Τουρέ : «Ο Γκουαρδιόλα είναι ρατσιστής, με ζήλευε και θέλω να καταστρέψω το μύθο του»

Τουρέ : «Ο Γκουαρδιόλα είναι ρατσιστής, με ζήλευε και θέλω να καταστρέψω το μύθο του»

Ο Γιάγια Τουρέ φέρεται να έχει εξαπολύσει τρομερή επίθεση στον Πεπ Γκουαρδιόλα, μιλώντας για ρατσισμό και ζήλια εκ μέρους του Καταλανού τεχνικού, και τονίζοντας πως όταν δει πέντε Αφρικανούς σε ενδεκάδα του 46χρονου, θα του στείλει.... τούρτα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «France Football», ο Γιάγια Τουρέ εξαπέλυσε σοβαρότατες κατηγορίες με αποδέκτη τον Πεπ Γκουαρδιόλα. Οι δηλώσεις του ποδοσφαιριστή δεν έχουν δημοσιευθεί ακόμα, ωστόσο ο δημοσιογράφος Μάτ Σπάιρο έδωσε στη δημοσιότητα ένα μικρό απόσπασμα, μέσω του λογαριασμού που διατηρεί στο Twitter.

Σύμφωνα με αυτό, ο Ιβοριανός κατηγόρησε τον Καταλανό για ρατσιστική αντιμετώπιση, ενώ ανέφερε ότι στην κοινή θητεία τους στη Μάντσεστερ Σίτι ο Γκουαρδιόλα ζήλευε τον 35χρονο μέσο. Μάλιστα, τόνισε χαρακτηριστικά πως θέλει να «καταστρέψει στον μύθο του Πεπ».

Συνέχισε λέγοντας πως «ήταν φρικτός απέναντί μου. Πραγματικά πιστεύετε ότι θα συμπεριφερόταν έτσι στον Ινιέστα; Έφτασα στο σημείο να αναρωτιέμαι αν είχε να κάνει με το χρώμα μου. Δεν είμαι ο πρώτος. Κι άλλοι παίκτες της Μπαρτσελόνα αναρωτήθηκαν το ίδιο. Ίσως ως Αφρικανοί δεν τυγχάνουμε της ίδιας συμπεριφοράς από συγκεκριμένους ανθρώπους.

Όταν σκέφτομαι τα προβλήματα που συχνά είχε με Αφρικανούς παίκτες, όπου κι αν έχει βρεθεί, αναρωτιέμαι διάφορα. Είναι πολύ έξυπνος για να τον πιάσουν. Δεν θα το παραδεχθεί ποτέ. Αλλά τη μέρα που θα επιλέξει μια ενδεκάδα με πέντε Αφρικανούς μέσα, το υπόσχομαι, θα του στείλω μια τούρτα».

Ο Τουρέ αποχώρησε από τη Μάντσεστερ Σίτι πρόσφατα, ενώ φέτος διένυσε μία σεζόν κατά την οποία δεν υπολογιζόταν από τον Γκουαρδιόλα, σε αντίθεση με την περσινή. Είναι γνωστό ότι η σχέση ανάμεσα στους δύο άνδρες ήταν ταραχώδης, ωστόσο μετά από τη φυγή του από του «πολίτες» ο Αφρικανός μέσος φαίνεται διατεθειμένος να τραβήξει την υπόθεση τα άκρα.

Τέλος, ο Τουρέ αποκάλυψε στη συνέντευξη πως η μετακίνησή του στη Μαρσέιγ κατά τη διάρκεια της θερινής μεταγραφικής περιόδου είναι υπαρκτό σενάριο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ