Τρόμος στη Λαμία για το ματς με τον ΠΑΟΚ!

Τα όσα συνέβησαν στα Γιάννινα με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ έχουν τρομοκρατήσει τους ανθρώπους της Λαμίας! «Αν χρειαστεί θα μπουν μόνο τα διαρκείας στο γήπεδο» δήλωσε ο πρόεδρος της Λαμίας Πανουργιάς Παπαϊωάννου εν όψει του αγώνα με τον ΠΑΟΚ!

Τρόμος στη Λαμία για το ματς με τον ΠΑΟΚ! | to10.gr

Έντρομοι είναι οι άνθρωποι της Λαμίας εν όψει του αγώνα της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ. Ο λόγος; Τα όσα συμβαίνουν στο φετινό πρωτάθλημα με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και τις μετακινήσεις τους είτε υπάρχει οργανωμένη ή μεμονωμένη απαγόρευση μετακίνησης είτε έχουν ή όχι εισιτήρια με αποκορύφωμα βεβαίως την «επιδρομή» στο γήπεδο των Ζωσιμάδων!

Δεν πρόκειται για ρεπορτάζ όλα τα παραπάνω. Απορρέουν από τις δηλώσεις που έκανε ο ίδιος ο πρόεδρος της Λαμίας, Πανουργιάς Παπαϊωάννου, στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθλητικό Metropolis 95,5 fm εκφράζοντας ξεκάθαρα τον φόβο του για επεισόδια στο γήπεδο! Η Λαμία όπως έγινε γνωστό από την προηγούμενη εβδομάδα και την σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας δεν έδωσε εισιτήρια στον ΠΑΟΚ όμως αυτό από μόνο όπως αποδείχθηκε περίτρανα στα Γιάννινα δεν τον αφήνει να κοιμάται ήσυχος εν όψει της αναμέτρησης του ερχόμενου Σαββάτου.

Ο πρόεδρος της Λαμίας μάλιστα έφτασε στο σημείο να πει πως σκέφτεται να επιτρέψει την είσοδο στο γήπεδο μόνο των κατόχων διαρκείας σε μια προσπάθεια να προστατεύσει το γήπεδο, την ομάδα του αλλά και τα γύρω μαγαζιά! Μάλιστα ο κ. Παπαϊωάννου αναφέρει πως είναι σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο και την αστυνομία για να δει πως θα αντιμετωπίσει την κατάσταση καθώς αν γίνουν επεισόδια στο γήπεδο η ομάδα του θα είναι αυτή που θα κινδυνεύσει με αφαίρεση βαθμών που μπορεί να την οδηγήσει σε υποβιβασμό!

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Λαμίας, Πανουργιάς Παπαϊωάννου:

Για τους φόβους του για τυχόν επεισόδια: «Ευελπιστούμε ότι θα είναι ήσυχα τα πράγματα. Κόσμο θέλουμε, όμως, δεν κρύβω ότι υπάρχουν φόβοι. Δεν ξέρω αν πρέπει να είναι ελεύθερη η είσοδος ή να προχωρήσουμε σε μέτρα, σε συνεννόηση με την αστυνομία, για να προφυλάξουμε τις ομάδες. Σκεφτόμαστε ο αγώνας να διεξαχθεί μόνο με τα διαρκείας της Λαμίας στο γήπεδο. Να μην υπάρξουν εισιτήρια. Σκεφτόμαστε αν θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε τον κόσμο μέσα σε ένα τόσο μικρό γήπεδο και σε μια πολύ πυκνοκατοικημένη περιοχή. Η χωρητικότητα του γηπέδου είναι περίπου πέντε χιλιάδες άτομα, υπάρχουν 1200 διαρκείας. Σκεφτόμαστε να μπουν στο γήπεδο οι 1200 κάτοχοι διαρκείας και να μην υπάρξει διάθεση ελεύθερων εισιτηρίων».

Για το αν ο ΠΑΟΚ συμφωνεί στη μη διάθεση ελεύθερων εισιτηρίων: «Δεν έχω μιλήσει με τον ΠΑΟΚ. Περιμένουμε να δούμε τι θα πει η αστυνομία και μετά θα επικοινωνήσω με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για να διαπιστώσω τη γνώμη που έχουν και στον ΠΑΟΚ. Ξέρω ότι μια τέτοια απόφαση προκαλεί οικονομική ζημιά σε μένα, όμως, θέλω να προστατέψω τις ομάδες. Αν γίνει κάποια φασαρία, δεν θα αντέξω το -3. Γιατί με αφαίρεση τριών βαθμών θα βρεθούμε στη Β’ Εθνική. Και δεν ξέρω ποιοι θα έρθουν σε αυτό το παιχνίδι».

Για το αν έχει  πληροφορίες για τυχόν επεισόδια που τον φοβίζουν: «Δεν έχω συγκεκριμένες πληροφορίες, όμως, έχω σκέψεις και φοβίες. Είναι και τόσα μαγαζιά γύρω από το γήπεδο. Αν τυχόν γίνουν φασαρίες και τα σπάσουν, ποιος τους ακούει την άλλη μέρα; Δεν προεξοφλώ τίποτα. Γι’ αυτό είμαι σε συνεννόηση με την αστυνομία, να δούμε ποια απόφαση θα βγει από το Υπουργείο, αν βγει, και να δούμε πώς θα το διαχειριστούμε. Μέχρι σήμερα το βράδυ θα έχουμε καταλήξει».

Για το αν φοβάται πως μπορεί να υπάρξει εμπλοκή οπαδών του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ: «Υπάρχουν στην πόλη σύνδεσμοι του Ολυμπιακού και τη ΑΕΚ. Δεν μπορώ να ισχυριστώ αν αυτό χειροτερεύει τα δεδομένα ή όχι. Εγώ απλά θέλω να προστατέψω τις ομάδες. Αν χρειαστεί, θα μπουν μόνο τα διαρκείας. Δεν θα ριψοκινδυνεύσω ούτε την περιοχή που είναι το γήπεδο, ούτε την πόλη, ούτε τις ομάδες. Και όταν λέω ομάδες, εννοώ και τον ΠΑΟΚ. Καμιά φορά είναι προτιμότερο κάποιοι να δουν ένα παιχνίδι από την τηλεόραση, παρά να έχουμε προβλήματα. Βλέπουμε τις τιμωρίες που επιβάλλονται, και φέτος και τα προηγούμενα χρόνια. Δεν είναι κακοπροαίρετο, είναι για την προστασία των ομάδων. Το πολύ μέχρι αύριο θα βγει επίσημη ανακοίνωση για το τι θα ισχύσει. Ο ΠΑΟΚ δεν θα έχει τόσο μεγάλη ευθύνη, γιατί η έδρα είναι δική μας. Ο πρώτος που αποφασίζει είμαι εγώ και μετά ο ΠΑΟΚ. Δεν έχει την κύρια ευθύνη ο ΠΑΟΚ».

Για τους μεμονωμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ που θέλουν να δουν το παιχνίδι: «Και στη Λαμία υπάρχουν ΠΑΟΚτσήδες που παραπονούνται γιατί θέλουν να δουν την ομάδα τους. Τι πρέπει να κάνουμε; Το χατίρι των ομάδων ή των φιλάθλων; Μακάρι να μπορέσουμε να συνδυάσουμε και τα δύο. Τονίζω πως δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον ΠΑΟΚ ή τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Βλέπετε πόσο λεπτά είναι διαμορφωμένα τα πράγματα στη βαθμολογία. Η τιμωρία έστω και μιας ομάδας μπορεί να ανατρέψει τα πράγματα».