ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός 1-1: «Πιστολιά» στα Γιάννενα

ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός 1-1: «Πιστολιά» στα Γιάννενα

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στους Ζωσιμάδες με τον Ελ Αραμπί, αλλά Κουτσιαύτης και VAR έκλεισαν τα μάτια σε χέρι του Ντομίνγκες στο 1-1 του Περέα.

Ισόπαλο ολοκληρώθηκε το παιχνίδι στους Ζωσιμάδες ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Ολυμπιακό, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 1-1, για την 2η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League.

Οι Ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν στο 45+1’ με τον Ελ Αραμπί, ενώ από την οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 70’ με τον Περέα, σε μια φάση είχε προηγηθεί χέρι του Ντομίνγκες. Το παιχνίδι στιγματίστηκε από την απόφαση των Γκάμαρη (VAR) και Κουτσιαύτη (διαιτητή) να μετρήσουν το γκολ του Κολομβιανού, παρότι υπήρχε ξεκάθαρα χέρι του Ντομίνγκες, πριν σκοράρει ο Περέα. Ο VARίστας ήλεγξε τη φάση, αλλά δεν ενημέρωσε τον διαιτητή και με αυτό το «δώρο» ο ΠΑΣ πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου ο Παπέ Αμπού Σισέ τραυματίστηκε στο γόνατο και έγινε αναγκαστική αλλαγή, αλλά η πρώτη εκτίμηση είναι καθησυχαστική, καθώς κάνει λόγο για κάκωση.

Μετά από το 1-1 στους Ζωσιμάδες, ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην πρώτη θέση με 69 βαθμούς σε 28 παιχνίδια και είναι στο +13 από τον ΠΑΟΚ, που αντιμετωπίζει στις 19:30 την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Από την άλλη, ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει 41 πόντους και είναι στην 6η θέση.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με 4-2-3-1, έχοντας τον Βατσλίκ μπροστά από την εστία και τους Λαλά, Σωκράτη, Σισέ και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Οι Εμβιλά και Μαντί Καμαρά ήταν στα χαφ, με τους Γκάρι Ροντρίγκες, Καρβάλιο και Αγκιμπού Καμαρά πίσω από τον Ελ Αραμπί. Από την άλλη, ο Μεταξάς ξεκίνησε τον ΠΑΣ Γιάννινα με τους Λοντίγκιν,  Σάλιακα, Εραμούσπε, Κάργα, Ποζνάσκι, Καραχάλιο, Στάνκο, Σνάιντερ, Γκαρντάβσκι, Ντομίνγκεθ και Περέα.

Δοκάρι ο Λαλά

Το πρώτο ημίχρονο δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, με τον δυνατό αέρα να δημιουργεί προβλήματα στις δύο ομάδες. Στο 11’ ο Γκάρι Ροντρίγκες έκανε ωραία ενέργεια από δεξιά, γύρισε παράλληλα με την εστία, αλλά ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί ήταν ένα… τσακ πιο πίσω και δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την μπαλιά του Αφρικανού μεσοεπιθετικού. Ένα λεπτό αργότερα ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι με τον Λαλά. Ο Γάλλος βρήκε χώρο, σούταρε έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό του ΠΑΣ, πήρε ύψος, με τον Λοντίγκιν να αποκρούει με τα ακροδάχτυλα και να τη στέλνει στο δοκάρι και στη συνέχεια σε κόρνερ.

Τραυματίστηκε ο Σισέ, 0-1 με Ελ Αραμπί

Στην εξέλιξη της φάσης ο Σισέ πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Εννιά λεπτά αργότερα ο ΠΑΣ απείλησε με τον Περέα. Ο Κολομβιανός βγήκε απέναντι από τον Βατσλίκ, σούταρε, αλλά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού του είπε «όχι» και κράτησε το μηδέν.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τον Μαρτίνς στο 30’ να προχωράει σε αναγκαστική αλλαγή, καθώς ο Σισέ τραυματίστηκε στο γόνατο, μετά από σύγκρουση με τον Περέα. Ο Μανωλάς πήρε τη θέση του στον αγωνιστικό χώρο, με το 15άλεπτο μέχρι το 45’ να περνάει χωρίς κάποια σημαντική φάση. Όλα έδειχναν ότι το ημίχρονο θα ολοκληρωθεί με το σκορ στο 0-0, με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, όμως, να έχει διαφορετική άποψη.

Στο 45+1’ ο Λαλά εκτέλεσε το πλάγιο που είχε κερδίσει ο Ολυμπιακός από δεξιά, βρήκε τον Ελ Αραμπί στην περιοχή του ΠΑΣ, ο Μαροκινός γύρισε ωραία το σώμα του και εκτέλεσε με το αριστερό τον Λοντίγκιν, κάνοντας το 1-0 για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού.

Αλλαγή από τον Μαρτινς

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε τη δεύτερη αλλαγή του στο παιχνίδι, βάζοντας τον Μπουχαλάκη αντί του Μαντί Καμαρά. Το παιχνίδι συνεχίστηκε στο ίδιο τέμπο, με το πρώτο 15άλεπτο να κυλάει χωρίς κάποια σημαντική φάση. Η ομάδα του μεγάλου λιμανιού το παιχνίδι, με τον Πορτογάλο τεχνικό των Πειραιωτών στο 64’ να κάνει μια ακόμα αλλαγή, ρίχνοντας στο ματς τον Βαλμπουενά στη θέση του Καρβάλιο.

Ισοφάριση με τον Περέα, ευκαιρία με Αγκιμπού

Στο 69’ ο ΠΑΣ Γιάννινα απείλησε με τον Κάργα, με την μπάλα να κοντράρει στον Μπουχαλάκη μετά το σουτ του αμυντικού των γηπεδούχων και να βγαίνει κόρνερ.

Στην εξέλιξη της φάσης οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 1-1 με τον Περέα. Μετά το κόρνερ, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Ντομίνγκες και στη συνέχεια στρώθηκε στον Περέα, με τον Κολομβιανό να τη στέλνει στα δίχτυα και να φέρνει στα ίσια το παιχνίδι. Η φάση ελέγχθηκε από τον VARίστα, Γκάμαρη, για το ξεκάθαρο χέρι του Ντομίνγκες, αλλά το γκολ μέτρησε.

Μετά το γκολ, ο Ολυμπιακός ανέβασε την πίεσή του και στο 77’ έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Αγκιμπού για να κάνει το 2-1. Ο Γκάρι Ρονντρίγκες βρέθηκε μέσα στην περιοχή του ΠΑΣ, «έσπασε» στον Αγκιμπού, αυτός σούταρε με τον Λοντίγκιν να είναι εξουδετερωμένος, αλλά ο Καραχάλιος έδιωξε πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή και κράτησε το 1-1.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Πέδρο Μαρτίνς ολοκλήρωσε τις αλλαγές του, με τους Ανδρούτσο και Τικίνιο αντί των Λαλά και Γκάρι Ροντρίγκες. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να βρει το γκολ της νίκης, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, με το τελευταίο σφύριγμα του Κουτσιαύτη να βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν – Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Ποζνάσκι – Καραχάλιος, Στάνκο, Σνάιντερ (90’+3′ Μπρένερ), Γκαρντάβσκι (88′ Λιάσος) – Ντομίνγκεθ (90′ Παντελάκης) – Περέα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ – Λαλά (82′ Ανδρούτσος), Παπασταθόπουλος, Σισέ (30′ λ. τρ. Μανωλάς), Ρέαμπτσιουκ – Εμβιλά, M. Καμαρά (46′ Μπουχαλάκης) – Α. Καμαρά, Ροντρίγκες (82′ Τικίνιο), Καρβάλιο (64′ Βαλμπουενά) – Ελ Αραμπί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ