο Κουίγκ από τα καθήκοντα του και να αναλάβει την ευθύνη. Κυκλοφορούν διάλογοι, βιντεάκια, ρεπορτάζ που παρουσιάζουν το ηφαίστειο της Αργεντινής έτοιμο να εκραγεί. Γράφτηκε ότι ακόμη και εκείνη τη μέρα που ο Σαμπάολι πήγε στο γήπεδο για προπόνηση και δεν βρήκε εκεί την ομάδα, το περιστατικό ήταν «στημένο» από τους ποδοσφαιριστές.

Την ίδια στα αποδυτήρια; Φωτιά και λάβρα: «Τι έκανες ρε παλτό. Το μ…. της μάνας σου» φέρεται να είπε ο Χαβιέρ Μασεράνο στον Γουίλι Καμπαγιέρο όταν η πόρτα των αποδυτηρίων έκλεισε, μετά τη συντριβή από τους Κροάτες. Σηκώθηκε ο Παβόν να υπερασπιστεί τον πορτιέρο της Σίτι που έκανε το ολέθριο λάθος τη 2η αγωνιστική και η τόλμη του μικρού της Μπόκα έκανε ακόμη πιο έξαλλο τον Μασεράνο «Μη μιλάς εσύ, ηλίθιε». Την ίδια στιγμή ο Λιονέλ Μέσι έφευγε πρώτος από το γήπεδο, μαζί με τον πρόεδρο της AFA, τον Κλαούντιο Τάπια. Όταν έφτασε στο ξενοδοχείο πήγε και κλείστηκε στο δωμάτιο 211 παρέα με τον κολλητό του, τον Κουν Αγκουέρο. Κανείς από τους δύο δεν κατέβηκε στο δείπνο.

Από αυτό το… πάρτι προφανώς δεν λείπει και ο Ντιέγκο Μαραντόνα: «Έχω μεγάλη οργή μέσα μου, γιατί όποιος φορά αυτή τη φανέλα δεν μπορεί να διασύρεται από μια ομάδα που δεν είναι η Γερμανία, η Βραζιλία, η Ολλανδία ή η Ισπανία. Όλα όσα συμβαίνουν έχουν βασική υπεύθυνη την ομοσπονδία, που διοικείται από ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα από ποδόσφαιρο. Ο Μέσι δεν μπορεί να πάρει μόνος του το Μουντιάλ. Η εθνική δεν έχει την ηγεσία που αξίζει, από την ομοσπονδία μέχρι τον τελευταίο βοηθό του Σαμπάολι. Ελπίζω να κερδίσουμε τη Νιγηρία και να προκριθούμε. Πρέπει όμως να ξέρουμε πως το πρόβλημα δεν είναι η Νιγηρία, αλλά η δική μας ομάδα. Δεν λύνονται τα προβλήματα με κομπιούτερ και προπόνηση με 14 βοηθούς» υποστήριξε ο Θεός Ντιέγκο που τουλάχιστον αυτή τη φορά δεν είναι και ο μοναδικός ο οποίος «όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει». «Ο Σαμπάολι είναι αλαζόνας και ανόητος» πρόσθεσε με τη σειρά του ο Οσβάλντο Αρντίλες παγκόσμιος πρωταθλητής του ΄78 «Το σχέδιο Α είναι η μπάλα στον Μέσι ελπίζοντας για ένα θαύμα. Αν το σχέδιο Α δεν λειτουργεί; Δεν υπάρχει σχέδιο Β, ούτε σχέδιο Γ ή Δ».

Και τα ρεπορτάζ στην Αργεντινή πάντως τον Σαμπάολι τον περνούν από πριονοκορδέλα: «Ετοιμάζεται σε 14ο ματς να παρουσιάσει 14η διαφορετική εντεκάδα. Έχει χρησιμοποιήσει στην εθνική 60 ποδοσφαιριστές» και άλλα τέτοια τιμητικά συνοδεύουν τα κείμενα των εφημερίδων της χώρας. Μόνο ο συνάδερφος του, ο προπονητής Ρικάρντο Καρούσο Λομπάρντι είναι με το… μέρος του, αλλά και εκείνος δεν δείχνει διάθεση για «ενότητα». Απλά χρεώνει τα πάντα στον Λίο Μέσι: «Έχει φάει 7 προπονητές ως τώρα και έχω την αίσθηση ότι ο Μέσι έπαιξε επίτηδες άσχημα για να ρίξει τον Σαμπάολι στη φωτιά. Πρέπει να τον πετάξουν εκτός ομάδας, ο Μέσι δεν νοιάζεται για τίποτα, παίζει το αντίθετο από αυτό που του λέει ο προπονητής. Πάντα θέλει να έχει δίπλα του παίκτες που να του αρέσουν, όχι τους καλύτερους παίκτες».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ