Υπόθεση της Ίντερ οι τελικοί Μουντιάλ από το 1982!

Υπόθεση της Ίντερ οι τελικοί Μουντιάλ από το 1982!

Ούτε σε έναν, ούτε σε δύο, ούτε σε τρεις. Σε 9 διαδοχικούς τελικούς Μουντιάλ υπάρχει μεταξύ των συμμετεχόντων παίκτης της Ίντερ, ένα δεδομένο άκρως εντυπωσιακό.

Η Ίντερ ανέκαθεν ήτα μια ομάδα που προσέλκυε παίκτες παγκόσμιας κλάσης. Ήταν άλλωστε πρακτική του Μάσιμο Μοράτ, να αγοράζει ό,τι του γυαλίζει από την ποδοσφαιρική αγορά με αποτέλεσμα οι Μιλανέζοι να θυμίζουν συχνά πυκνά, άτυπες μεικτές κόσμου. Αυτό το γεγονός όμως σε τίποτα δεν μειώνει το εκπληκτικό ρεκόρ της Ίντερ, να έχει τουλάχιστον έναν ποδοσφαιριστή που να συμμετάσχει σε τελικό Μουντιάλ από το 1982 μέχρι και σήμερα.

Οι «νερατζούρι» λοιοπόν, έχουν το λιγότερο από έναν εκπρόσωπό τους σε τελικό Μουντιάλ από το 1982, με τους Ιβάν Πέρισιτς και Μαρτσέλο Μπρόζοβιτς να δίνουν συνέχεια σε αυτό το σερί της Ίντερ, πανηγυρίζοντας με την Κροατία την ιστορική πρόκριση της στην καταληκτική αναμέτρηση της διοργάνωσης.

Ο πρώτος, μάλιστα, ήταν αυτός που ισοφάρισε σε 1-1 στον χθεσινό (11/7) ημιτελικό με την Αγγλία, πριν ένας άλλος… Ιταλός, ο Μάριο Μάντζουκιτς (Γιουβέντους) σημειώσει το «καταδικαστικό» για τα «Τρία Λιοντάρια» τέρμα.

Για 36 συναπτά έτη, λοιπόν, η Ίντερ βλέπει τουλάχιστον έναν ποδοσφαιριστή της να λαμβάνει μέρος με την Εθνική ομάδα της χώρας του σε τελικό Μουντιάλ, ενώ σε αυτό του 1990 οι «νερατζούρι» είχαν τους περισσότερους εκπροσώπους με τους Αντρέας Μπρέμε, Γιούργκεν Κλίνσμαν και Λόταρ Ματέους να οδηγούν την Γερμανία στον τίτλο.

Μουντιάλ/Παίκτες της Ίντερ στον τελικό

1982 / Γκαμπριέλε Οριάλι, Τζιουζέπε Μπέργκομι (Ιταλία)
1986 / Καρλ Χάινς Ρουμενίγκε (Γερμανία)
1990 / Αντρέας Μπρέμε, Γιούργκεν Κλίνσμαν, Λόταρ Ματέους (Γερμανία)
1994 / Νίκολα Μπέρτι (Ιταλία)
1998 / Γιούρι Τζορκαέφ (Γαλλία), Ρονάλντο (Βραζιλία)
2006 / Μάρκο Ματεράτσι, Φάμπιο Γκρόσο (Ιταλία)
2010 / Γουέσλϊ Σνάιντερ (Ολλανδία)
2014 / Ροντρίγκο Παλάσιο (Αργεντινή)
2018 / Ιβάν Πέρισιτς, Μαρτσέλο Μπρόζοβιτς (Κροατία).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ