Στο μυαλό του Αντρέ Σιμόες

Στο μυαλό του Αντρέ Σιμόες

Ο «εγκέφαλος» της ΑΕΚ, η επιθυμία παραμονής του, οι πρώτες συζητήσεις. Τι ακριβώς συμβαίνει με τον Πορτογάλο μέσο και το συμβόλαιο του που ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του ‘19.

Μετρημένα 9.263 λεπτά στο χορτάρι για λογαριασμό της ΑΕΚ. Η ήρεμη δύναμη. Ο χαφ που τα κάνει όλα, χωρίς η στατιστική να καταγράφει σχεδόν τίποτα. Μια κόπια… Σαβέφσκι υπολογίζοντας την προσφορά στο σύνολο, και το Σαβέφσκι για την ΑΕΚ είναι όνομα άγιο. Ίσως ο καλύτερος «ξένος» που φόρεσε ποτέ τα χρώματα της.

Όχι, ο Αντρέ Σιμόες δεν μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο από τον Σκοπιανό. Είναι όμως ο «εγκέφαλος» της πρωταθλήτριας. Εκείνος που τις δίνει τον χαρακτήρα της σαν ομάδα, στο χορτάρι. Πιθανότατα ο πιο σημαντικός ποδοσφαιριστής της. Δεν έκανε καριέρα στην Πόρτο, όπως το ονειρεύτηκε μικρός στις ακαδημίες της, δεν έχει καταφέρει όμως και λίγα στην Ελλάδα. Στην δεύτερη πατρίδα του, και στην ομάδα που έμελλε να γίνει κομμάτι της ζωής του. Τελειώνει το συμβόλαιο του, καλοκαίρι του 2019, αλλά ο 29άχρονος ούτε που το συζητά. Στην ΑΕΚ θέλει να συνεχίσει, την ΑΕΚ περιμένει για την πρόταση που θα τον δέσει εδώ με… ορίζοντα, γιατί όχι, για πάντα.

Αν έχει πρόταση; Όχι ακριβώς. Έχει γίνει μια κουβέντα πριν από ενάμιση μήνα, ειπώθηκαν κάποια «γενικά» αλλά ως εκεί. Πάρα ταύτα ο Πορτογάλος νιώθει τόσο άνετα εδώ, που επί της ουσίας φρόντισε ο ίδιος να ενημερώσει την ΑΕΚ για τα «θέλω του». Αντιπρότεινε, τέλος πάντων έβαλε στο τραπέζι την επιθυμία του και περιμένει. «Δεν είμαστε μακριά» παραδέχεται στο περιβάλλον του, έστω γνωρίζοντας ότι και στο ποδόσφαιρο όπως και στη ζωή όλα είναι σχετικά. Ο ατζέντης του, αναμένεται στην χώρα μας σε δύο εβδομάδες από τώρα.

Προτάσεις έχει ήδη στα χέρια του, ακόμη και για να φύγει άμεσα ο Σιμόες. Υπάρχουν δύο-τρεις περιπτώσεις από το εξωτερικό που δείχνουν σοβαρό ενδιαφέρον. Πρωτίστως όμως είναι η επιθυμία του ποδοσφαιριστή, και ο Σιμόες είναι ξεκάθαρος. Θέλει Ελλάδα, θέλει ΑΕΚ. Αν θα μπορούσε να μπει στον πειρασμό για άλλα χρώματα εδώ στη γειτονιά μας; Όχι. Δεν τον ενδιαφέρει μια τέτοια προοπτική. Δεν θέλει να αγωνιστεί σε άλλη ελληνική ομάδα και ας καταλαβαίνει και ο ίδιος, ότι στην αγορά μας, η υπεραξία είναι δεδομένη.

Η μπάλα βεβαίως είναι στα πόδια της… ΑΕΚ, και της διοίκησης της. Εκείνη είναι στην πραγματικότητα που θα αποφασίσει τη συνέχεια της ιστορίας. Η ΑΕΚ που όπως διαμήνυσε ο ίδιος ο Δημήτρης Μελισσανίδης «κρατάμε όποιον θέλουμε». Προφανώς τον Σιμόες θέλουν να τον διατηρήσουν στη θέση του. Άρα το… μονοπάτι είναι ανοιχτό!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ