Η μάχη της 5ης θέσης και η αγωνία για το Κύπελλο…

Η μάχη της 5ης θέσης και η αγωνία για το Κύπελλο…

Το τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει για τη μάχη της 5ης θέσης με τέσσερις ομάδες σε απόσταση πέντε βαθμών να την διεκδικούν, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος.

Πιθανόν από την Τετάρτη (18/4) να το γνωρίζουμε και οριστικά. Το αν η 5η θέση θα οδηγήσει σε ευρωπαϊκή έξοδο το προσεχές καλοκαίρι. Αν, δηλαδή, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ με χρονική σειρά όπως αγωνίζονται θα έχουν προκριθεί στον τελικό, αφήνοντας κενό το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Αν είτε ο Πανιώνιος (σχεδόν απίθανο) είτε η Λάρισα (που έχει νικήσει με 2-1 στο πρώτο ματς την ΑΕΚ) προκριθεί στον τελικό, τότε η αγωνία θα συνεχιστεί για τις ομάδες που διεκδικούν την 5η θέση. Διότι αν μία από αυτές τις ομάδες κατακτήσει το Κύπελλο, τότε αυτό που τώρα διεκδικούν την ουσία τέσσερις ομάδες, θα είναι άσκοπο.

Μέχρι τότε, όμως, ας δούμε τη μάχη της 5ης θέσης, η οποία έχει αλλάξει πολλές φορές όχι μόνο χέρια, αλλά και διεκδικητές. Φαίνεται πλέον, όμως, το τοπίο να έχει ξεκαθαρίσει με τέσσερις ομάδες σε απόσταση πέντε βαθμών να την διεκδικούν, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος.

Η Ξάνθη, μετά τα αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής, είναι μόνη στην 5η θέση, με 39 βαθμούς. Και μάλιστα, με απόσταση μιας νίκης από τον 6ο Αστέρα, που έχει 36. Ο Πανιώνιος παραμένει στο κόλπο με 34 και new entry είναι ο Λεβαδειακός, που ισοβαθμεί με τους κυανέρυθρους.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπαίνει στην εξίσωση, ακόμη και αν του επιστραφούν οι τρεις βαθμοί από την υπόθεση Βέμερ και φτάσει στους 35, αφού έτσι κι αλλιώς δεν έχει δικαίωμα ευρωπαϊκής εξόδου. Παρά μόνο για να εκτίσει την ποινή του.

Πάμε στο καρέ, λοιπόν. Το πρόγραμμα θα παίξει σημαντικό ρόλο στη μάχη της 5ης θέσης. Με βαθμολογική σειρά και αγωνιστική με αγωνιστική:

28η αγωνιστική (22/4, 19:00)
ΠΑΟΚ – Ξάνθη
Κέρκυρα – Αστέρας
ΑΕΚ – Λεβαδειακός
Πανιώνιος – Παναθηναϊκός

29η αγωνιστική (29/4, 19:00)
Ξάνθη – Λάρισα
Αστέρας – Απόλλων
Λεβαδειακός – Ατρόμητος
Πλατανιάς – Πανιώνιος

30ή αγωνιστική (6/5, 19:00)
Παναθηναϊκός – Ξάνθη
Παναιτωλικός – Αστέρας
Πανιώνιος – Λεβαδειακός

Το πρόγραμμα δείχνει να ευνοεί τον Αστέρα και τον Πανιώνιο. Όσο για την Ξάνθη, που έχει να παίξει στις έδρες του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού, σε σχέση με τον Αστέρα που βρίσκεται ακριβώς κάτω από εκείνην, δεν υπερτερεί στην ισοβαθμία. Κι αυτό διότι μπορεί οι μεταξύ τους αγώνες να ολοκληρώθηκαν και οι δύο ισόπαλοι (0-0, στην Ξάνθη, 1-1 στην Τρίπολη), ωστόσο η ομάδα της Τρίπολης έχει πολύ καλύτερη διαφορά τερμάτων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ