Νότια Κορέα – Γερμανία 2-0

Νότια Κορέα – Γερμανία 2-0

Η Γερμανία γνώρισε έναν από τους πιο ντροπιαστικούς αποκλεισμούς στην ιστορία της από Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς ηττήθηκε με 2-0 από τη Νότια Κορέα και διέψευσε κατηγορηματικά την περίφημη ατάκα του Γκάρι Λίνεκερ.

Η ατάκα του Γκάρι Λίνεκερ περί του πνεύματος νικητή που διακατέχει τους Γερμανούς έχει ταξιδέψει σε ολόκληρο τον κόσμο τα τελευταία χρόνια. Έχει υιοθετηθεί από εκατοντάδες ειδησεογραφικά Μέσα και κατ’ επέκταση από το ίδιο το κοινό. Στα γήπεδα της Ρωσίας μας δόθηκε ένας καλός λόγος να αναθεωρήσουμε. Με νίκη η Γερμανία θα περνούσε στην επόμενη φάση, μιας και θα ξεπερνούσε το Μεξικό στη διαφορά των γκολ, το οποίο ηττήθηκε με 3-0 από τη Σουηδία. Κι όμως κατάφερε όχι απλώς να μην κερδίσει, αλλά και να ηττηθεί με 2-0 από τη Νότια Κορέα!

Ο Γιόακιμ Λεβ αποφάσισε να φέρει ξανά «τούμπα» τη μισή ενδεκάδα και οι παίκτες του όχι απλώς δεν ανταποκρίθηκαν στο σκεπτικό του, αλλά έκαναν και τη χειρότερη εμφάνισή τους. Ναι, χειρότερη κι από αυτήν απέναντι στο Μεξικό στην πρεμιέρα. Έδειξαν πλήρως αποσυνδεδεμένοι από τον καλό εαυτό τους, ενώ έβρισκαν φάσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς μόνο μέσα από σέντρες και στημένα.

 

Ο Οζίλ επέστρεψε στο βασικό σχήμα, αλλά ουδεμία διαφορά είχε με εκείνον τον Οζίλ που είδαμε στην πρεμιέρα. Οι Γκορέτσκα και Κρόος δεν κυριαρχούσαν με τον αναμενόμενο τρόπο στη μεσαία γραμμή και ο Βέρνερ ήταν δραστήριος μεν, ανούσιος δε, αδυνατώντας να σηκώσει το βάρος του μοναδικού επιθετικού. Το πρόβλημα, όμως, πάνω απ’ όλα ήταν συνολικό. Οι Γερμανοί αδυνατούσαν να βγάλουν οποιονδήποτε αυτοματισμό με κάθετες συνεργασίες και στο τέλος οδηγούνταν αυθόρμητα στη μία σέντρα μετά την άλλη.

Και αφού τα έκαναν όλα λάθος, είδαν τους Κιμ και Σον να τους ντροπιάζουν στις καθυστερήσεις του αγώνα. Οι Ασιάτες σκόραραν εις διπλούν σε αντεπιθέσεις, πήραν μια ιστορική νίκη και συμμετείχαν σε έναν από τους πιο σοκαριστικούς αποκλεισμούς ομάδας από Παγκόσμιο Κύπελλο. Της Γερμανίας. Της πρωταθλήτριας κόσμου. Ενός εκ των πρώτων φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Γκάρι Λίνεκερ, ο κόσμος έχει ξεκινήσει ήδη να αναθεωρεί. Μάλλον έχει έρθει κι η δική σου σειρά…

Νότια Κορέα (Τάε Γιονγκ Σιν): Τσο, Λι, Γιουν, Κιμ, Χονγκ, Λι, Τζουνγκ, Τζανγκ, Μουν (69′ Τζου), Κου (56′ Χουάνγκ, 79′ Κο), Σον.

Γερμανία (Γιόαχιμ Λεβ): Νόιερ, Κίμιχ, Ζίλε, Χούμελς, Χέκτορ (78′ Μπραντ), Κεντίρα (58′ Γκόμεζ), Γκορέτσκα (63′ Μίλερ), Οζίλ, Κρόος, Ρόις, Βέρνερ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ