Μίλαν : Διετής αποκλεισμός από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Μίλαν : Διετής αποκλεισμός από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Εκτός Ευρωπαϊκών διοργανώσεων για δύο χρόνια η Μίλαν λόγω της μη τήρησης του financial fair play.

Η Μίλαν βιώνει δύσκολες μέρες και η απόφαση της UEFA να την τιμωρήσει με δύο χρόνια αποκλεισμό από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις αποτελεί μαύρη σελίδα για την ιστορία της.

Ο λόγος του αποκλεισμού των «Ροσονέρι» είναι η αδυναμία τους να τηρήσουν το financial fair play που έχει θεσπίσει η UEFA. Η Μίλαν φέτος υπό κανονικές συνθήκες θα αγωνιζόταν στο Γιουρόπα Λιγκ, καθώς τερμάτισε στην έκτη θέση της περσινής Σεριε Α.

Η απόφαση της UEFA ωστόσο είναι εφέσιμη αλλά δεν είναι σίγουρο αν η διοίκηση των Μιλανέζων θα ασκήσει αυτό το δικαίωμα.

Με της φήμες να «οργιάζουν» τελευταία, για ενδιαφέρον Τσέλσι, Άρσεναλ και Παρί Σεν Ζερμέν για τον Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα, η Μίλαν δεν φαίνεται να έχει πλέον μεγάλη διαπραγματευτική δύναμη.

Τα ρεπορτάζ ανέφεραν ότι ο Ιταλός τερματοφύλακας πωλείται με ποσό 70 εκατομμυρίων και άνω. Οι απαιτήσεις των «Ροσονέρι» φαίνεται να είχαν αποθαρρύνει τους υποψήφιους μνηστήρες, αλλά πλέον τα δεδομένα αλλάζουν.

Με τα οικονομικά προβλήματα της Μίλαν να είναι μεγάλα, η πώληση Ντοναρούμα και ίσως κι άλλων παικτών φαίνεται να είναι μονόδρομος.

Όταν η διοίκηση της Μίλαν άλλαξε χέρια τον Απρίλιο του 2017 και ο Κινέζος Γιονγκονγκ Λι ανέλαβε την προεδρία κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως ο γίγαντας του Ιταλικού και του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου θα έφτανε σ’ αυτό το σημείο.

Μάλιστα κάποιες ημέρες πριν ο Κινέζος πρόεδρος δεν κάλυψε την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που ήταν προγραμματισμένη, αφήνοντας την ομάδα ξεκρέμαστη. Τότε είχαν δει το φως της δημοσιότητας σενάρια που ανέφεραν πιθανό ενδιαφέρον από Αμερικανό Μεγιστάνα για την αγορά της Μίλαν.

Οι «Ροσονέρι» είναι μία ανάσα από το να μείνει οριστικά εκτός Ευρώπης για της επόμενες δύο σεζόν και οι απανταχού φίλοι της ελπίζουν για μία λύση άμεσα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ