Γαλλία-Ουρουγουάη : Θα προσπαθήσουν να «σπάσουν» την κακή παράδοση οι Γάλλοι

Γαλλία-Ουρουγουάη : Θα προσπαθήσουν να «σπάσουν» την κακή παράδοση οι Γάλλοι

Μετά την πρώτη νίκη επί της Αργεντινής σε Μουντιάλ, η Γαλλία θα προσπαθήσει να καταρρίψει άλλη μία αρνητική παράδοση.

Η Εθνική Γαλλίας θα αντιμετωπίσει στις 6 Ιουλίου την Ουρουγουάη για μία θέση στους «4» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οι Γάλλοι με τη μεγαλειώδη νίκη που πέτυχαν επί της Αργεντινής, «έσπασαν» την παράδοση που τους ήθελε να χάνουν από την «αλμπισελέστε» σε Μουντιάλ.

Τις προηγούμενες δύο φορές που είχαν βρεθεί σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου, οι Αργεντίνοι είχαν επικρατήσει των Γάλλων. Πρώτη φορά ήταν στο Μουντιάλ του 1930 στην Ουρουγουάη, όταν στη φάση των ομίλων, οι Λατινοαμερικάνοι είχαν επικρατήσει με 1-0. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης είχε πετύχει ο Μόντι στο 81ο λεπτό. Αυτή ήταν μάλιστα και η πρώτη νίκη της Αργεντινής σε Μουντιάλ.

Η δεύτερη φορά που συναντήθηκαν οι δύο ομάδες ήταν στο Μουντιάλ του 1978 που πραγματοποιήθηκε στα γήπεδα της Αργεντινής. Εκεί, πάλι για τη φάση των ομίλων, η «αλμπισελέστε» είχε επικρατήσει με 2-1 των «πετεινών», σ’ ένα ματς όπου οι Γάλλοι θεωρούν τους εαυτούς τους αδικημένους, ζητώντας κάμποσα πέναλτι κατά τη διάρκεια του αγώνα. Η Γαλλία του Μισέλ Πλατινί ήταν καλύτερη κι έλεγχε το ματς, όμως ήταν η Αργεντινή που προηγήθηκε με πέναλτι του Ντανιέλ Πασαρέλα στο 45ο λεπτό. Οι Γάλλοι έφεραν το παιχνίδι στα ίσια με γκολ του Πλατινί στο 60’. Η Αργεντινή τελικά κατάφερε να σκοράρει άλλη μία φορά, με τον Λεοπόλντο Λούκε να κάνει το 2-1 στο 73’.

Κακή παράδοση όμως έχει και με τους Ουρουγουανούς η Γαλλία. Οι «τρικολόρ» δεν έχουν επικρατήσει σε καμία από τις τρεις προηγούμενες φορές που βρήκαν την Ουρουγουάη απέναντι τους.

Το 1966 στην Αγγλία οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί για τη φάση των ομίλων, με τους Ουρουγουανούς να κερδίζουν με 2-1. Οι Γάλλοι είχαν προηγηθεί στο 15’ με πέναλτι του Ντε Μπουρζουάν, αλλά η Ουρουγουάη έφερε το μας «τούμπα» άμεσα με γκολ των Ρότσσα στο 26’ και Κορτές στο 31’.

Δεύτερη φορά συναντήθηκαν στο Μουντιάλ του 2002. Σ’ ένα απογοητευτικό τουρνουά για τους Γάλλους, το μεταξύ τους ματς έληξε ισόπαλο με 0-0.

Ισοπαλία χωρίς σκορ ήταν το αποτέλεσμα και της τρίτης φοράς  που αναμετρήθηκαν. Αυτή τη φορά στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής το 2010, και πάλι για τους ομίλους, το 0-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Με στόχο λοιπόν να καταρρίψουν κι αυτή την αρνητική παράδοση, οι «τρικολόρ» θα προσπαθήσουν να υποτάξουν και την Ουρουγουάη στο φετινό Μουντιάλ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ