Νιγηρία – Αργεντινή 1-2

Νιγηρία – Αργεντινή 1-2

Σε ένα παιχνίδι θρίλερ, ο Μέσι άνοιξε το σκορ για την ομάδα του, η Νιγηρία πάλεψε με νύχια και με δόντια για να κόψει τα φτερά της Αργεντινής, όμως όχι. Ο ποδοσφαιρικός Θεός «μπήκε» στο δεξί πόδι του αριστεροπόδαρου Ρόχο και αποφάσισε: η Αλμπισελέστε στους 16 του Μουντιάλ!

Ήταν ένα παιχνίδι «ο θάνατός σου, η ζωή μου». Η νίκη για την Αργεντινή ήταν μονόδρομος. Ένας ολόκληρος λαός με κομμένη την ανάσα για 90+ λεπτά. Ένας Μασεράνο ματωμένος για ένα ημίχρονο, ένας Μέσι πραγματικός ηγέτης και ένας Ρόχο… από μηχανής Θεός (2-1). Οι Αργεντίνοι μπήκαν πιο ψυχωμένοι από ποτέ. Με το «μαχαίρι στα δόντια» όπως επιτάσσει η ταυτότητά τους. Βρήκαν το γκολ από τον Λίο Μέσι στο πρώτο τέταρτο, όμως η Νιγηρία δεν πέταξε λευκή πετσέτα. Ακόμα και μετά το 1-1 του Μόουζες όμως, ο Θεός του ποδοσφαίρου ήξερε, το’χε γράψει. Η Αλμπισελέστε έπρεπε να είναι στους «16» και θα είναι.

Ο Γκάμπι Μερκάδο έκανε την σέντρα και ο αριστεροπόδαρος κεντρικός αμυντικός της ομάδας, Μάρκος Ρόχο, έκανε ότι δεν κατάφερε κανένας εκ των Ιγκουαίν, Ντι Μαρία, Αγκουέρο. Τελείωσε με δεξί σουτ(!) στην κίνηση, από το ύψος του πέναλτι, για το τελικό 2-1 ακολουθώντας πιστά το διαστροφικά όμορφο «σενάριο» του ποδοσφαιρικού Θεού.

Σε κάποιο στενάκι του Μπουένος Άιρες ο διάβολος ήταν ντυμένος στα χρώματα της Νιγηρίας και έπαιζε ζάρια με το Θεό. Κρυφογελούσαν με την εξέλιξη του παιχνιδιού. Το έστησαν κανονικά, τα ζάρια ήταν «πειραγμένα» για να βιώσουν οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι ένα ονειρικό παιχνίδι, για γερά νεύρα.

Η Αλμπισελέστε προηγήθηκε χάρη στη γκολάρα του Λίο μετά από τρομερή μπαλιά του Μπανέγα και απίστευτο κοντρόλ και με τα δύο πόδια. Είχε και δοκάρι λίγο αργότερα (34′) σε φάουλ του Μέσι. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-0. Στην επανάληψη, οι Νιγηριανοί με ένα φθηνό πέναλτι που παραχώρησε ο Μασεράνο και την εκτέλεση του Μόουζες έφεραν το ματς στα ίσα στο 51ο λεπτό(1-1). Ιγκάλο (83′) και Ετέμπο λίγο αργότερα δεν κατάφεραν να «τσακίσουν» την Αργεντινή και…

…όταν πίστεψαν όλοι, ότι τα πάντα είχαν τελειώσει. Έριξαν την τελευταία ζαριά. Οι πιο αναπάντεχοι πρωταγωνιστές. Στην πιο μη αναμενόμενη φάση. Ο Μερκάδο στην σέντρα, ο Ρόχο στο τελείωμα, η Αργεντινή στους «16» του Μουντιάλ της Ρωσίας!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Νιγηρία (Γκέρνοτ Ρορ): Ουζόχο, Εκόνγκ, Μπαλογκούν, Ομερούο (90′ Ιβόμπι), Ν’Ντιντί, Ομπι-Μίκελ, Ετέμπο, Ιντόβου, Μόουζες, Μούσα (90′ Νουάνκο), Ιεανάτσο (46′ Ιγκάλο)

Αργεντινή (Χόρχε Σαμπαόλι): Αρμάνι Μερκάδο, Ρόχο, Οταμέντι Ταλιαφίκο (80’ Αγκουέρο), Πέρες (61’ Παβόν), Μασκεράνο, Μπανέγα, Ντι Μαρία (72’ Μέσα), Μέσι, Ιγκουαΐν.

Η τελική βαθμολογία του τέταρτου ομίλου:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ