Η αστυνομία δεν είδε το όπλο του Σαββίδη! (pics)

Η αστυνομία δεν είδε το όπλο του Σαββίδη! (pics)

Εκθεση-σταθμός στα αστυνομικά χρονικά από τον διευθυντή των μέτρων τάξης της Τούμπας στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: Το όπλο του Σαββίδη το είδε όλος ο πλανήτης, αλλά όχι η έκθεση συμβάντων της Αστυνομίας!

Το απόγευμα της Τρίτης ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος κατάγραψε στο άρθρο του στο to10.gr την «ιδιαίτερη σχέση» μεταξύ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης και του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη. Προνομιακή μεταχείριση που επιβεβαιώνεται με συγκεκριμένα παραδείγματα, με γεγονότα αδιαμφισβήτητα και επιβεβαιωμένα. «Προνομιακή» μεταχείριση που επιβεβαιώθηκε με τον πλέον κραυγαλέο τρόπο λίγες ώρες αργότερα. Με την Εκθεση Συμβάντων της Αστυνομίας για την ένοπλη εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, να αποτελεί μνημείο. Καθώς εκθέτει τη διοίκηση της ΕΛ.ΑΣ. και προσωπικά τον διευθυντή της αστυνομικής διεύθυνσης Θεσσαλονίκης. Καθώς πουθενά στην έκθεσή του δεν αναφέρεται ότι ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ μπήκε στο γήπεδο με όπλο!

Η εικόνα που έχει εκθέσει την Ελλάδα παγκοσμίως και έγινε αντιληπτή άμεσα από το σύνολο των ΜΜΕ, αλλά και όσους βρέθηκαν στο γήπεδο… διέλαθε της προσοχής της Αστυνομίας. Και καλά, ας υποθέσουμε ότι εκείνη τη στιγμή δεν είδαν ότι ο οπλοφορούσε. Αργότερα, δεν είδαν sites, δεν ενημερώθηκαν, δεν έγινε επίσημη καταγγελία από τους ανθρώπους της ΑΕΚ για οπλοφορία του προέδρου του ΠΑΟΚ; Ούτε τότε είδαν οι αρμόδιοι αστυνομικοί το πιστόλι; Ούτε τότε έκριναν φρόνιμο να γράψουν στην έκθεσή τους την οπλοφορία του Ιβάν; Οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα είναι συγκεκριμένες και προφανείς. Αλλά δεν πρέπει να δοθούν από τα Μέσα. Υπόλογοι είναι οι αρμόδιοι και μόνο.

Για να τελειώνουμε. Ο Ιβάν Σαββίδης λειτουργεί ως «σουλτάνος» στη Βόρεια Ελλάδα. Ετσι (του έχουν επιτρέψει να) αισθάνεται, έτσι πράττει και με αυτά τα κριτήρια απαιτεί συγκεκριμένα πράγματα. Το κακό είναι ότι βρίσκει ευήκοα ώτα και ανθρώπους πρόθυμους να ακολουθήσουν κάθε υπόδειξή του. Ακόμη και να κάνουν ή να μην κάνουν τη δουλειά τους. Με τα συμπεράσματα να μην είναι αυθαίρετα, αλλά να προκύπτουν αβίαστα μετά τα γεγονότα και τις εξελίξεις.

Αντί επιλόγου, λοιπόν, επανερχόμαστε σε μέρος του κειμένου του Λ. Χαραλαμπόπουλου, όπου μεταξύ άλλων αναρωτιέται το εξής απλό «Ο Σαββίδης έκανε ό,τι έκανε. Οι αστυνομικοί που ήταν παρόντες γιατί δεν έκαναν κάτι για να το αποτρέψουν. Γιατί δεν βρέθηκε ένας αστυνομικός να συλλάβει τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ, όταν μπούκαρε στον αγωνιστικό χώρο με το όπλο καταφανέστατα δεμένο στη ζώνη του, παρά τις εντολές της αθλητικής εισαγγελέως Λιάσου που ήταν παρούσα;».

Η απάντηση στην απορία του ήρθε από τον Επικεφαλής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, Λάζαρο Μαυρόπουλο, ο οποίος αποφάσισε ότι δεν υπήρχε λόγος να καταγραφεί στην Εκθεση Συμβάντων της Αστυνομίας η οπλοφορία του προέδρου του ΠΑΟΚ! Αυξάνοντας την καχυποψία και ρίχνοντας άφθονο νερό στον μύλο της αμφισβήτησης. Διότι δεν μπορεί όλος ο κόσμος να είδε το όπλο του Ιβάν, εκτός από τους Αστυνομικούς. Οι οποίοι επιπλέον δεν έκαναν πράξει της ρητής εντολής να συλλάβουν τον ισχυρό άνδρα του ΠΑΟΚ…

Αναλυτικά η μνημειώδης Έκθεση Συμβάντων της Αστυνομίας

«Για το αντικείμενο του θέματος γνωρίζονται τα ακόλουθα:

1. Την Κυριακή (11-03-2018) και ώρα 19.30, στο γήπεδο Τούμπας διεξήχθη ο αγώνας ποδοσφαίρου στα πλαίσια της 25ης αγωνιστικής πρωταθλήματος Super League 2017-18, μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε Π.Α.Ο.Κ – Π.Α.Ε Α.Ε.Κ

-Οι φίλαθλοι της ομάδας Π.Α.Ο.Κ που εισήλθαν στο γήπεδο να παρακολουθήσουν την ποδοσφαιρική αναμέτρηση ανήλθαν στις 28.000 ενώ δεν παρακολούθησαν τον αγώνα φίλαθλοι της φιλοξενούμενης ομάδας.

-Λειτούργησαν όλες οι θύρες του γηπέδου

2. – Στο 89ο λεπτό της αναμέτρησης, κατόπιν επίτευξης τέρματος της γηπεδούχου ομάδας και εξ αφορμής της γενικότερης αμφισβήτησης και της επικρατούσας την δεδομένη χρονική στιγμή έντασης, ο πρόεδρος της Π.Α.Ε Π.Α.Ο.Κ, ΣΑΒΒΙΔΗΣ Ιωάννης, συνοδεία της προσωπικής του ασφάλειας, εισήλθε εντός του αγωνιστικού χώρου και κινήθηκε προς το κέντρο αυτού. Κατόπιν προτροπής της προσωπικής του ασφάλειας και με την παρέμβαση Αστυνομικών Δυνάμεων απομακρύνθηκε από το κέντρο του γηπέδου και αποχωρώντας κινήθηκε προς τον πάγκο της Α.Ε.Κ, όταν και πάλι με την προτροπή των συνοδών της ασφαλείας και την παρέμβαση της Αστυνομίας, κινήθηκε με κατεύθυνση την φυσούνα των αποδυτηρίων. Λίγο πριν την αποχώρησή του, κινήθηκε εκ νέου με πρόθεση προσέγγισης των εκπροσώπων της φιλοξενούμενης ομάδας. Ακολούθως, ο διαιτητής και οι αποστολές των δυο ομάδων αποχώρησαν στα αποδυτήρια τους και περί ώρα 23.30, ο διαιτητής αποφάσισε την οριστική διακοπή του αγώνα.

3. – Για τα διαδραματισθέντα στο ως άνω γήπεδο διενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους (Υ.Α.Β.Α.Χ) της Δ/νσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

4.-Κατόπιν των προεκτεθέντων, παρακαλούμε για την ενημέρωση του αρμόδιου πειθαρχικού οργάνου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ