Ουρουγουάη – Γαλλία 0-2

Ουρουγουάη – Γαλλία 0-2

Με γκολ των Βαράν και Γκριεζμάν η Γαλλία πέρασε, χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα, το εμπόδιο της «πληγωμένης» Ουρουγουάης και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά!

Ο Έντινσον Καβάνι ήταν στον πάγκο. Θηρίο στο κλουβί. Η Γαλλία ήταν το φαβορί και αυτή η απώλεια της Ουρουγουάης έκανε το έργο της ακόμα πιο εύκολο. Το γκολ του Βαράν στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου ήταν ότι ακριβώς χρειάζονταν οι Τρικολόρ. Βλέπεις η Σελέστε δεν έχει νικήσει κανένα από τα 16 τελευταία της παιχνίδια σε Παγκόσμιο Κύπελλο στα οποία έχει δεχθεί πρώτη γκολ. Το λάθος του Μουσλέρα, από το οποίο προήλθε το δεύτερο τέρμα των Γάλλων, ήταν και το οριστικό τέλος. Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ δικαιότατα στα ημιτελικά της διοργάνωσης, 12 χρόνια μετά!

Ήταν ένα παιχνίδι, πάνω κάτω, όπως το περίμεναν όλοι. Δυνατές μονομαχίες, ένταση, σκληρά φάουλ, λίγες ευκαιρίες. Η Γαλλία ήταν σαφώς ανώτερη. Η Σελέστε με την απουσία του Καβάνι έμοιαζε να χάνει το 50% της επιθετικής δεινότητας. Ο Στουάνι δεν μπορούσε να «επικοινωνήσει» με τον Σουάρες. Ήταν φανερό. (Για πρώτη φορά ο άσος της Μπαρτσελόνα δεν είχε ούτε μία επαφή εντός της αντίπαλης περιοχής, σε 13 συμμετοχές σε Μουντιάλ). Ο δαιμόνιος Κιλιάν Μπαπέ μόνιμη απειλή.

Με την συμπλήρωση ενός τετάρτου είχαμε την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι, όταν ο Ζιρού έδωσε ωραία με το κεφάλι στον Μπαπέ, κι εκείνος δοκίμασε την κεφαλιά χωρίς να βρει στόχο. Όσα δεν είχαμε δει έως τότε στο παιχνίδι, «χώρεσαν» στο τελευταίο πεντάλεπτο. Στο 40′ ο Αντουάν Γκριεζμάν εκτέλεσε πανέξυπνα το φάουλ εκτός περιοχής και ο Βαράν πήρε την κεφαλιά για το 1-0 των Γάλλων. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ούγκο Γιορίς πραγματοποίησε την επέμβαση του ματς (στην πρώτη και μοναδική ίσως μεγάλη στιγμή της Ουρουγουάης στο παιχνίδι)…

Μετά από εκτέλεση φάουλ, o αρχηγός της Γαλλίας έδιωξε εντυπωσιακά πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Κάσερες, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Γοδίν δεν κατάφερε από κοντά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Στο 56′ μετά το λάθος του Ουμτιτί, το σουτ του Μπετανκούρ δεν ανησύχησε τον Γιορίς και λίγο αργότερα οι ελπίδες ισοφάρισης για την ομάδα του Όσκαρ Ταμπάρες σχεδόν εκμηδενίστηκαν.

Ο Αντουάν Γκριεζμάν επιχείρησε ένα σουτ εκτός περιοχής και ο Φερνάντο Μουσλέρα έκανε τραγικά λάθος εκτίμηση, η μπάλα του έφυγε μέσα από τα χέρια και κατέληξε στα δίχτυα, για το 2-0 των Γάλλων. (Ο άσος της Ατλέτικο Μαδρίτης δεν πανηγύρισε το τέρμα δεδομένης της συμπάθειας που έχει στη Σελέστε).

Ο Maestro προσπάθησε να αλλάξει τα δεδομένα πραγματοποιώντας άμεσα και τρεις αλλαγές του, ωστόσο η Σελέστε δεν μπορούσε να φανεί απειλητική. Οι Γάλλοι ήταν φανερά ανώτεροι και κράτησαν χωρίς μεγάλο κόπο το υπέρ τους 2-0 ως το τέλος. Πλέον περιμένουν το αποτέλεσμα της βραδινής αναμέτρησης ανάμεσα σε Βραζιλία και Βέλγιο, γνωρίζοντας ότι πια είναι πιο κοντά από ποτέ άλλοτε στην κορυφή του κόσμου, για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια!

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ουρουγουάη (Όσκαρ Τάμπαρες): Μουσλέρα, Λασάλτ, Γοδίν, Χιμένες, Κάσερες, Νάντες (73′ Ουρεταβίσκαγια), Τορέιρα, Βεσίνο, Μπεντανκούρ (59′ Κ. Ροντρίγκες), Σουάρες, Στουάνι (59′ M. Γκόμες)

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Γιορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Λούκας Ερναντές, Καντέ, Πογκμπά, Τολισό (79′ Ν’ζονζί), Μπαπέ (88′ Ντεμπελέ), Γκριεζμάν (90+3′ Φεκίρ), Ζιρού

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ