Το στάδιο – παλάτι που χτίζει η AECOM για το Μουντιάλ του 2022 (pics&vid)

Το στάδιο – παλάτι που χτίζει η AECOM για το Μουντιάλ του 2022 (pics&vid)

Δείτε το εντυπωσιακό γήπεδο, που θα έχει το σχήμα της πιο γνωστής βάρκας της Αραβίας, που χτίζει στο Κατάρ η AECOM.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έριξε και επίσημα τη… βόμβα, ανακοινώνοντας τις εταιρείες με τις οποίες είναι έτοιμος να αλλάξει το τοπίο στην περιοχή της Καλογρέζας, εκεί όπου βρίσκεται το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας και όλοι πλέον αναζητούν στοιχεία για τις συγκεκριμένες εταιρείες.

Η AECOM είναι μία από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές στον κόσμο, με ορισμένες εντυπωσιακές κατασκευές γηπέδων, όπως διαβάσατε και σε προηγούμενο θέμα στο to10.gr.

Η AECOM κέρδισε και τον διαγωνισμό για να χτίσει το γήπεδο της πρωτεύουσας του Κατάρ εν όψει του Μουντιάλ 2022. Και πρόκειται για ένα κανονικό… παλάτι. Η AECOM σε συνεργασία με την αρχιτεκτονική εταιρεία «Zaha Hadid», δουλεύουν προκειμένου να φτιάξουν ένα γήπεδο κατάλληλο για το θερμό κλίμα που συναντά κανείς στην Αλ Γουάκρα, πρωτεύουσα του Κατάρ, η οποία αποτελεί τη νοτιότερη πόλη απ’ όσες θα φιλοξενήσουν το Μουντιάλ.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του σχεδίου, Τζιμ Χέβεριν, το σχήμα του Σταδίου θα είναι βασισμένο από μια γνωστή βάρκα της Αραβίας, την Dhow, την οποία συναντά οποιοσδήποτε επισκεφτεί τη χώρα του Κατάρ. Η οροφή του σταδίου αναμένεται να είναι καμπυλωτή, προκειμένου να προστατεύει τόσο τους παίκτες, όσο και τους θεατές από την έντονη ηλιοφάνεια της ερήμου, η οποία μπορεί να φέρει ακόμα και θερμοκρασίες άνω των 50 βαθμών. Επιπλέον, οι αρχιτέκτονες σχεδιάζουν να τοποθετήσουν μηχανικό κλιματισμό με παθητικές αρχές σχεδιασμού, προκειμένου να διατηρήσουν τη θερμοκρασία κάτω από τους 30 βαθμούς.

Το γήπεδο θα είναι σχεδιασμένο προκειμένου να φιλοξενεί 40.000 θεατές στα ματς του Μουντιάλ, αλλά όταν αυτό θα ολοκληρωθεί θα αφαιρεθούν τα πλαϊνά αριστερά καθίσματα και η χωρητικότητα θα πέσει στις 20.000 θέσεις.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ