Λύτρωση στο 94′ και κορυφή για τη Λίβερπουλ (1-0) – Πρώτη νίκη για τη Νιουκάστλ (1-0, vids)

Λύτρωση στο 94′ και κορυφή για τη Λίβερπουλ (1-0) – Πρώτη νίκη για τη Νιουκάστλ (1-0, vids)

Χάρη σε buzzer beater του Οριγκί στις καθυστερήσεις, η Λίβερπουλ λύγισε τη Γουλβς (1-0) στο «Μολινό» και πέρασε στην κορυφή της Premier League. Βασικός ο Ζοζέ Σα που είχε σπουδαίες επεμβάσεις, έχασε την ευκαιρία της σεζόν ο Ζότα - Βαθμολογική ανάσα πήρε η Νιουκάστλ που πήρε την πρώτη της νίκη φέτος (1-0) κόντρα στη Μπέρνλι και την έφτασε στους 10 βαθμούς.

Ο Ζοζέ Σα κρατούσε το μηδέν για τη Γουλβς με εξαιρετικές επεμβάσεις απέναντι στη Λίβερπουλ μέχρι το 94′, όταν ο Οριγκί που μπήκε αλλαγή, σκόραρε και έδωσε σπουδαία νίκη στους Reds (1-0) στο «Μολινό» για την 15η αγωνιστική της Premier League.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, ο Ζότα κατάφερε να χάσει το… άχαστο, με τους Reds να προσπαθούν μέχρι τέλους να πετύχουν το γκολ της νίκης και να το βρίσκουν με τη χρυσή αλλαγή του Κλοπ, τον Οριγκί, ο οποίος νίκησε στο 90+4′ τον πρώην τερματοφύλακα του Ολυμπιακού.

Έτσι, οι Reds πέρασαν στην κορυφή της βαθμολογίας (34 β.), καθώς η Γουέστ Χαμ έριξε… βόμβα στην Premier League, επικρατώντας με 3-2 της Τσέλσι (33 β.) νωρίτερα σήμερα, με τη Σίτι (που φιλοξενείται στις 19:30 από τη Γουότφορντ) να έχει την ευκαιρία να περάσει εκείνη στην κορυφή (32 β.)

Θυμηθείτε ΕΔΩ το Live και τα στατιστικά της αναμέτρησης.

Ο Κλοπ παρέταξε τη Λίβερπουλ με την ίδια ακριβώς ενδεκάδα στο ματς με την Έβερτον, με τον Κώστα Τσιμίκα να βρίσκεται στον πάγκο.

Οι παίκτες του Κλοπ επιχειρούσαν να πατήσουν στην περιοχή, αλλά οι «λύκοι» έκλειναν καλά την αμυντική τους γραμμή και δεν επέτρεπαν στους Reds να απειλήσουν με αξιώσεις την εστία του Ζοζέ Σα.

Η Λίβερπουλ δημιούργησε την πρώτη της φάση στο 28′, με τον Τιάγκο να βρίσκει ωραία τον Άρνολντ στα δεξιά της περιοχής, αλλά το σουτ του Άγγλου έφυγε ψηλά.

Οι Reds ανέβασαν στροφές μετά το πρώτο 25λεπτο και στο 21′  έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ. Ο Άρνολντ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, βρίσκοντας τον Ζότα στη μικρή περιοχή, αλλά η κεφαλιά του Πορτογάλου πέρασε ελάχιστα δίπλα από την εστία του Σα.

Η Λίβερπουλ ανέβασε περισσότερο τον ρυθμό στο δεύτερο μέρος και απείλησε στο 51′ με τον Τιάγκο, αλλά ο Σα απέκρουσε το πλασέ του Ισπανού, ενώ στο 60′ ο Ζότα έχασε μια ανεπανάληπτη ευκαιρία για να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του.

Ο Σα έκανε άστοχη έξοδο, ο Πορτογάλος πήρε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή και με δύο παίκτες της Γουλβς να φυλάνε την εστία, έκανε το σουτ αλλά ο Κόουντι (ένας από τους δύο που ήταν εκεί) απέκρουσε με το σώμα και έσωσε την ομάδα του.

Οι Reds συνέχισαν να πιέζουν και κατάφεραν να λυτρωθούν στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Σαλάχ έκανε ωραία ενέργεια από τα δεξιά στην περιοχή, έδωσε στον Οριγκί (που μπήκε στο 67′) και ο Βέλγος νίκησε από κοντά τον Σα για το 0-1.

ΓΟΥΛΒΣ: Σα, Κόαντι, Σάις, Κίλμαν, Αΐτ Νουρί (90+2’ Χούβερ), Σεμέδο, Νέβες, Ντεντόνκερ, Χουάνγκ (79’ Μουτίνιο), Τραορέ (88’ Τρινκάο), Χιμένες

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Άρνολντ, Ρόμπερτσον, Φαν Ντάικ, Ματίπ, Χέντερσον (67’ Οριγκί), Φαμπίνιο, Τιάγκο, Σαλάχ (90+6’ Μίλνερ), Ζότα (82’ Τσάμπερλεϊν), Μανέ

Στα άλλα ματς του Σαββάτου (4/12), η Νιουκάστλ επικράτησε με 1-0 της Μπέρνλι εντός έδρας χάρη σε τέρμα του Γουίλσον στο 40′, πέτυχε την πρώτη της νίκη στη φετινή σεζόν και μετά από 15 αγωνιστικές έπιασε τη Μπερνλι στους 10 βαθμούς, ενώ Σαουθάμπτον και Μπράιτον έμειναν στο 1-1.

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Ντουμπράβκα, Σερ Λασέλς, Μανκίγιο, Λιούς, Σέλβεϊ, Αλμιρόν (85’ Φερνάντες), Σεν Μαξιμέν (90+1’ Μέρφι), Γουΐλοκ, Γουΐλσον, Ζοέλιντον

ΜΠΕΡΝΛΙ: Πόουπ, Λόουτον (74’ Ρόμπερτς), Ταρκόβσκι, Τέιλορ, Κόλινς, Γκούντμουντσον (80’ Ροντρίγκες), Γουέστγουντ, Μπράουνχιλ, Γουντ, ΜακΝίλ, Κορνέ (32’ Βίντρα)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ