Η πρώτη επίδραση της πρόσληψης Ερέρα

Η πρώτη επίδραση της πρόσληψης Ερέρα

Τον οπαδό μαγνητίζει περισσότερο η μεταγραφή, αλλά και οι συνθήκες εργασίας μετρούν εξίσου.

Πριν από λίγες ώρες το ρεπορτάζ του Άρη έδινε την ειλημμένη απόφαση για την πραγματοποίηση σημαντικών βελτιωτικών έργων στις βοηθητικές εγκαταστάσεις του κλαμπ, ορισμένες άλλες σε χώρους στο γήπεδο, ενώ ήδη γνωρίζαμε ότι ξεκινούν οι διαδικασίες για την αντικατάσταση του χλοοτάπητα.

Δεν είναι μεταγραφές. Μπορώ να καταλάβω ότι η υπομονή όλα τα τελευταία χρόνια και η ελπίδα για το καλύτερο, κάνει τους οπαδούς να ενδιαφέρονται περισσότερο για ένα όνομα παίκτη. Ακόμη κι αν είναι ένα παιδί που μπορεί να έρθει για μια μόνο σεζόν με τη μορφή δανεισμού από τη Μπάρτσα β’, ένα βίντεο με είκοσι καλές επιλεγμένες φάσεις, αρκεί για να τροφοδοτήσει συζητήσεις.

Συνέβαινε και τις προηγούμενες φορές. Το όνομα «πουλάει». Κάθε φορά ψάχναμε να βρούμε πληροφορίες, αλλά πάντα κέρδιζε η εικόνα. Τα βίντεο στο youtube, από την εποχή που βλέποντας το Βραζιλιάνο Άντερσον Κόστα, είπα… «αυτός θα βάλει 25 γκολ στην Ελλάδα», αλλά έκανα το λάθος να το πω σε παρέα που το θυμόταν, έπαψαν να είναι το μόνο μου κριτήριο.

Θα δούμε τι θα γίνει: Ποιοι και αν έρθουν από την Καταλονία και ποιοι θα είναι οι άλλοι εκλεκτοί του Πάκο Ερέρα. Πιστεύω ότι θα έρθει έτοιμος και με παίκτες που δεν θα προέρχονται μόνο από μια πηγή. Θεωρώ αυτονόητο ότι ένας προπονητής στα 65 με πολλές συνεργασίες πίσω του, σίγουρα θα έχει και δυο – τρεις παίκτες που αν «βολεύει» με τη διάρκεια των συμβολαίων τους, θα τον ακολουθούσαν ευχαρίστως, με οδηγό την προηγούμενη εμπειρία και την προσωπική τους σχέση.

Αυτές οι εργασίες στις εγκαταστάσεις, είναι οι πρώτες επιδράσεις της πρόσληψης του Ερέρα. Η βελτίωση στις βοηθητικές εγκαταστάσεις, αν μιλάμε για μια αύξηση των χώρων, των δυνατοτήτων και των παροχών για την ομάδα, είναι κινήσεις απόλυτα ουσιαστικές και είναι αυτές που θα έχουν μακροπρόθεσμο όφελος για το κλαμπ. Οι παίκτες είναι απαραίτητοι, φυσικά, αλλά κανένας δεν είναι στη δούλεψη της ομάδας για το χρονικό διάστημα που αυτές οι υποδομές θα είναι λειτουργικές.

Το ίδιο και για το γήπεδο. Στο Χαριλάου από το 2004 δεν έχουν γίνει σοβαρές παρεμβάσεις. Κι αν μιλάμε για ανάγκη βελτιώσεων στη «βιτρίνα» που είναι οι σουίτες, είναι πάνω κι από βέβαιο ότι όλη η περίμετρος των κερκίδων χρειάζεται πράγματα. Το ίδιο και τα αποδυτήρια.

Τέσσερα χρόνια απουσίας και άλλα δύο μάχης για επιβίωση στο οικονομικό περιβάλλον της εποχής, άφησαν σημάδια στις εγκαταστάσεις του Άρη. Η απόφαση για τη βελτίωση και η χρηματοδότησή της, σε μια εποχή που δεν έχουν προκύψει έσοδα (ούτε διαρκείας, ούτε τηλεοπτικά υπάρχουν ακόμη) είναι κάτι που δεν μπορεί παρά να αποτελεί ένα βήμα στη θετική κατεύθυνση από τον Θόδωρο Καρυπίδη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ