Κόντης: «Η οργή του προέδρου μας έκανε να καταλάβουμε ότι όταν φοράμε αυτή τη φανέλα πρέπει να είμαστε αντάξιοι της»

Ο Χρήστος Κόντης σχολίασε την επιρροή της ομιλίας του Βαγγέλη Μαρινάκη στην ομάδα, το παιχνίδι κόντρα στην Κέρκυρα, αλλά και τις ευκαιρίες που πήραν τα νέα παιδιά.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο υπηρεσιακός προπονητής του Ολυμπιακού, Χρήστος Κόντης, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την εμφατική νίκη των Ερυθρόλευκων επί της Κέρκυρας (5-1), ξεκαθάρισε ότι τα εναπομείναντα παιχνίδια θα είναι υπό τη δική του επίβλεψη. Σχολίασε το παιχνίδι κόντρα στους Φαίακες, τις ευκαιρίες που δόθηκαν στα νέα παιδιά της ομάδας και τέλος τόνισε ότι η οργή του Βαγγέλη Μαρινάκη συνέβαλε στο να συνειδητοποιήσουν όλοι τις ευθύνες τους!

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Χρήστος Κόντης στη συνέντευξη Τύπου:

Υπάρχει κάποια συνεννόηση με τα εναπομείναντα ματς ως προς το κομμάτι της τακτικής με τον νέο προπονητή;

«Όχι δεν υπάρχει κάποια συνεννόηση, αυτά τα τέσσερα ματς θα είναι υπό τη δική μου επίβλεψη. Ο νέος προπονητής θα δει πράγματα, θα δει παίκτες, αλλά στο κομμάτι της τακτικής και της επιλογής των παικτών, είναι δική μου απόφαση».

Από το ανασταλτικό κομμάτι μείνατε ικανοποιημένος;

«Σίγουρα μείναμε ικανοποιημένοι από το σκορ, αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να παίξουμε καλύτερα. Και στο επιθετικό κομμάτι μπορούσαμε να κάνουμε πράγματα, βγήκαν φάσεις που δουλέψαμε στις προπονήσεις. Αλλάζοντας όμως τακτικά κάποια πράγματα στο παιχνίδι, θες λίγο χρόνο. Ανασταλτικά δεχτήκαμε 11 τελικές. Για εμάς είναι σημαντικό να το εξετάσουμε και να το δουλέψουμε. Εγώ είδα ήδη τις φάσεις. Σίγουρα όταν παίζουν δύο παιδιά, ο Ενγκελς και ο Νικολάου μετά από καιρό, θέλει χρόνο. Είδαμε αυτά τα πράγματα και είμαι σίγουρος ότι θα βελτιωθούμε στα επόμενα παιχνίδια, ξεκινώντας από την Ριζούπολη. Σε ένα τέτοιο ματς με πέντε γκολ, υπήρχαν επιθετικά και ανασταλτικά διάφορα πράγματα που πρέπει να δουλέψουμε».

Κέρδη πέρα από το 5-1 είδατε;

«Μας βοήθησε και το σκορ να βάλουμε κάποια νέα παιδιά. Ο Νικολάου έχει παίξει κάποια ματς, ο Ανδρούτσος έπαιξε όχι ξεκάθαρα στη θέση του, αλλά σε μία θέση που μπορεί να δώσει κάποια πράγματα. Ο Βρουσάι ως νεότερος παίκτης έβαλε γκολ. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και απαρτίζεται από πολλούς παίκτες. Για εμένα είναι κέρδος ότι είδαμε από κάποια νέα παιδιά τα προσόντα που έχουν».

Σήμερα είδαμε δύο αποκλεισμούς. Ο Μποτία που ήταν τραυματίας και ο Ζιλέ. Ήταν ένα μήνυμα ενόψει καλοκαιριού;

«Είμαστε 21 παίκτες και σε κάποια παιχνίδια θα πρέπει να μένουν εκτός ορισμένα παιδιά. Θα πρέπει με τους παίκτες που έχουμε να βαδίσουμε. Υπάρχουν ματς που θα χρειαστούν κάποιοι άλλοι, γιατί οι παίκτες έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά. Ο Ζιλέ μπορεί να είναι στη 18άδα την επόμενη Κυριακή. Ο Μποτία είχε ένα πρόβλημα όντως και ο Σισέ είχε κάρτες. Κάθε εβδομάδα μπορεί να δούμε και κάτι άλλο από πλευράς προσώπων».

Για τον Βρουσάι υπάρχει η σκέψη να του δώσετε μία μεγαλύτερη ευκαιρία;

«Μπήκε πολύ καλά στο ματς και είχε τον ποδοσφαιρικό τσαμπουκά. Αν βρούμε την ευκαιρία να τον βάλουμε, θα τον χρησιμοποιήσουμε και σε άλλα ματς. Σιγά-σιγά θα μπει στην ομάδα».

Ασχέτως αντιπάλου ο Ολυμπιακός πριν από δύο βδομάδες ήταν διαφορετικός. Σε ποιο βαθμό συνέβαλε η οργή του κ. Μαρινάκη και η εντολή να πάρουν χρόνο τα νέα παιδιά;

«Σε μία τέτοια δύσκολη στιγμή για τον Ολυμπιακό θεωρώ ότι όλα βοηθούν. Εμείς αυτό που κάναμε από την πλευρά μας ήταν να ανεβάσουμε ψυχολογικά τους παίκτες, να αλλάξουμε κάτι για να δούμε και μεγαλύτερη διάθεση στις προπονήσεις. Ο στόχος δεν είναι άλλος από το να κερδίσουμε παιχνίδι με παιχνίδι για να δούμε αν μπορούμε να πάρουμε μία καλύτερη θέση από την 3η. Η οργή του προέδρου σίγουρα μπορεί να συνέβαλε να καταλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας και ότι βρισκόμαστε σε μία μεγάλη ομάδα, να προσπαθούμε στο 100% και όταν φοράμε αυτή τη φανέλα να είμαστε αντάξιοι της φανέλας που φοράμε».