Ολυμπιακός: Περιμένοντας το αποτέλεσμα, εκτιμάς την προσπάθεια

Ολυμπιακός: Περιμένοντας το αποτέλεσμα, εκτιμάς την προσπάθεια

Ο Ολυμπιακός χρησιμοποίησε το παράθυρο του Γενάρη, κάνοντας πράγματα που οι άλλοι τα κάνουν καλοκαίρι…

Συμβόλαιο με την επιτυχία δεν έχει κανείς αφήνοντας πίσω του ένα κλειστό μεταγραφικό παράθυρο. Μπορεί όμως να έχει τη συνείδηση του «καθαρή»: ότι έκανε όσο καλύτερα μπορούσε αυτό που είχε σχεδιάσει. Ισχύει για όλους. Προφανώς και για τον Ολυμπιακό που η φετινή του επίδοση με τις μεταγραφές είναι μάλλον κάτι σε… ιστορικό ρεκόρ.

Ένας σχεδιασμός με τον Πέδρο Μαρτίνς. Δεύτερος με τον Κάρλος Κορμπεράν. Τρίτος με τους παίκτες που άφησαν οι δύο τους στον Μίτσελ. Τέταρτος πλέον με τον Ισπανό να βάζει πια και τις δικές του πινελιές στον καμβά.

Διαβάστε επίσης: Οι κερδισμένοι και οι… χαμένοι του Ιανουαρίου – Πού ενισχύθηκε το Big-5

Δύο πράγματα ζήτησε. Το πρώτο δημόσια: Να περιοριστεί ο αριθμός του ρόστερ σε επίπεδο «είμαι ποδοσφαιρική ομάδα και θέλουμε να κάνουμε προπόνηση όλοι μαζί». Το δεύτερο ήταν ένα διαφορετικό rotation στα «άκρα». Εκεί δηλαδή που κάθε λογικός αντίπαλος στέλνει το παιχνίδι του Ολυμπιακού μακριά από τον Εμβιλά, τον Χουάνγκ, τον Χάμες κλπ.

Με βάση τις επιθυμίες του λοιπόν ο λογαριασμός που έκλεισε λίγο πριν τα μεσάνυχτα περιγράφει μια δουλειά που έγινε: Έφυγαν συνολικά καμιά 15αρία –είτε με πωλήσεις, είτε μέσα από δανεισμούς- για να προκύψει κάτι πολύ κοντινό σε εκείνο το «24+τερματοφύλακας» που όρισε από τα τέλη Σεπτέμβρη. Ήρθε και ένα «καρέ» που δεδομένα προσθέτει μια λύση σε κάθε «γωνιά» του αγωνιστικού χώρου. Ο Ροντινέι δεξιά στην άμυνα. Ο Ραμόν αριστερά. Ο Μπουτούτσι για το αριστερό άκρο της επίθεσης. Ο Κανός για το δεξί.

Τι άλλο θα ήθελαν ο Ολυμπιακός και ο Ισπανός; Πολλοί λένε «στόπερ» και ίσως έχουν δίκιο. Εγώ λέω «σέντερ φορ» έχοντας ακούσει κάτι σχετικό. Εκείνος στις τελικές συζητήσεις με την διοίκηση είπε «τίποτα».  Κατανοητό. Θα είναι πολύ δύσκολο Φλεβάρη μήνα να χωρέσει στο rotation του άλλους δύο (τους winger) μιας και οι Βραζιλιάνοι είναι πια στην εξίσωση. Πολλώ δε μάλλον να έπρεπε να συμβεί το ίδιο και με περισσότερους.

Το χειμερινό παζάρι είναι για να «διορθώνεις», και να προσθέτεις πρόσωπα και στοιχεία σε κάτι που υπάρχει.  Στην προκειμένη περίπτωση αυτό το «κάτι» ο Μίτσελ πάσχισε για να το σχηματίσει παραλαμβάνοντας ένα… μικρό χάος. Και όσο και αν δεν είναι μυστικό ότι ο Ισπανός δεν είναι ακριβός ο… Χάρι Πότερ από τη γωνιά του πάγκου του; Δεν μπορείς να μην του βγάλεις το καπέλο στην διαχείριση. Σε όλες τις δύσκολες αποφάσεις που μόνο από μακριά μοιάζουν… αυτονόητες.

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν πάρει ήδη γενναίες αποφάσεις για το καλοκαίρι. Οι μυημένοι ίσως καταλαβαίνουν από τις ηλικίες που κινήθηκαν στη μεταγραφική αγορά του Γενάρη. Ο 21χρονος Ραμόν, οι 26χρονοι Μπουτούτσι και Κανός. Είχαν και την όρεξη και το κέφι και τη νοοτροπία να ανοίξουν αυτή την κουβέντα καιρό τώρα. Και οι πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη έχουν κάνει μεγάλη πρόοδο βάζοντας κατά νου το επόμενο «πλάνο» τους.

Το σχέδιο τους όμως αυτή τη στιγμή περνά από τον τρόπο που ο Ολυμπιακός θα μπορεί να είναι ανταγωνιστικός στις μάχες για τους δύο φετινούς τίτλους. Τηρουμένων των αναλογιών λοιπόν έκαναν καλή δουλειά έστω και αν άπαντες γνωρίζουν ότι η κρησάρα της νίκης θα αποφασίσει για την επιτυχία ή την αποτυχία.

Αυτή τη στιγμή για τις 3+1 θέσεις στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου υπάρχουν ο Χάμες, ο Φορτούνης, ο Μπιέλ, ο Βαλμπουενά, ο Μασούρας, ο Γκάρι, ο Κανός, ο Μπουτούτσι, ο Μπακαμπού και ο Ελ Αραμπί.

Για τις 2 θέσεις της μεσαίας γραμμής ο Εμβιλά, ο Χουάνγκ, ο Σαμασέκου, ο Κασάμι.

Στα άκρα της άμυνας –που όπως φαίνεται ο Ροντινέι κλήρωσε σαν αριθμός… λαχείου- υπάρχουν πλέον πέντε συν τον Μαρτσέλο που (Ρέαμπτσιουκ, Ανδρούτσος, Βρουσάι, Ραμόν οι άλλοι).

Υπάρχουν επίσης πέντε στόπερ για δύο θέσεις (Σωκράτης, Ντόι, Ρέτσος, Σισέ, Μπα) και με την αποχώρηση του Βατσλίκ μια καθαρή τριάδα από τερματοφύλακες σε ιεραρχία.

Αυτό το ρόστερ αφήνει εκτός αποστολής ποδοσφαιριστές που αν δεν ήταν «κάνω τη διαφορά» στον ανταγωνισμό θα ήταν δεδομένα στη πρώτη γραμμή των επιλογών του. Όχι έναν-δύο αλλά μισή εντεκάδα.

Ακόμη και αν δεν πιάσουν οι χθεσινές μεταγραφές ο Ολυμπιακός έχει πλέον πατήσει σε μια αγωνιστική «ιδέα» και έχει το βάθος για να αντέξει στο ναρκοπέδιο με τα διαδοχικά ντέρμπι σε πρωτάθλημα και κύπελλο (13+1 ματς με ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, Άρη στα τελευταία 18+1 της σεζόν).

Εκτιμάς λοιπόν και την προσπάθεια ενός οργανισμού να βάλει τάξη στα ασυμμάζευτα σε μια σεζόν που λίγους μήνες πριν έμοιαζε προκαταβολικά (και δικαιολογημένα) χαμένα. Εκτιμάς και την «εικόνα» της στιγμής.

Περιμένεις για το αποτέλεσμα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ