Ολυμπιακός: Δόκτωρ Οτζίτζα, μίστερ Οφόε

Ολυμπιακός: Δόκτωρ Οτζίτζα, μίστερ Οφόε

Ο Βέλγος μέσος μετά από μήνες θύμισε ότι είναι «κάνω την διαφορά» και ιδού η… Ρόδος εν όψει Τούμπας!

Δεν αμφισβητεί κανείς το ταλέντο του. Δεν υπάρχει και συζήτηση για όσα μπορεί να κάνει σε «γεμάτο φεγγάρι». Ο Ολυμπιακός όμως δεν περιμένει από τον Οτζίτζα Οφόε συμμετοχή… guest star, αλλά προσδοκά από τον διεθνή μέσο παρουσία πρωταγωνιστή. Μπορεί να το κάνει λοιπόν στις αγωνιστικές που απομένουν ως τη λήξη της σεζόν; Μια πολύ ενδιαφέρουσα ερώτηση που η απάντηση της αφενός θα δείξει τον τρόπο με τον οποίο οι Ερυθρόλευκοι θα ολοκληρώσουν την φετινή τους διαδρομή, αφετέρου θα προκύψει και μια σκηνή από τα επόμενα.

Οδοστρωτήρας την Κυριακή με τον Πανιώνιο. Όχι μόνο με εκείνο το σήμα κατατεθέν του κάθετο ποδόσφαιρο που είναι τόσο απλό αλλά ταυτόχρονα και τόσο δύσκολο. Ο Οτζίτζα έκανε και άλλα. Πέτυχε το μοναδικό γκολ της βραδιάς, έφτασε να απειλεί με 5 τελικές όλες μέσα από την αντίπαλη περιοχή και το σημαντικότερο; Δεν σήκωσε ποτέ τη μπάλα στον αέρα. Είχε μόλις 4 απόπειρες από τις συνολικά 44 της ομάδας του στην στατιστική με την ένδειξη «γεμίσματα». Ναι, δύσκολο να… γεμίσεις από τον άξονα, ο –πολύ βελτιωμένος- Ταχτσίδης όμως την Κυριακή είχε τα διπλάσια από τον Βέλγο (8), ο δε Φορτούνης έχει μέσο όρο φέτος 7 ανά παιχνίδι. Άρα μάλλον καλό είναι το εκτιμήσουμε και αυτό.

https://www.youtube.com/watch?v=bFaCHhFN-NM

Τέλος πάντων, το θέμα δεν ήταν ποτέ η ικανότητα του Οτζίτζα. Το ζητούμενο είναι η διάρκεια. Το να μπορέσει να σταντάρει την απόδοση του σε ένα τέτοιο επίπεδο που θα δικαιολογεί την «κάνω τη διαφορά» αξία του. Και βέβαια η «συναίσθηση» της κατάστασης. Το να καταλάβει δηλαδή ο 29άχρονος (μεθαύριο τα γενέθλια του) ότι στον Ολυμπιακό ήρθε για να γίνει ο ηγέτης του. Για να αλλάξει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της μεσαίας γραμμής είτε αγωνιζόμενος «δίπλα» στον αμυντικό χαφ, είτε όταν βρίσκεται πίσω από τον φορ που είναι ούτως ή άλλως η καλή του θέση. Δεν γίνεται να μετρά 15 συμμετοχές στην Σούπερ Λιγκ, και να έχει μόλις 2-3 καλά ματς να θυμάσαι.

«Μετά τον τραυματισμό μου μπήκα κατευθείαν στα βαθιά. Έπρεπε να περάσει ένα διάστημα να βρω ξανά τον ρυθμό μου μέσα από τις προπονήσεις και από τους αγώνες. Νομίζω παιχνίδι με παιχνίδι θα τα πηγαίνω όλο και καλύτερα. Χρειάζομαι ρυθμό, χρειάζομαι αγώνες, ώστε να βγάλω αυτά που μπορώ να δώσω» έλεγε χθες το βράδυ. Να η ευκαιρία λοιπόν. Τώρα που νιώθει καλύτερα. Να δείξει και να αποδείξει. Ιδού η… Ρόδος, ή αλλιώς ιδού η… Τούμπα που την Κυριακή περιμένει τον Ολυμπιακό. Δεν ισχύει μόνο για εκείνον, αλλά και για άλλους πολλούς.

Η δική του περίπτωση όμως είναι από τις πλέον χαρακτηριστικές διότι οι Ερυθρόλευκοι όπως φαίνεται το καλοκαίρι θα κληθούν να πάρουν μπόλικες σοβαρές αποφάσεις για το ρόστερ τους. Να διαπιστώσουν λοιπόν ποιος Οφόε είναι αυτός που έχουν στη διάθεση τους. Ο ποδοσφαιριστής Οτζίτζα που έκανε… πλάκα στα καλοκαιρινά προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, και που έδειξε και στη φάση των ομίλων κομμάτι των ικανοτήτων του (παίζοντας ακόμη και σέντερ φορ!) ή ο ποδοσφαιριστής Οφόε που ειδικά από τον Οκτώβρη και έπειτα μετά το περιστατικό της κλοπής στο σπίτι του δεν θυμίζει σε τίποτα τον… άλλο του εαυτό.

Την απάντηση μπορεί να τη δώσει μόνο ο ίδιος. Το σίγουρο είναι ότι μετά την παρουσία του κόντρα στον Πανιώνιο προφανώς και ο Όσκαρ Γκαρθία σκοπεύει να τον διατηρήσει στην αρχική εντεκάδα παρότι λογικά θα έχει εκ νέου στη διάθεση του τον Κώστα Φορτούνη. Γυρίζει και ο Αλείς Ρομαό στο μεταξύ καθώς εξέτισε την τιμωρία δύο αγωνιστικών, άρα ο άξονας του Ολυμπιακού γεμίζει για τα καλά. Είναι και ο Ταχτσίδης που βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Είναι και ο Ζιλέ που όπως φαίνεται ο Καταλανός προπονητής τον έχει σταθερά στις επιλογές του.

Λογικά από αυτή την πεντάδα θα ξεκινήσουν τρεις. Ή μήπως όχι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ