Η τήρηση της δέσμευσης του Αλαφούζου, φέρνει τον Δώνη προ των πυλών!

Ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού κάνει όσα είχε δεσμευτεί απέναντι στον Έλληνα τεχνικό και τον φέρνει μια ανάσα από το οριστικό «ναι».

Η τήρηση της δέσμευσης του Αλαφούζου, φέρνει τον Δώνη προ των πυλών! | to10.gr

Ο Γιάννης Αλαφούζος στη συνάντηση που είχε με τον Γιώργο Δώνη πριν από περίπου ένα μήνα στα γραφεία του στον έκτο όροφο του ΣΚΑΪ του είχε κάνει ξεκάθαρη την προτίμησή του: «Εσένα θέλω για προπονητή», είχε πει ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού στον Έλληνα τεχνικό, όπως σας είχε αποκαλύψει to10.gr.

Στην ίδια συνάντηση, ο Δώνης είχε ζητήσει κάποιες διαβεβαιώσεις που θα αφορούν την επόμενη σεζόν. Και το ξεκίνημά της και όσα θα συμβούν κατά τη διάρκειά της. Μέσα σ’ αυτές, ο Δώνης είχε ζητήσει να διατηρηθεί τουλάχιστον ο βασικός κορμός του ρόστερ, προκειμένου να έχει μια «βάση» για να χτίσει την ομάδα της επόμενης σεζόν. Και αν χρειαστούν υπερβάσεις, να γίνουν σε θέσεις που πραγματικά έχει ανάγκη ο Παναθηναϊκός.

Σε εκείνη τη συνάντηση ο Αλαφούζος είχε δεσμευτεί απέναντι στον Δώνη για ένα συγκεκριμένο θέμα. Πως κανένας παίκτης δεν θα κάνει προσφυγή. Φυσικά και δεν μπορούσε να του υποσχεθεί το παραμικρό για ποδοσφαιριστές των οποίων τα συμβόλαια τελειώνουν (π.χ. Λουντ), ούτε για κάποιον τύπου Κουρμπέλη, που μπορεί να έρθει μια πρόταση από το εξωτερικό την οποία ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορούσε να αρνηθεί.

Αλλά ο Αλαφούζος ήταν ξεκάθαρος προς τον Δώνη. «Θα πληρωθούν όλοι και κανένας δεν θα μπορεί να φύγει με προσφυγή. Σε αυτό έχεις τη διαβεβαίωσή μου». Ο Δώνης όλο αυτό το διάστημα βλέπει πως τα όσα – λίγα – του υποσχέθηκε σε εκείνο το ραντεβού ο Αλαφούζος, τα πραγματοποιεί. Επί της ουσίας, του δείχνει πως τον θέλει στον Παναθηναϊκό και είναι έτοιμος να του κάνει κάθε… χατίρι (στα πλαίσια του εφικτού και του αυστηρά σφιχτού οικονομικού πλάνου) που θα ζητήσει ο Έλληνας προπονητής.

Και οι συγκεκριμένες εξελίξεις φέρνουν ακόμα πιο κοντά στους «πράσινους» τον Γιώργο Δώνη, ο οποίος αναμένεται να έχει το καθοριστικό ραντεβού στα τέλη της εβδομάδας με τον Νίκο Νταμπίζα, που επιστρέφει από την Αγγλία Πέμπτη ή Παρασκευή.