Χόρχε Σαμπάολι : «Δεν παραιτούμαι»

Χόρχε Σαμπάολι : «Δεν παραιτούμαι»

Ο Χόρχε Σαμπάολι δεν χαρακτηρίζει ως αποτυχία τον αποκλεισμό της Αργεντινής, ούτε σκέφτεται να παραιτηθεί από τη θέση του.

Το Μουντιάλ για την Αργεντινή τελείωσε με την ήττα από τους Γάλλους με 4-3. Η παρουσία της «αλμπισελέστε» στη φάση των ομίλων ήταν απογοητευτική και προκρίθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, αφήνοντας τους Νιγηριανούς στα κρύα του λουτρού.

Η Αργεντινή στον νοκ-άουτ αγώνα με τη Γαλλία, παρότι ήταν καλύτερη από το πρόσωπο που έδειξε στον όμιλο, εν τούτοις αποδείχτηκε ότι η φετινή ομάδα…δεν ήταν για πολλά.

Με αργό κέντρο και τεράστια κενά στην άμυνα δεν θα μπορούσε να προχωρήσει στη διοργάνωση. Κι αν κατάφερε να προκριθεί από τον όμιλο, το οφείλει στον Λιονέλ Μέσι και κυρίως στα βάρος της φανέλας της.

Ο Χόρχε Σαμπάολι λοιπόν, παρότι απέτυχε να παρουσιάσει μία έστω «κανονική» ομάδα και έφτασε μία ανάσα από το να γράψει την πιο μελανή σελίδα στην ιστορία της Εθνικής Αργεντινής, δήλωσε πως η πορεία της ομάδας του σε καμία περίπτωση δεν είναι αποτυχημένη. Ενώ συμπλήρωσε πως δεν σκέφτεται να παραιτηθεί από το πόστο του. Τα ακριβή του λόγια ήταν :

«Είναι απογοήτευση, δεν είναι αποτυχία. Πονάει ο αποκλεισμός. Δεν σκέφτομαι να φύγω. Ήλθα σε αυτό το πόστο με πολλή όρεξη».

Το κλίμα στα αποδυτήρια της Αργεντινής κατά τη διάρκεια του τουρνουά ήταν «εμπόλεμο». Αποκορύφωμα ήταν το «αντάρτικο» των ποδοσφαιριστών τις μέρες πριν τον κρίσιμο αγώνα με την Νιγηρία. Οι διεθνείς σύμφωνα με τα ρεπορτάζ είχαν ζητήσει επιτακτικά από τους ανθρώπους της ομοσπονδίας να τον απομακρύνουν από τη θέση του προπονητή πριν ακόμα ολοκληρωθεί η διοργάνωση.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα με τους νιγηριανούς οι κάμερες τον έπιασαν να ρωτάει τον Λιονέλ Μέσι για τις αλλαγές που θα έπρεπε να κάνει.

Μέσα σ’ αυτό το καθεστώς παράνοιας και χωρίς τη στήριξη κανενός ποδοσφαιριστή ο Σαμπάολι θέλει να συνεχίσει την «επιτυχημένη» πορεία του στον πάγκο της «αλμπισελέστε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ