Μόνο αν ο Τίτε συμμαζέψει τον Νεϊμάρ…

Μόνο αν ο Τίτε συμμαζέψει τον Νεϊμάρ…

Όταν η μπάλα δεν περνάει από τα πόδια του, οι επιθέσεις είναι γρήγορες και ορθολογικές. Όταν το τόπι πάει στα δικά του, σταματάει η λειτουργία τη ομάδας και οι συμπαίκτες του μετατρέπονται περίπου σε θεατές που περιμένουν να δουν τι θα κάνει ο επηρμένος συνάδελφός τους.

Από πότε το Μουντιάλ έγινε πεδίο βολής για να εξασκούνται στην ματαιοδοξία τους και να περιφέρουν τον ναρκισσισμό τους οι πάμπλουτοι σταρ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου; Αναρωτιέμαι γιατί ο Νεϊμάρ αυτό ακριβώς κάνει στα γήπεδα της Ρωσίας. Βάζει τον εαυτό του πάνω από την ομάδα της Βραζιλίας και ενδιαφέρεται περισσότερο να βάλει γκολ από το να προσφέρει στην ομάδα του. Οσα ζήσαμε στα τελευταία λεπτά του αγώνα με ην Σερβία μαρτυρούν ου λόγο το αληθές. Οι συμπαίκτες του έκαναν ότι μπορούσαν για να τον βγάλουν σε θέση βολής μπας και σκοράρει. Ο Τίτε παρακολουθούσε απαθώς αυτό τον τραγέλαφο από τον πάγκο.

Ο Νεϊμάρ έχανε ευκαιρίες κι όποτε δεν τις σπαταλούσε χαλούσε τις προσπάθειες των υπολοίπων κρατώντας και πουλώντας την μπάλα. Αυτό δεν είναι η Βραζιλία του Πελέ που έβγαζε τους συμπαίκτες του φάτσα με το γκολ. Δεν είναι η Βραζιλία του Σώκρατες που φρόντιζε να δίνει την μπάλα σε όλους τους άλλος. Δεν είναι η Βραζιλία του «φαινόμενου» που τους έπαιρνε όλους παραμάζωμα αντί να χαϊδεύεται με την μπάλα περιμένοντας να έρθουν οι αντίπαλοι και να τον μαρκάρουν. Αναφέρομαι σε ομάδες που ενθουσίασαν την απόδοσή τους.

Αυτή Η Βραζιλία δεν μας έχει ενθουσιάσει ακόμα ένας (όχι ο μόνος λόγος) είναι ότι δεν της το επιτρέπει ο Νεϊμάρ με τα καμώματά του. Όταν η μπάλα δεν περνάει από τα πόδια του, οι επιθέσεις είναι γρήγορες και ορθολογικές. Όταν το τόπι πάει στα δικά του σταματάει η λειτουργία τη ομάδας και οι συμπαίκτες του μετατρέπονται περίπου σε θεατές που περιμένουν να δουν τι θα κάνει επηρμένος συνάδελφός τους. Ευτυχώς που ο Κουτίνιο πασάρει και σε κανέναν άλλο. Έτσι έκανε όταν ο Παουλίνιο κινήθηκε στον κενό χώρο. Του πέταξε την μπάλα στον κενό χώρο και η άμυνα τα Σερβίας εκτέθηκε. Ήταν ένα κανονικό βραζιλιάνικο γκολ από αυτά που ο Κουτίνιο μπορεί να προσφέρει σε κάθε συμπαίκτη του που κάνει κίνηση στον χώρα αντί να περιμένει ακροβολισμένος να πάρει την μπάλα για να κάνει τα δικά του. Ακόμα και το γκολ του Τιάγκο Σίλβα αντί ν τον πανηγυρίσει έξαλλα εκείνος που τα πέτυχε το πανηγύρισε έξαλλα δείχνοντας τον … εαυτό του εκείνο που χτύπησε τα κόρνερ. Δηλαδή ο Νεϊμάρ…

Έτσι, η Βραζιλία δεν γίνεται να δώσει το καλύτερο που μπορεί στο γήπεδο. Αφού ο Νεϊμάρ είναι αυτός που είναι ας τον βάλει ο Τίτε στη κορυφή της επίθεσης ώστε να περνάει η μπάλα τις απαραίτητες φορές από τα πόδια του και να μην χαλάει τις προσπάθειες των συμπαικτών του και ειδικά του Κουτίνο που είναι ο καλύτερος παίκτης μεσοεπιθετικά στην διοργάνωση. Έτσι κι αλλιώς ο Γκάμπριελ Ζεσούς που παίζει στην κορυφή δεν παρουσιάζει κάτι το ιδιαίτερο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ