Διαπραγματεύσεις Αλαφούζου – Pan Asia Investments για την ΠΑΕ

Διαπραγματεύσεις Αλαφούζου – Pan Asia Investments για την ΠΑΕ

Η επίσημη πρόταση που έχει στα χέρια του ο μεγαλομέτοχος, η πρώτη αλλά όχι... οριστική άρνησή του και η επιθυμία των ξένων επενδυτών για αρχική επένδυση ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ.

Στον Παναθηναϊκό μπορεί να διαψεύδουν πως υπάρχει πρόταση από ξένο fund και συγκεκριμένα από το «Pan Asia Investements», ωστόσο οι πληροφορίες που έρχονται είναι καταιγιστικές και μιλούν για δεδομένα νούμερα από την πλευρά των ξένων επενδυτών, με έδρα την Ελβετία, που θέλουν να αγοράσουν άμεσα την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και να προχωρήσουν σε επένδυση που θα ξεκινά από τα 40 εκατομμύρια ευρώ άμεσα!

Πριν από λίγες μέρες κατατέθηκε στον ίδιο τον Γιάννη Αλαφούζο πρόταση η οποία είναι η εξής:
* 13 εκατομμύρια ευρώ στον Γιάννη Αλαφούζο για να ανάψει το… πράσινο φως.
*7 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά του προπονητικού κέντρου «Γεώργιος Καλαφάτης» στο Κορωπί.
*7 εκατομμύρια που είναι δεσμευμένα από τη τηλεοπτικό συμβόλαιο λόγω ενός δανείου που «ανακυκλώνεται» από τα χρήματα που έμπαιναν στην ΠΑΕ από την NOVA.
*20 εκατομμύρια ευρώ που θα μπουν άμεσα στην ομάδα από τους επενδυτές.

Ο Γιάννης Αλαφούζος, ωστόσο, φέρεται να απέρριψε τη συγκεκριμένη προσφορά και να ζητάει επιπλέον 13 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να παραχωρήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, αφήνοντας ωστόσο το περιθώριο περαιτέρω διαπραγμάτευσης, αφού θέλει να απεμπλακεί από την ΠΑΕ.

Είναι δεδομένο πως θα ασκηθούν πιέσεις απ’ όλες τις πλευρές προς τον Γιάννη Αλαφούζο για να πει αν πράγματι έχει στα χέρια του τη συγκεκριμένη προσφορά και τι σκοπεύει να κάνει, από τη στιγμή που τον Σεπτέμβριο είχε ανοίξει από μόνος του την πόρτα της ΠΑΕ.

Πάντως, από τον Παναθηναϊκό διέψευδαν οποιοδήποτε σενάριο περί πρότασης, κάτι που προκαλεί τεράστια εντύπωση, όταν πλέον υπάρχουν συγκεκριμένα ποσά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ