Βόλος – Παναθηναϊκός 3-1: «Χαστούκι» και… απότομη προσγείωση

Βόλος – Παναθηναϊκός 3-1: «Χαστούκι» και… απότομη προσγείωση

Ο Φαν Βέερτ... εκτροχίασε το τρένο του Γιοβάνοβιτς. Δύο γκολ του Ολλανδού και ένα στο φινάλε από τον Όρος έγραψαν το 3-1 του Βόλου (είχε μειώσει με πέναλτι ο Παλάσιος) με τον Παναθηναϊκό να χάνει για πρώτη φορά μετά το ντέρμπι από την ΑΕΚ.

Του στράβωσαν όλα του Παναθηναϊκού στον Βόλο. Σε ένα ματς που στα πρώτα 35 λεπτά φαινόταν όχι μόνο πως θα το κερδίσει, αλλά θα το κάνει και άνετα. Αν έβρισκε το πρώτο γκολ θα απλοποιούσε την κατάσταση. Αλλά δεν το έκανε. Έπεσε στο οριζόντιο δοκάρι του Κότνικ, σε μια σέντρα σουτ του Παλάσιος αλλά και στον ίδιο τον Σλοβένο τερματοφύλακα που… κατέβασε ρολά. Και σταμάτησε σε δύο περιπτώσεις τον Αϊτόρ στις ευκαιρίες που δημιούργησε ο Ισπανός.

Όλα αυτά; Στα πρώτα 30 λεπτά του πρώτου μέρους. Εκεί ο Παναθηναϊκός, στο πρώτο ημίωρο του αγώνα, θα μπορούσε να είχε σκοράρει, να είχε προηγηθεί, ακόμα και να είχε… καθαρίσει το ματς. Είχε κυριαρχήσει του Βόλου, έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο, αλλά δεν σκόραρε. Και στη συνέχεια; Του στράβωσαν όλα. Μέσα σε ένα δεκάλεπτο είδε όλο το ματς να έρχεται τούμπα. Με συνέπεια να φύγει τελικά από τον Βόλο χωρίς να πάρει τίποτα.

Ένα λάθος γύρισμα του Κώτσιρα στον Μπρινιόλι στο 34’ έδωσε την ευκαιρία στον Φαν Βέερτ να μπει ανάμεσά τους, να κλέψει την μπάλα και να σκοράρει σε κενή εστία. Και δέκα λεπτά αργότερα, μια άκρως αμφισβητούμενη φάση με τον Ολλανδό διαιτητή να αποβάλλει απευθείας τον Φακούντο Σάντσες και να αφήνει τον Παναθηναϊκό με παίκτη λιγότερο για όλο το δεύτερο ημίχρονο. Μέσα σε δέκα λεπτά ο Παναθηναϊκός που μέχρι εκείνο το σημείο κυριαρχούσε, είδε το παιχνίδι να του γλιστράει απ’ τα χέρια.

Και απέναντι σε έναν από τους πιο ποιοτικούς επιθετικούς του πρωταθλήματος και πια πρώτο σκόρερ με δέκα γκολ, τον Τομ Φαν Βέερτ, είδε και τον τερματοφύλακά του να κάνει μαζεμένα όσα λάθη δεν είχε κάνει έως σήμερα και την άμυνά του να μη θυμίζει σε τίποτα τα προηγούμενα. Ο Ολλανδός δεν… χαρίζει, δεν χαρίστηκε ούτε στους πράσινους, εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο και το δεύτερο λάθος όλη της πράσινης άμυνας (ευθύνονται Κώτσιρας, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Μπρινιόλι) και με ένα «τσιμπηματάκι» έκανε το 2-0 στο 74′ δίνοντας ουσιαστικά τέλος στο παιχνίδι.

Από το 2-0 και έπειτα ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να βρει ένα γρήγορο γκολ για να αλλάξει την κατάσταση, αλλά όλα του τα μεσοεπιθετικά όπλα δεν κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στις συνθήκες του αγώνα. Η αποβολή στο πρώτο μέρος επηρέασε το επίπεδο της κούρασης των παικτών του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που στα τελευταία λεπτά αδυνατούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες, παρ’ όλα αυτά βρήκαν τον τρόπο να μειώσουν και να δώσουν ενδιαφέρον στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Ο Παλάσιος σκόραρε στο πέναλτι που κέρδισε ο Χατζηθεοδωρίδης στο 93′, οι πράσινοι βγήκαν όλοι μπροστά για το τελευταίο λεπτό, με τον Βόλο να βρίσκει σε ανοιχτό γήπεδο την ευκαιρία για να πετύχει και τρίτο γκολ στην τελευταία φάση του αγώνα, όταν ακόμα και ο Μπρινιόλι έφτασε στη σέντρα, δίνοντας τη δυνατότητα στον Όρος να τον περάσει και να πλασάρει από μακριά για το τελικό 3-1.

Ο Βόλος κέρδισε για πρώτη φορά έπειτα από τις 2 Οκτωβρίου και εννιά ματς που ακολούθησαν (είχε επικρατήσει του Αστέρα για τελευταία φορά), ο Παναθηναϊκός έχασε για πρώτη φορά μετά την 5η Δεκεμβρίου και το ντέρμπι με την ΑΕΚ και απέσυρε την εμπιστοσύνη του στον Κλάτενμπεργκ έχοντας πολλά παράπονα από τον Ολλανδό διαιτητή.

Το δεκάρι: Ο Τομ Φανβ Βέερτ με δύο γκολ ήταν εκείνος που οδήγησε τον Βόλο σε μεγάλη νίκη. Ένα σπουδαίο σέντερ φορ που πλέον είναι πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα με δέκα τέρματα.

Στον πάγκο: Ο Κώτσιρας επέστρεψε στην ενδεκάδα και στα λάθη. Ένα δικό του λάθος γύρισμα έφερε το 1-0, ενώ από τη δική του πλευρά ξεκίνησε και το 2-0 του Βόλου.

Που κρίθηκε: Στη φάση της αποβολής. Με 11 εναντίον 11 και όπως έπαιζε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο μέρος, θα μπορούσε να γυρίσει την κατάσταση. Η κόκκινη στον Σάντσες ουσιαστικά του στέρησε τη δυνατότητα να πάρει έξτρα ρίσκο.

Γιατί κόουτς: Δεν δικαιώθηκε ο Γιοβάνοβιτς με την επιλογή Κώτσιρα. Απ’ τη στιγμή που απουσίαζε ο Χουάνκαρ θα έπρεπε να παίξει αριστερά ο αριστερός μπακ Χατζηθεοδωρίδης και να μη βγάλει από τα δεξιά τον Σάντσες, τον οποίο τον χάνει και από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κότνικ, Πουρίτα (54’ Μπαρτόλο), Γκουλέν, Ρομέρο, Φεράρι, Μπαριέντος, Τσοκάνης, Ρεγκατέν (84’ Τερεζίου), Ορόζ, Φερνάντες, Φαν Bέερτ.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Σάντσες, Βιγιαφάνιες (84’ Ρούμπερν Πέρεθ), Αλεξανδρόπουλος, Λούντκβιστ (46’ Χατζηθεοδωρίδης), Αϊτόρ (70’ Βιτάλ). Μακέντα (70’ Ιωαννίδης), Παλάσιος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ