Είναι χώρα Μάο Μάο

Είναι χώρα Μάο Μάο

Ο Δ.Μελισσανίδης, πέταξε την ατάκα κι ο Κώστας Καίσαρης διαφωνεί κάθετα. Ουδεμία αμφιβολία υπάρχει, ότι ζούμε σε χώρα Μάο Μάο με ποδόσφαιρο Μάο Μάο.

«ΑΝ είναι Μάο Μάο, ας τολμήσουν», είπε ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ. Να αλλάξουν δηλαδή τη απόφαση για το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ. Λάθος και σοβαρό μάλιστα. Μα γι αυτό ακριβώς πρόκειται. Και για χώρα Μάο Μάο και για ποδόσφαιρο Μάο Μάο. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Απλό είναι. Κάνουν και στον ΠΑΟΚ τα ίδια. Ακριβώς τα ίδια. Σε δύο βδομάδες την άλλη Κυριακή, σολντ-άουτ η Τούμπα στο ματς με Πλατανιά. Γύρος θριάμβου. Πυροτεχνήματα. Σαμπάνιες στα αποδυτήρια. Με τον Ιβάν Σαββίδη, παρόντα. Τιμωρημένος είναι, όταν παίζονται τα παιχνίδια. Όταν ο διαιτητής σφυρίξει τη λήξη και κλείσει το φύλλο αγώνος, μπορεί να κάνει ό,τι γουστάρει. Βγάζει και το περίστροφο και ρίχνει στον αέρα. Μόνοι οι Κρητικοί δηλαδή, έχουνε δικαίωμα να βαράνε μπαλωθιές στις χαρές τους; Έχουνε και οι Πόντιοι.

ΕΤΣΙ πάει. Αφού θεωρούν στον ΠΑΟΚ ότι αυτό το πρωτάθλημα, τους το κλέψανε, έχουνε κάθε δικαίωμα να πανηγυρίσουν σαν οι τίμιοι και αυθεντικοί πρωταθλητές. Ο Λουτσέσκου μετά το ματς με τη Ξάνθη, ήταν για μία ακόμη φορά καταπέλτης: «Τι γιορτάζουν (στην ΑΕΚ); Ότι, έκλεψαν; Έχουμε 64 βαθμούς κι ένα παιχνίδι λιγότερο, με τον Ολυμπιακό. Δεν μπορώ να πιστέψω, ότι γιορτάζουν επειδή έχουν κλέψει κάτι. Για μένα, πρώτη ομάδα, στη βαθμολογία είναι ο ΠΑΟΚ». Αφού λοιπόν κατά τον Λουτσέσκου, ο ΠΑΟΚ έχει 64 πόντους, επειδή κέρδισε την ΑΕΚ, η ΑΕΚ έχει 63. Και δεν είναι μόνο ο Ρουμάνος που το πιστεύει αυτό. Το πιστεύει ο Ιβάν Σαββίδης. Το πιστεύει ο Γιώργος Μήνος. Το πιστεύει ο Ζουράρις και όλοι οι βουλευτές Μακεδονίας, όλων των κομμάτων. Να μην σας πω, ότι την ίδια ακριβώς γνώμη, έχει κι ο Αλέξης Τσίπρας. Άλλο, ότι λόγο της πρωθυπουργικής ιδιότητας, δεν μπορεί να την εκφράσει, δημόσια. Έχουν κάθε δικαίωμα λοιπόν να το γιορτάσουν. Και να μαζευτούν μετά το ματς να το πανηγυρίσουν στον Πύργο τον Λευκό. Κι ο Μπουτάρης αν και Αρειανός, να δώσει εντολή να φωταγωγηθεί η πόλη. Πρωτάθλημα θα είναι αυτό κι ύστερα από 34 χρόνια μάλιστα. Κανείς δεν μπορεί να τους στερήσει αυτή τη χαρά.

ΚΑΙ να σας πω και το άλλο; Από που κι ως που στην ΑΕΚ, κάνανε φιέστα, τη Κυριακή, μετά τον Λεβαδειακό; Από που πήρανε πρωτάθλημα; Πρώτοι είναι, αλλά πρωτάθλημα, δεν έχουνε πάρει ακόμα. Και γι αυτό, όταν θα το έχουνε πάρει το πρωτάθλημα, κανονικά και με το Νόμο, θα κάνουνε και,δεύτερη, φιέστα στο ματς με τον Απόλλωνα. Αφού λοιπόν, δεν έχει βγάλει απόφαση η Επιτροπή Εφέσεων για το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, τίποτα δεν έχει τελειώσει. Όλα είναι στον αέρα. Και μετά την Εφέσεων, είναι και το Διαιτητικό. Δύο «ματς» είναι να γίνουνε ακόμα. Από που κι ως που, μπορεί να είναι σίγουροι, ότι θα κερδίσουνε; Επειδή έχουνε δίκιο; Επειδή είπε, ο διοικητικός ηγέτης, «μπήκανε και διακόψανε το παιχνίδι σαν Μάο Μάο. Κι αν είναι Μάο Μάο ας τολμήσουνε». Και πράγματι μπήκανε με τα μπιστόλια. Με το χέρι στη καρδιά, εσύ που διαβάζεις. Την Ελλάδα πως τη κόβεις; Σαν χώρα της Ευρώπης; Η, σαν τη μοναδική χώρα της Αφρικής με λευκούς κατοίκους, όπως έλεγε ο Χάρρυ Κλυνν τη δεκαετία του 80;

ΣΑΦΩΣ και πρόκειται για χώρα Μάο Μάο. Με ποδόσφαιρο Μάο Μάο. Περί αυτού δεν υπάρχει αμφιβολία. Και γι αυτό ο Μελισσανίδης, μιλάει σαν ΑΕΚ. Όχι μόνο στη τηλεόραση. Μιλάει σαν ΑΕΚ με τον πρόεδρο της ΕΠΟ. Μιλάει σαν ΑΕΚ με τους Υπουργούς. Είναι η ΑΕΚ. Προσλαμβάνει και απολύει προπονητές. Κάνει μεταγραφές. Είναι η ΑΕΚ, αλλά στην ΑΕΚ δεν είναι. Γιατί απαγορεύεται να είναι, λόγο ασυμβίβαστου με τον ΟΠΑΠ. Επειδή πρόκειται για χώρα Μάο Μάο. Σε μία χώρα, Μάο Μάο λοιπόν και σ ένα ποδόσφαιρο Μάο Μάο, όλα γίνονται. Όπως άλλαξε τους κανονισμούς ο Βάτσιος κι έδωσε πέναλτι στην ΑΕΚ με τη Λαμία, για ανύπαρκτο μαρκάρισμα στον Λιβάγια, έξω από τη περιοχή, έτσι μπορεί να αλλάξει την απόφαση κι ο Σκουτέρης. Μόνο σε χώρα Μάο Μάο άλλωστε, βγαίνουν αποφάσεις στις δύο μετά τα μεσάνυχτα. Μόνο σε χώρα Μάο Μάο καθυστερούν οι αποφάσεις 40 μέρες. Αυτά.

Στη μουσική επιλογή Jethro Tull & Joe Bonamassa-Locomotive Breath.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ