Λεβαδειακός – Αστέρας Τρίπολης 1-0

Λεβαδειακός – Αστέρας Τρίπολης 1-0

Μεγάλης σημασίας νίκη πέτυχε ο Λεβαδειακός με 1-0 κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και έχει βάσιμες ελπίδες για είσοδο στην πρώτη πεντάδα της Superleague.

Νίκη πεντάδας για τον Λεβαδειακό, με τους Βοιωτούς να επικρατούν με 1-0 του Αστέρα Τρίπολης εντός έδρας και να κρυφοκοιτούν το τρένο της Ευρώπης. Ο Σαβαντογκό στο 67′ ήταν ο χρυσός σκόρερ για την ομάδα του Ζοσέ Ανιγκό.

Ο Αστέρας είχε στο πρώτο ημίχρονο την ποιότητα. Τις ευκαιρίες. Τον έλεγχο όλου του αγώνα. Αλλά στο ποδόσφαιρο, αν δεν έχεις το γκολ, δεν έχεις τίποτα. Ο Αστέρας, λοιπόν, δεν είχε τίποτα!

Όταν ο Λεβαδειακός ισορρόπησε, στο δεύτερο 45λεπτο, βρήκε στο 66′ το γκολ με τον Σαβαντογκό και πήρε ένα παιχνίδι που ο αντίπαλος χρειαζόταν περισσότερο.

Ωστόσο, δεν είχε τρόπο να το πάρει. Στο πρώτο ημίχρονο ο Αστέρας ήταν εμφανώς καλύτερος. Απείλησε στο 7′ με κεφαλιά άουτ του Μανιά, στο 14′ με σουτ του Τόνσο που έβγαλε ο Επασί, όπως έκανε και στο 21′ με τον Τσιλαινίδη και στο 26′ σε τετ α τετ με τον Μανιά.

Οι γηπεδούχοι έμοιαζαν να περιμένουν το πότε θα δεχθούν το γκολ. Αλλά αφού άντεξαν, στη συνέχεια έφεραν το ματς στα μέτρα τους. Εγκλώβισαν τον Αστέρα στο δεύτερο ημίχρονο και στο 66′, με τον Σαβαντογκό από εξαιρετική ασίστ του Γιακουμάκη, πέτυχαν το γκολ της νίκης. Μάλιστα, στο 72′ ο Ντιόγκο είχε σουτ στο διοκάρι (κι έξω), κάνοντας βόλτα από τη δεξιά πτέρυγα του Αστέρα.

Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη είχε πρώτη τελική στο 79′ (άστοχο σουτ του Δουβίκα) και την πραγματικά μεγάλη ευκαιρία στο 88′. Όταν ο νεαρός φορ αστόχησε από τη μικρή περιοχή, στο 90’+6′ το ίδιο έκανε και ο Ιγκλέσιας με προβολή, κλωτσώντας πιθανότατα και το πλεονέκτημα της ομάδας για ευρωπαϊκή έξοδο.

Το κλειδί: Ο Αστέρας μετρούσε ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο. Αλλά αυτό δεν… μετράει στο ποδόσφαιρο. Εκείνο που έχει σημασία είναι το γκολ. Από τη στιγμή που δεν το βρήκε, η ψυχολογία του αγώνα άλλαξε.

Το 10άρι: Στο κακό διάστημα του Λεβαδειακού, υπήρχε ο Επασί. Ειδικά στις τρεις επεμβάσεις σε διάστημα δώδεκα λεπτών. Στη νίκη των γηπεδούχων ο τερματοφύλακάς τους έχει πολύ σημαντικό μερίδιο.

Στον πάγκο: Σφύριγμα λήξης σε τετ α τετ, δεν είχαμε ξανακούσει. Ειδικά ο Γιακουμάκης που είχε την ευκαιρία να σκοράρει στο τέλος του ημιχρόνου, δεν πίστευε στα αυτιά του. Ο διαιτητής Τσαμούρης το έκανε και θα μείνει στην ιστορία…

Γιατί κόουτς: Πρώτη τελική του Αστέρα στο δεύτερο ημίχρονο, στο 79′. Κάτι δεν πήγε καλά θα συμφωνεί και ο Σάββας Παντελίδης, που με τον Δουβίκα μετά το 1-0 έκανε τον σχηματισμό του 4-4-2, αλλά είδε τον Ζοζέ Ανιγκό να τον δένει με τρεις στην άμυνα.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ 1-0
Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς
Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσαμούρης
Βοηθοί: Χρήστος Ακρίβος, Δημήτριος Σαμοϊλης
Γκολ: 66′ Σαβαντογκό
Κίτρινες: Σαβαντογκό / Πασαλίδης, Τόνσο
Κόκκινες: Πασαλίδης

Οι συνθέσεις:

Λεβαδειακός (Ζοζέ Ανιγκό): Επασί, Τσαμπούρης, Αντιλεού, Φαβάρο (81′ Καλτσάς), Ντιόγκο, Νιάς, Μητρόπουλος, Σουμπίνιο (90′ Νίκας), Σαβαντογκό (72′ Ζαραδούκας), Γιακουμάκης, Μαρκόβσκι

Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Μπέρτος (78′ Κώτσιρας), Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Γιαννούλης, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Κυριακόπουλος (60′ Ισνάλντο), Τόνσο, Τσιλιανίδης (70′ Δουβίκας), Μανιάς

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ