Τη γλίτωσαν με πρόστιμο οι Τζάκα και Σακίρι για τον πανηγυρισμό τους

Τη γλίτωσαν με πρόστιμο οι Τζάκα και Σακίρι για τον πανηγυρισμό τους

Η FIFA αποφάσισε να τιμωρήσει μόνο με πρόστιμο τους Τζάκα και Σακίρι για τον πανηγυρισμό τους απέναντι στη Σερβία, όπως και τον Λιχστάινερ για τη δήλωση στήριξης που πραγματοποίησε.

Οι Γκράνιτ Τζάκα, Τζέρνταν Σακίρι και Στέφαν Λιχτστάινερ κινδύνευαν με βαριά τιμωρία από τη FIFA, διότι πανηγύρισαν στο ματς απέναντι στη Σερβία το Σάββατο (23/06) σχηματίζοντας με τα χέρια τους τον «αλβανικό αετό».

Ωστόσο, η πειθαρχική επιτροπή της παγκόσμιας ομοσπονδίας επέβαλε στους Τζάκα και Σακίρι πρόστιμο ύψους 8.500 ευρώ, και στον τρίτο 4.500 ευρώ για τη δήλωση στήριξης που πραγματοποίησε. Επομένως, άπαντες θα αγωνιστούν κανονικά στην αναμέτρηση της Ελβετίας με την Κόστα Ρίκα (27/06, 21:00) για την 3η αγωνιστική της φάση των ομίλων του Μουντιάλ της Ρωσίας.

Οι κανονισμοί της της FIFA απαγορεύουν ρητά τα πολιτικά μηνύματα (και) εκ μέρους των ποδοσφαιριστών, όμως παρά το αυτό οι άνθρωποί της αποφάσισαν να χειριστούν το θέμα με επιείκεια, ενδεχομένως για να μην προκαλέσει αντιδράσεις εν μέσω Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο λόγος των πανηγυρισμών των δύο παικτών είναι η καταγωγή τους από το Κόσοβο και την Αλβανία. Το Κόσοβο είναι πρώην σερβική επαρχία με πλειοψηφία Αλβανών και είναι ανεξάρτητο από το 2008, αλλά δεν αναγνωρίζεται από τη Σερβία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ