Premier League : Μεγάλο ντέρμπι στην πρώτη αγωνιστική

Premier League : Μεγάλο ντέρμπι στην πρώτη αγωνιστική

Ντέρμπι Άρσεναλ – Μάντσεστερ Σίτι έβγαλε η κληρωτίδα της Premier League για την πρώτη αγωνιστική του νέου πρωταθλήματος.

Μπορεί ο ποδοσφαιρικός πλανήτης να κινείται σε ρυθμούς Μουντιάλ, όμως στην Αγγλία μετρούν αντίστροφα για την έναρξη του πρωταθλήματος της Premier League. Σήμερα πραγματοποιήθηκε η κλήρωση η οποία έβγαλε σούπερ ντέρμπι στην πρώτη αγωνιστική.

Συγκεκριμένα, στην πρεμιέρα που θα διεξαχθεί στις 11 Αυγούστου, η Άρσεναλ θα φιλοξενήσει την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι στο Έμιρεϊτς. Αναφορικά με τους υπόλοιπους μεγάλους της Premier League, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα υποδεχτεί τη Λέστερ, η Τσέλσι θα παίξει εκτός έδρας με τη Χάντερσφιλντ, η Λίβερπουλ θα αγωνιστεί εντός έδρας με τη Γουέστ Χαμ, ενώ η Τότεναμ θα δοκιμαστεί στην έδρα της Νιουκάστλ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:

Άρσεναλ – Μάντσεστερ Σίτι
Μπόρνμουθ – Κάρντιφ
Φούλαμ – Κρίσταλ Πάλας
Χάντερσφιλντ – Τσέλσι
Λίβερπουλ – Γουέστ Χαμ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λέστερ
Νιούκαστλ – Τότεναμ
Σαουθάμπτον – Μπέρνλι
Γουότφορντ – Μπράιτον
Γουλβς – Έβερτον

Να σημειώσουμε ότι σχετικά με τα υπόλοιπα ντέρμπι του Νησιού, η Τσέλσι θα υποδεχτεί τη Λίβερπουλ στα τέλη Σεπεμβρίου και την αμέσως επόμενη εβδομάδα οι κόκκινοι θα αντιμετωπίσουν στο Άνφιλντ τη Σίτι. Στις 20 ή 21 Οκτωβρίου θα έχουμε το ματς Τσέλσι – Γιουνάιτεντ, ενώ αρχές Νοεμβρίου οι κανονιέρηδες θα φιλοξενήσουν τους φιναλίστ του Champions League.

Σε ό,τι αφορά το πρώτο ντέρμπι του Μάντσεστερ, στις 10 ή 11 Νοεμβρίου η Σίτι θα αναμετρηθεί στο Έτιχαντ με τη Γιουνάιτεντ, ενώ στις 24 ή 25 του ίδιου μήνα η Τσέλσι θα αγωνιστεί με την Τότεναμ στο λονδρέζικο ντέρμπι. Το πρώτο μεγάλο ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου μεταξύ της Άρσεναλ και της Τότεναμ θα διεξαχθεί 1 ή 2 Δεκέμβρίου στο Έμιρεϊτς.

Το πρώτο ντέρμπι του Μερσεϊσάιντ θα γίνει την ίδια αγωνιστική, με τη Λίβερπουλ να υποδέχεται την Έβερτον. Τέλος, το μεγάλο αγγλικό ντέρμπι ανάμεσα στη Λίβερπουλ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα διεξαχθεί στα μέσα του Δεκέμβρη στο Άνφιλντ.

Το αναλυτικό πρόγραμμα όλων των αγωνιστικών βρίσκεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Premier League.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ