Ριντ – Ολυμπιακός 2-0: «Βαριά» πόδια, μουδιασμένη πρεμιέρα (Vid)

Ριντ – Ολυμπιακός 2-0: «Βαριά» πόδια, μουδιασμένη πρεμιέρα (Vid)

Ο Ολυμπιακός με «βαριά» πόδια ηττήθηκε με 2-0 στο πρώτο φιλικό της σεζόν από τη Ριντ στην Αυστρία. Επόμενο φιλικό το Σάββατο (25/6, 19:00) με τη Φορτούνα Ντίσελντορφ.

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο του φιλικό για τη νέα σεζόν απέναντι στη Ριντ εμφανίστηκε «μουδιασμένος» από την προετοιμασία και ηττήθηκε με 2-0. Τα πόδια των ποδοσφαιριστών του Πέδρο Μαρτίνς ήταν «βαριά» και παρότι γενικότερα είχαν τον έλεγχο στο παιχνίδι έκαναν πρεμιέρα στα φιλικά επί αυστριακού εδάφους με το αριστερό, αν και στο πρώτο ημίχρονο έδειξε αρκετά καλό πρόσωπο, τηρουμένων και των αναλογιών.

Η Ριντ από την πλευρά της, είναι πιο έτοιμη από τους Πειραιώτες, μιας και έχει ξεκινήσει νωρίτερα την προετοιμασία της και έχει ρυθμό. Όπως είναι λογικό λοιπόν, εκμεταλλεύτηκε την αναπόφευκτη κόπωση του Ολυμπιακού στο δεύτερο μέρος και πήρε τη νίκη χάρη στα τέρματα των Μόνσχαϊν (55′) και Νουτς (68′).

Πλέον οι πρωταθλητές Ελλάδας στρέφουν την προσοχή τους στο επόμενο τεστ στην Αυστρία, αυτό του Σαββάτου (25/6, 19:00) κόντρα στη Φορτούνα Ντίσελντορφ.

Από εκεί και πέρα, ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε να αγωνιστεί με δυο ενδεκάδες ουσιαστικά στο ματς, με τον Κρίστινσον να είναι ο μοναδικός που αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά. Οι Πειραιώτες λοιπόν αγωνίστηκαν μέχρι το 62ο λεπτό περίπου με τους Κρίστινσον, Ανδρούτσο, Κούτρη, Μανωλά, Μπα, Κανέ, Αγκιμπού Καμαρά, Φαντιγκά, Ραντζέλοβιτς, Καρβάλιο και Ελ Αραμπί, ενώ στη συνέχεια ο Μαρτίνς άλλαξε διάταξη και από 4-2-3-1, ο Ολυμπιακός έπαιξε 4-4-2.

Οι παίκτες που αγωνίστηκαν στο τελευταίο ημίωρο ήταν οι Σωκράτης, Αβραάμ, Μπαγκαλιάνης, Σισέ, Μαντί Καμαρά, Εμβιλά, Βαλμπουενά, Τικίνιο και Χασάν, ενώ στο 75′ πέρασε και ο Ντιμπί Κεϊτά στη θέση του Φαντιγκά.

Δείτε εδώ το LIVE και τα στατιστικά του ματς. 

Όσον αφορά το ματς, ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο είχε τον έλεγχο, την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε να δημιουργήσει, με τους αυστριακούς να έχουν δευτερεύοντα ρόλο στο ματς και να ψάχνουν μόνο αντεπιθέσεις.

Η πρώτη τελική προσπάθεια ήρθε από τον Ραντζέλοβιτς στο 5ο λεπτό, όταν συνέκλινε και σούταρε με το αριστερό, χωρίς όμως να απειλεί, ενώ η πρώτη και μοναδική τελική της Ριντ στο πρώτο μέρος ήρθε στο 13ο λεπτό, όταν ο Μίκιτς δοκίμασε το σουτ έξω από την περιοχή, όμως δεν απείλησε τον Κρίστινσον, με την μπάλα να περνάει άουτ.

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός ανέβασε κάπως τον ρυθμό και έγινε πιο επικίνδυνος, με τον Κούτρη να έχει περισσότερα ανεβάσματα, τον Φαντιγκά να παίρνει περισσότερο την μπάλα στα πόδια του και γενικότερα την αριστερή του πλευρά να λειτουργεί πιο αρμονικά.

Οι δυο μεγάλες ευκαιρίες των Πειραιωτών στο πρώτο μέρος εξάλλου ήρθαν από τα αριστερά όπως επιτίθονται. Στο 29′ ο Φαντιγκά με μια καταπληκτική ατομική ενέργεια ξεφορτώθηκε τρεις αντιπάλους, συνεργάστηκε πολύ όμορφα με τον Ελ Αραμπί, αλλά από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή δεν τελείωσε καλά τη φάση, με την μπάλα να περνάει άουτ.

Έξι λεπτά αργότερα, ο Ολυμπιακός αναπτύχθηκε άψογα, ο Καρβάλιο έστρωσε την μπάλα στον Κούτρη που είχε ανέβει και εκείνος από το ημικύκλιο περίπου της περιοχής δοκίμασε ένα ξερό σουτ με το αριστερό, με τον Ράντλινγκερ να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ. Τελευταία καλή στιγμή για τους πρωταθλητές Ελλάδας στο πρώτο μέρος ήρθε από εκτέλεση φάουλ του Καρβάλιο από καλό σημείο, με τον τερματοφύλακα της αυστριακής ομάδας να «πετάγεται» στη γωνία του και να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.

Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους ίδιους 11 που άρχισε και την αναμέτρηση, όμως παρότι οι ερυθρόλευκοι ήταν αυτοί που είχαν την μπάλα στα πόδια τους, η Ριντ ήταν εκείνη που άνοιξε το σκορ.

Συγκεκριμένα, οι Αυστριακοί στο 53ο λεπτό βγήκαν στην επίθεση με τον Μόνσχαϊν, εκείνος μπήκε μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού από τα δεξιά και ανατράπηκε από τον Μπα, με τον ρέφερι να δείχνει την άσπρη βούλα μετά από συμβουλή και του βοηθού του.

Ο ίδιος που κέρδισε το πέναλτι ανέλαβε και την εκτέλεση, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 των αυστριακών. Η Ριντ μάλιστα ένα λεπτό μετά το γκολ είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της και πάλι με τον Μόνσχαϊν, ο οποίος βγήκε απέναντι από τον Κρίστινσον, αλλά έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Ισλανδού γκολκίπερ.

Στο 62 λεπτό ο Μαρτίνς άλλαξε όλη την ενδεκάδα του σχεδόν, με τους Σωκράτη, Αβραάμ, Μπαγκαλιάνη, Σισέ, Μαντί Καμαρά, Εμβιλά, Βαλμπουενά, Τικίνιο και Χασάν να περνάνε στο ματς. Η Ριντ ωστόσο, συνέχισε το παιχνίδι των αντεπιθέσεων και σε μία ακόμη στο 68ο λεπτό πέτυχε και δεύτερο τέρμα, με τον Στέφαν Νουτς να κάνει το 2-0 με πλασέ, έπειτα από στρώσιμο του Μάρτιν από τα αριστερά.

Ο Ολυμπιακός μετά το 2-0 της Ριντ κέρδισε και πάλι μέτρα στο γήπεδο και απείλησε τους αυστριακούς στο 72ο λεπτό, όταν μετά από προσπάθεια του Σισέ από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Βαλμπουενά, ο οποίος εκτέλεσε σχεδόν από το ύψος του πέναλτι και πέρασε λίγο έξω σε κόρνερ.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Ολυμπιακός απείλησε ξανά με τον Σισέ, ο οποίος σούταρε με το δεξί έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε ψηλά πάνω από τα δοκάρια. Ο Ολυμπιακός έψαξε στο φινάλε του ματς γκολ για να μειώσει, όμως οι κεφαλιές του Χασάν και του Τικίνιο στο 87′ και στο 90′ ήταν αδύναμες και δεν απείλησαν τον τερματοφύλακα της Ριντ.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Κρίστινσον – Ανδρούτσος, Μπα, Μανωλάς, Κούτρης – Κανέ, Α. Καμαρά – Ραντζέλοβιτς, Φαντιγκά, Καρβάλιο – Ελ Αραμπί

Στο δεύτερο έπαιξαν οι Μπαγκαλιάνης, Σισέ, Παπαδόπουλος, Σωκράτης, Εμβιλά, Μ. Καμαρά, Βαλμπουενά, Τικίνιο, Χασάν, Κεϊτά

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ