Ολυμπιακός- Μαρτίνς και στη μέση ο…Τικίνιο

Ολυμπιακός- Μαρτίνς και στη μέση ο…Τικίνιο

Πως ο 27άχρονος Βραζιλιάνος σέντερ φορ της Πόρτο, Τικίνιο Σοάρες μπαίνει στην… ατζέντα της νέας εποχής στο μεγάλο λιμάνι

Προφανώς και όλα είναι θέμα timing. Πόσο δε μάλλον όταν κάτι είναι έτοιμο να ξεκινήσει από την αρχή. Ένα μεγάλο project σαν αυτό που ετοιμάζεται να πάρει στα χέρια του ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο εκλεκτός του Ολυμπιακού για την δημιουργία της επόμενης ομάδας του. Ο 48άχρονος προπονητής ανακοινώθηκε κι επίσημα από τους Ερυθρόλευκους, και όπως φαίνεται είναι ήδη και «διαβασμένος» σε ότι αφορά τις βασικές ανάγκες των Ερυθρόλευκων εν όψει καλοκαιριού. Μια εξ αυτών: Ένας κλασικός σέντερ φορ. Η «κολώνα» της νέας επιθετικής γραμμής. Ένας σαν τον «Τικίνιο» Σοάρες της Πόρτο, ή ακόμη καλύτερα: Ο ίδιος ο «Τικίνιο». Τα όσα ήδη συζητούν ατζέντηδες στην Πορτογαλία μοιάζουν πιθανότατα με σκηνές από τα προσεχώς.

Έχει πολλούς λόγους να καμαρώνει ο Μαρτίνς στην καριέρα του. Ένας εξ αυτών, η ικανότητα του να εντοπίζει ποδοσφαιριστές από εκείνες που διαθέτουν κυβικά «κάνω τη διαφορά». Από τα δικά του χέρια ξεκίνησε ο Έντερσον Μοράες, ο νυν πορτιέρο της Μάντσεστερ Σίτι. Ο Μαρτίνς του έδωσε την ευκαιρία στην Ρίο Άβε να φορέσει τα γάντια του βασικού (28 συμ) και από εκεί να ξεκινήσει τον… ανήφορο της καριέρας του (Μπενφίκα αντί 500.000 ευρώ, Σίτι αντί 40 εκατ ευρώ!). Ο Μαρτίνς ανακάλυψε και τον Τικίνιο Σοάρες για λογαριασμό της Γκιμαράες το καλοκαίρι του 2016. Μια μεταγραφή από την Βραζιλία της τάξης των 750.000 ευρώ που Γενάρη του 2017 έφερε την Πόρτο στο σημείο να διαθέσει 5.6 εκατ ευρώ για να της αλλάξει πορεία.

Ο Τικίνιο με 8 γκολ και 2 ασίστ σε 21 ματς υπό τις οδηγίες του Μαρτίνς κατέθεσε διαπιστευτήρια και πολύ γρήγορα βρέθηκε στο υψηλότερο επίπεδο του Πορτογαλικού πρωταθλήματος. Ούτε στην Πόρτο τα πάει άσχημα (23 γκολ και 5 ασίστ σε 48 συμμετοχές). Στην πραγματικότητα όμως οι αριθμοί του κόβονται στα δύο. Μέχρι το τέλος του περσινού πρωταθλήματος σπουδαίοι (12 γκολ και 2 ασίστ σε 15 συμμετοχές), μετά… ικανοποιητικοί αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Βραζιλιάνος έχασε τη θέση του βασικού. Και εδώ είναι που το όλο θέμα γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρον. Διότι ο Ολυμπιακός τον Τικίνιο τον ξεχώρισε από τον Γενάρη στη δική του λίστα για την επίθεση. Ασχολήθηκε σοβαρά με την περίπτωση του, ασχέτως αν τελικά αποφάσισε να μην αποκτήσει σέντερ φορ.

Εν όψει καλοκαιριού λοιπόν τα νέα δεδομένα είναι τα εξής: Πρώτον ο Ολυμπιακός θα έχει προπονητή τον Πέδρο Μαρτίνς, που επί της ουσίας άλλαξε τα δεδομένα στην καριέρα του Τικίνιο. Δεύτερο, οι Ερυθρόλευκοι θα έχουν ως υπ αριθμόν 1 μεταγραφική ανάγκη την μεταγραφή ενός «κάνω τη διαφορά» σέντερ φορ, καθώς αυτή είναι η επιθυμία του προπονητή που λογικά τις επόμενες ημέρες θα αποτελέσει και επίσημα το νέο «αφεντικό» στο λιμάνι. Τρίτο, ο Τικίνιο θα είναι διαθέσιμος στην αγορά καθώς η Πόρτο δεν σκοπεύει να τον κρατήσει. Άρα λοιπόν ο καθένας μπορεί να καταλάβει τα υπόλοιπα. Αρκεί να υπάρξει το κατάλληλο timing, και μπορεί κάλλιστα ο 27άχρονος να γίνει εκ νέου ένα πρόσωπο για τον οποίο θα γίνει μεγάλη κουβέντα στο Ερυθρόλευκο στρατόπεδο!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ