Σαουδική Αραβία – Αίγυπτος 2-1

Σαουδική Αραβία – Αίγυπτος 2-1

Σαουδική Αραβία και Αίγυπτος προσέφεραν γκολ και θέαμα στο τελευταίο παιχνίδι τους στο Μουντιάλ της Ρωσίας, με τη Σαουδική Αραβία να λυτρώνεται από τον Αλ-Νταουσαρί στις καθυστερήσεις (2-1). Σκόραρε με υπέροχο τρόπο ο Μοχάμεντ Σαλάχ, απέκρουσε πέναλτι ο 45χρονος Ελ-Χανταντί!

Μερικές ομάδες έχουν τεράστια ανάγκη να τις αποδεσμεύσεις από το άγχος, προκειμένου να δείξουν αυτό που μπορούν να κάνουν στο χορτάρι. Αυτό είναι και ένα από τα σημεία που ξεχωρίζουν οι σπουδαίοι αθλητές από τους πρωταθλητές. Στην πρώτη «κατηγορία» εντάσσονται η Σαουδική Αραβία και η Αίγυπτος, αν κρίνουμε από το θέαμα του οποίου γίναμε μάρτυρες στην αναμέτρησή τους για την 3η αγωνιστική του 1ου ομίλου, στην οποία οι Σαουδάραβες επικράτησαν με 2-1.

Από εκεί που οι δύο ομάδες είχαν ξεχάσει τι σημαίνει παραγωγή ευκαιριών στα ματς τους κόντρα σε Ρωσία και Ουρουγουάη, ξαφνικά, στο (άνευ βαθμολογικής σημασίας) μεταξύ τους παιχνίδι, προσέφεραν γκολ, υψηλό ρυθμό, ατελείωτες φάσεις, πολλούς όμορφους συνδυασμούς και ένα τέρμα στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα! Παράλληλα, χάρισαν και μία ιστορική στιγμή, που θα μνημονεύεται για χρόνια, αν όχι ολόκληρες δεκαετίες. Μια απόκρουση πέναλτι από τον 45χρονο (!) Ελ-Χανταρί της Αιγύπτου, στην εκτέλεση του Αλ-Μουαλάντ στο 36’.

 

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ ξαφνικά μεταλλάχθηκε στον… Μοχάμεντ Σαλάχ της Λιβερπουλ, όντας πιο δραστήριος σε σχέση με το παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής κόντρα στη Ρωσία και πετυχαίνοντας υπέροχο γκολ στο 22’ για το 1-0 των υπέρ Αιγύπτιων, όταν χώθηκε ανάμεσα στους Σαουδάραβες αμυντικούς και κρέμασε με το μυτάκι τον Αλ-Μοσαϊλεμ. Εν συνεχεία Αλ-Χανταρί έβγαλε μεν το πρώτο πέναλτι, όμως δεν μπορούσε να κάνει κάτι και για το δεύτερο, όταν ο Αλ Φαραΐ εκτέλεσε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου για το 1-1. Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός δεν «χάλασε». Οι φάσεις ήταν λιγότερες, αλλά η ένταση στο ίδιο, απολαυστικό και υψηλό επίπεδο.

Η ομάδα του Χουάν Αντόνιο Πίτσι είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, με την αντίστοιχη του Έκτορ Ραούλ Κούπερ να επιχειρεί να απειλήσει πρωτίστως μέσω αντεπιθέσεων, εκμεταλλευόμενη την ταχύτητα του Σαλάχ. Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα αποχαιρετούσαν το τουρνουά με το κεφάλι ψηλά, «χτύπησε» ο Αλ-Νταουσαρί. Στις καθυστερήσεις του ματς, ο Σαουδάραβας επιθετικός εκτέλεσε από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή για το τελικό 2-1, λυτρώνοντας την ομάδα του και αποχαιρετώντας με τον πιο «γλυκό» τρόπο τη διοργάνωση.

Ούτε βαθμός για την παρέα του Σαλάχ, ο οποίος πάλεψε με τον… εαυτό του για να δώσει το παρόν σε δύο αγώνες της ομάδας του και βλέπει την υπερπροσπάθειά του να λήγει άδοξα. Όσο για τον Γιούργκεν Κλοπ, μάλλον χαμογελά κρυφά που βλέπει τον 25χρονο να επιστρέφει νωρίς σπίτι. Επόμενος στόχος, η επόμενη μεγάλη διοργάνωση. Αλλά, κυρίως, να επαναλάβει όλα όσα πέτυχε τη φετινή σεζόν.

Σαουδική Αραβία (Χουάν Αντόνιο Πίτσι): Αλ Μοσαϊλέμ, Αλ Σαχρανί, Μ. Χαουσαουί, Οσ. Χαουσαουί, Αλ Μπουράικ, Οταΐφ, Αλ Μοκαουί, Αλ Φαραΐ, Αλ Νταουσαρί, Μπαχμπρί (65΄ Ασίρι), Αλ Μουαλάντ (79΄ Αλ Σεχερί).

Αίγυπτος (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Ελ Χανταρί, Φατί, Αλί Γκαμπρ, Χεγκάζι, Αμπντέλ Σαφί, Χάμεντ, Ελ Νένι, Τρεζεγκέ (81′ Καχραμπά), Σαΐντ (40+7’ Ουάρντα), Σαλάχ, Μόχσεν (64′ Σομπί).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ