Ομάδες στη χώρα του άρπa colla

Ομάδες στη χώρα του άρπa colla

Ομάδες που δεν ξέρουν ούτε την κατηγορία που θα αγωνίζονται του χρόνου, ποδοσφαιριστές που περιμένουν και εκείνοι τα νεώτερα μπας και τους προκύψει... λαχείο. Ο προγραμματισμός, πάει πρίμα με θέα στο επόμενο πρωτάθλημα. Και δεν έτυχε, πέτυχε!

Σχεδόν τίποτα δεν κινείται στην ποδοσφαιρική αγορά. Πόσο δε μάλλον κάτω από το… ραντάρ της τριλογίας Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ. Εκεί όπου οι μισές ομάδες και βάλε, δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο, και που όλες μαζί δεν έχουν μια ξεκάθαρη εικόνα αναφορικά με το πώς τέλος πάντων θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα της επόμενης περιόδου. Τι ακριβώς λοιπόν να προγραμματίσουν, και με τι να ασχοληθούν;

Θα υπάρξει όντως η πρόταση του Υφυπουργού Βασιλειάδη; Θα περάσει; Και αν ναι, ποιες θα είναι οι 20 ομάδες που θα παίξουν στη νέα εκδοχή της Σούπερ Λιγκ. Διότι πραγματικά ούτε αυτό δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη. Υπάρχουν τουλάχιστον 5 ομάδες αυτή τη στιγμή που δεν γνωρίζουν την κατηγορία που θα συμμετάσχουν, και είμαστε στις 7 Ιουνίου.

Γίνονται πολλά αυτές τις ημέρες. Τα περισσότερα χαμηλόφωνα, μιας και το ποδόσφαιρο μπορεί όποτε το συμφέρει να επικαλείται αυτοδιοίκητο, αλλά και την ίδια στιγμή να απλώνει το χέρι. Συζητούνται ως και σενάρια συγχώνευσης. Αφήστε που μπόλικοι ελεύθεροι Έλληνες ποδοσφαιριστές δεν θέλουν να κλείσουν πουθενά περιμένοντας να μετρήσουν τις… δυνάμεις τους, όταν θα ξεκινήσει το όποιο ντόμινο. Παράξενο; Καθόλου παράξενο. Στη χώρα του άρπα colla, όλα είναι πιθανά.

Μπορεί να γίνει λοιπόν ένα πρωτάθλημα με 20 ομάδες, μπορεί και με 16. Μπορεί η ΕΡΤ να φροντίσει να έχουν όλοι το προνόμιο της τηλεόρασης προσφέροντας κρατικό χρήμα, μπορεί και όχι. Μπορεί να έρθουν ξένοι διαιτητές, μπορεί να μείνουν οι Έλληνες, μπορεί εκείνοι που υποβιβάστηκαν να παραμείνουν στην κατηγορία, μπορεί να προκύψουν και άλλα πολλά μιας και επί της ουσίας επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά πως η «ότι να ναι» συνταγή αποτελεί σπεσιαλιτέ εδώ στη γειτονιά μας.

Μόνο ο Ολυμπιακός βγήκε και είπε δύο λόγια για όλο αυτό που συμβαίνει. Κανείς άλλος. Ο Ολυμπιακός που σε τελική ανάλυση δεν έχει ανάγκη κανέναν και που ξέρει πως ανεξαρτήτως της «νόρμας» που θα επιλεγεί τα δεδομένα για εκείνον δεν θα αλλάξουν. Στο κυνήγι τον είχαν πέρσι η ΕΠΟ και η Κυβέρνηση, στο κυνήγι θα τον διατηρήσουν. Φάνηκε ξεκάθαρα από όσα έγιναν στον τελικό του κυπέλλου. Φάνηκε από την τύχη της Ερυθρόλευκης παρέμβασης στα πειθαρχικά όργανα, που ούτε καν συζητήθηκε.

Γιατί δεν μιλά κανείς, άλλος; Γιατί δεν υπάρχει Σούπερ Λιγκ. Δεν υπάρχει συνεταιρισμός, δεν υπάρχει κανένα πεδίο συνεννόησης. Υπάρχει ο Βασίλης Γκαγκάτσης, που όμως τον «κάρφωσε» ο Γιώργος Στράτος μιλά για λογαριασμό της διοργανώτριας με τον Υφυπουργό, χωρίς ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ να το γνωρίζει. Και υπάρχουν και μπόλικοι φίλοι του άλλοτε προέδρου της ΕΠΟ, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μην χάσει τη θέση του στην Λίγκα. Αυτό το τελευταίο είναι κυριολεκτικό, και καλό θα ήταν να το κρατήσετε για… μελλοντική χρήση!

Γιατί δεν μιλά και η ίδια η ΕΠΟ, από τη στιγμή που καταλαβαίνει τη διάθεση του Υφυπουργού για άμεση παρέμβαση στο ποδόσφαιρο; Διότι ο νυν πρόεδρος, ο Βαγγέλης Γραμμένος δείχνει πως αν μη τι άλλο τους φίλους τους εκτιμά. Και όταν οι Δικέφαλοι μετά τα γεγονότα της Τούμπας, τον… στρίμωξαν για τα καλά, μόνο η Κυβέρνηση ήταν που στάθηκε δίπλα του. Δεν ξεχνιούνται αυτά…

Πάμε λοιπόν προς τον… πυρήνα του Ιούνη με τις περισσότερες ομάδες στον αέρα. Να περιμένουν τον Υφυπουργό. Όταν με το καλό θα προκύψουν τα νεότερα, προφανώς θα ασχοληθούν και με το ποδόσφαιρο…

Δεν τρέχει τίποτα. Σε μια εβδομάδα ξεκινά το Μουντιάλ. Όταν με το καλό τελειώσει το ξαναβλέπουμε με τη Σούπερ Λιγκ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ