Χέουνγκ-Μιν Σον : Πρόκριση στους «16» ή…στρατός

Χέουνγκ-Μιν Σον : Πρόκριση στους «16» ή…στρατός

Ο Κορεάτης ποδοσφαιριστής της Τότεναμ Χέουνγκ-Μιν Σον θα κληθεί να υπηρετήσει τη μαμά πατρίδα, αν η Ν. Κορέα δεν προκριθεί στην επόμενη φάση.

Ο αγώνας απέναντι στο Μεξικό για τη δεύτερη αγωνιστική του Παγκοσμίου Κυπέλλου έχει μόλις τελειώσει και η Ν. Κορέα έχει ηττηθεί με 2-1. Η κάμερα συλλαμβάνει τον Χέουνγκ-Μιν Σον δακρυσμένο, από το διαφαινόμενο αποκλεισμό της ομάδας του από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Υπήρχαν όμως και κάποιοι που μετέφρασαν τα δάκρυα το Σον ως λύπη που θα πρέπει να υπηρετήσει τη θητεία του στο στρατό της χώρας του. Ο ίδιος βέβαια το διέψευσε κατηγορηματικά. «Είναι μεγάλη τιμή για μένα να αγωνίζομαι στο Μουντιάλ για τη χώρα μου. Εκπροσωπούσα όλους τους Κορεάτες και δεν ήθελα να χάσω. Αισθάνθηκα άσχημα για τον κόσμο, τους συμπαίκτες μου, τον προπονητή. Γι αυτό δάκρυσα» δήλωσε.

Πριν 16 χρόνια στο Μουντιάλ του 2002 που είχε συνδιοργανωθεί από Ιαπωνία και Κορέα, η Ν. Κορέα τερμάτισε στην τέταρτη θέση, χάνοντας από την Τουρκία με 3-2 στον μικρό τελικό. Οι ποδοσφαιριστές που απάρτιζαν την Εθνική ομάδα είχαν πάρει όλοι απαλλαγή από την στρατιωτική του θητεία.

Ο νόμος του Νοτιοκορεατικού κράτους προβλέπει ότι όλοι οι άντρες πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διετή θητεία τους πριν τα 28 τους χρόνια. Ο Σον τον επόμενο μήνα γίνεται 26 χρονών, που σημαίνει ότι πρέπει με κάποιο τρόπο να διευθετηθεί το στρατιωτικό του.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, η Ν. Κορέα έχει ηττηθεί δύο φορές. Την πρεμιέρα με 1-0 από τη Σουηδία και εν συνεχεία από τους Μεξικάνους με 2-1. Οι πιθανότητες πρόκρισης είναι πολύ μικρές. Συγκεκριμένα οι Κορεάτες πρέπει να κερδίσουν τους Γερμανούς με 3+ γκολ διαφορά και την ίδια στιγμή να κερδίσει το Μεξικό τη Σουηδία.

«Έχουμε μόνο ένα τοις εκατό πιθανότητες, αλλά αυτό το ένα τις εκατό μας δίνει ελπίδα. Όσο υπάρχει ελπίδα δεν θα σταματήσουμε να προσπαθούμε. Η Γερμανία είναι πολύ καλύτερη από εμάς αλλά η μπάλα είναι στρογγυλή. Αν τα δώσουμε όλα μπορούμε να κερδίσουμε», δήλωσε ο άσσος της Τότεναμ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ