Γαλλία, η δεύτερη πιο νεανική ομάδα που κατακτά Μουντιάλ

Γαλλία, η δεύτερη πιο νεανική ομάδα που κατακτά Μουντιάλ

Η εθνική Γαλλίας έγινε η δεύτερη πιο νεανική ομάδα στην ιστορία που κατακτά Παγκόσμιο Κύπελλο. Δείτε ποια είναι η μοναδική ομάδα που την ξεπερνά.

Η εθνική Γαλλίας στέφθηκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια 2018 το βράδυ της Κυριακής (15/07), καθώς κέρδισε με 4-2 την Κροατία στον τελικό της διοργάνωσης, χάρη σε γκολ των Μάριο Μάντζουκιτς (αυτ.), Αντουάν Γκριεζμάν, Πολ Πογκμπά και Κιλιάν Μπαμπέ. Ήταν γνωστό από το ξεκίνημα της διοργάνωσης ότι οι «τρικολόρ» αποτελούν μία εκ των πιο νεανικών και υποσχόμενων εθνικών ομάδων, γι’ αυτό και έχουν καλούς λόγους να πιστεύουν πως έχουν θέσει τις βάσεις για κάτι μεγαλύτερο από μία κατάκτηση Μουντιάλ.

Πιο συγκεκριμένα, όμως, η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ σήκωσε το τρόπαιο με μέσο όρο ηλικίας τα 25 έτη και 10 μήνες, γεγονός που την κατατάσσει στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας. Η μοναδική ομάδα που είχε χαμηλότερο ηλικιακό μέσο όρο όταν σήκωσε το τρόπαιο ήταν η εθνική Βραζιλίας του 1970. Η «σελεσάο» τότε, στα γήπεδα του Μεξικού, είχε μέσο όρο τα 25 έτη και 9 μήνες, συνεπώς μόλις ένας μήνας είναι εκείνος που χωρίζει τις δύο ομάδες! Ο υπολογισμός γίνεται λαμβάνοντας υπόψη όσους πήραν τουλάχιστον μία συμμετοχή στην εκάστοτε διοργάνωση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ