Σκάνδαλο Μάρκου: Ο δικαστής που ήθελε να γίνει ντέρμπι με… μαχαίρια, έβαλε στην ίδια ζυγαριά τη βία σε διαιτητή, με την εξύβριση!

Σκάνδαλο Μάρκου: Ο δικαστής που ήθελε να γίνει ντέρμπι με… μαχαίρια, έβαλε στην ίδια ζυγαριά τη βία σε διαιτητή, με την εξύβριση!

Πρωτοφανής απόφαση από τον αθλητικό δικαστή Μάρκου, τιμωρεί με 5 μήνες απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο τον Βαγγέλη Μαρινάκη!

Απίστευτο κι όμως… ελληνικό. Ποινή απαγόρευσης 5 μηνών επέβαλλε το πρωτοβάθμιο δικαιοδοτικό όργανο της Super League στον Βαγγέλη Μαρινάκη, για όσα έγραψε στο φύλλο αγώνα της αναμέτρησης με τον Αρη ο Τάσος Σιδηρόπουλος. Πέντε μηνών. Ναι, καλά διαβάσατε. Πέντε μήνες. Για μια υπόθεση σαν μια από τις δεκάδες παρόμοιες που δικάζονται κάθε χρόνο από το ίδιο όργανο.

Κι όμως, ο αθλητικός Χριστόφορος Μάρκου, αποφάσισε να εξαντλήσει, όχι μόνο τους κανονικούς, αλλά και τα όρια της κοινής λογικής με την απόφαση που ανακοίνωσε. Κάτι, βεβαίως, που δεν γίνεται για πρώτη φορά. Αλλά αυτή τη φορά, ο εν λόγω υπάλληλος της Super League, έχασε το μέτρο.

Για όσους δεν ενθυμούνται, καλό είναι να φρεσκάρουμε τη μνήμη σας. Διότι ο κ. Μάρκου είναι ο αθλητικός δικαστής που έχει γράψει ιστορία στην εκδίκαση της περίφημης εισβολής των οπαδών του Παναθηναϊκού με τα μαχαίρια, στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Είναι ο δικαστής που είχε υποστηρίξει στην εκδίκαση της υπόθεσης ότι… έπρεπε να συνεχιστεί ο αγώνας. Παρότι οπαδοί των Πράσινων είχαν επιτεθεί σε μέλη του πάγκου του Ολυμπιακού, μέσα στον αγωνιστικό χώρο, κραδαίνοντας μαχαίρια! Ο κ. Μάρκου, μάλιστα, σε εκείνη την ιστορικής σημασίας, επαναλαμβάνουμε, εκδίκαση, είχε υποστηρίξει ότι ένας σοβαρός λόγος για να διακοπή αγώνας, είναι να μπει… βόμβα σε ένα γήπεδο!

Πάμε παρακάτω, όμως, διότι η τιμωρία του προέδρου του Ολυμπιακού, μόλις λίγες ημέρες αφότου επέστρεψε στη θέση του, προκαλεί απορίες. Και όχι μόνο.

Ο κ. Μάρκου, λοιπόν, αποφάσισε να εξομοιώσει τη φραστική αντίθεση ενός παράγοντα προς τον διαιτητή, με τη σωματική βία. Και αποφάσισε να το κάνει απροκάλυπτα. Πέρα από κάθε λογική.

Πέρυσι, λοιπόν, όλως τυχαίως πάλι σε παιχνίδι κόντρα στον Αρη, ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε κατέβει ΣΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ στα αποδυτήρια και είχε αρπάξει τον Πορτογάλο βοηθό διαιτητή από τα γεννητικά του όργανα. Αυτό αποτυπώθηκε γλαφυρά στο φύλλο αγώνα που συνέταξε ο Πορτογάλος διαιτητής της αναμέτρησης και οδήγησε τον διοικητή της ΑΕΚ σε τιμωρία έξι μηνών εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους.

Ο κ. Μάρκου, λοιπόν, αποφάσισε να κρίνει τον Βαγγέλη Μαρινάκη με όρους σωματικής βίας. Αποφάσισε ότι η τιμωρία που άρμοζε ήταν ανάλογη της βίαιης συμπεριφοράς του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ. Αποφάσισε ότι η φραστική αντιπαράθεση ή φραστική επίθεση είναι σχεδόν παρεμφερές αδίκημα από το «σφίξιμο» στα καλαμπαλίκια του διαιτητή.

Και όλα αυτά, όταν παρόμοιες υποθέσεις, δεν τιμωρούνται ποτέ με ποινή παραπάνω από δύο με τρεις εβδομάδες. Κι αν θέλετε και αριθμούς, το τελευταίο διάστημα το Α’Βάθμιο της Super League έχει βγάλει 10 αποφάσεις που αφορούσαν εξύβριση. Σε όλες η ποινή ήταν 15 μέρες απαγόρευσης. Ωστόσο, στην περίπτωση του Βαγγέλη Μαρινάκη έγινε εξαίρεση. Για ποιους λόγους; Μόνον ο κ. Μάρκου γνωρίζει.

Για να μην υπάρχουν αμφιβολίες, βεβαίως, είναι περιττό να αναφέρουμε ότι ο Ολυμπιακός και ο πρόεδρός του θα ασκήσουν έφεση εναντίον της πρωτοφανούς απόφασης του Α’Βάθμιου οργάνου της Λίγκας. Που πήρε μια απόφαση άνευ προηγουμένου.

Tο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο πήρε την παρακάτω απόφαση:

Α/ ΠΑΕ Ολυμπιακός, Ε. Μαρινάκης (Πρόεδρος – Μεγαλομέτοχος): «Βάσει των αναφερομένων στο από 21/02/2021 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 21/02/2021 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, και στην υπ’ αριθ. πρωτ. 1003/2/96/1/12-ιθ από 23/02/2021 Έκθεση της Αστυνομίας»: Επιβάλλει στην ΠΑΕ Ολυμπιακός συνολική χρηματική ποινή επτά χιλιάδων (7.000,00) ευρώ. Επίσης, επιβάλλει στον κ. E. Μαρινάκη συνολική ποινή απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο για πέντε (5) μήνες και χρηματική ποινή τριάντα χιλιάδων (30.000,00) ευρώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ